fbpx

Uklanjanje fleka i uklanjanje pega laserom – Vita Elos Novi Sad

Laserski karbonski (ugljenikov) piling
Multifunkcionalni tretman lica u Vita Elos-u
5. februar 2017.
Depigmentacija
Lasersko uklanjanje kuperoza, keratoza i hemangioma
11. februar 2017.
Laserski karbonski (ugljenikov) piling
Multifunkcionalni tretman lica u Vita Elos-u
5. februar 2017.
Depigmentacija
Lasersko uklanjanje kuperoza, keratoza i hemangioma
11. februar 2017.
Prikaži sve

Uklanjanje fleka i uklanjanje pega laserom – Vita Elos Novi Sad

Depigmentacija laserom

ŠTA JE HIPERPIGMENTACIJA I KAKO NASTAJE?

Pojava tamnih mrlja na koži je poznata skoro svima, jer su se susreli sa tim promenama na koži u nekom periodu svog života. Pojava promene na koži u vidu tamnih mrlja se naziva hiperpigmentacija. Hiperpigmentacije su potamneli delovi kože različitog oblika, boje i veličine. Nastaje kada na nekim delovima tela dođe do prekomerne proizvodnje melanina. Hiperpigmentacija su potamneli delovi kože različitog oblika i veličine, u ravni kože, čija boja može biti u rasponu od svetlo braon do crne. Podjednako se javlja kod oba pola.
Postoje mnogo tipova hiperpigmentacije. Najčešći su:
- pigmentacione fleke,
- pege,
- postupalna hiperpigmentacija,
- melazma ili kloazma tj. "trudnička maska",
- fotokontaktni dermatitis (izazvan bojama kao što su kana ili boje za tetoviranje),
- hiperpigmentacijama izazvana određenim zanimanjima (izlaganje hemikalijama).
Hiperpigmentacija se uglavnom javlja na delovima tela koji su izloženiji spoljnim faktorima, kao što su: lice, vrat, leđa, grudi, ramena i ruke.
Hiperpigmentacija nastaje usled prekomerne proizvodnje pigmenta melanina na pojedinim delovima kože. Glavni uzroci pojave fleka, pega i ostalih pigmentnih pomena na koži su: preterana izloženost suncu, godine, hormonski disbalans, genetika, menopauza, trudnoća, stres, bolesti jetre, nervne bolesti, uzimanje određenih lekova, nedostatak vitamina C ili B12, pušenje.

KAKO SE MOGU UKLČONITI FLEKE, PEGE I OSTALE PROMENE NA KOŽI?

Jedan od načina uklanjanja fleka i pega na koži je hemijski piling. Ovo je invazivan tretman, koji je zamenjen savremenijim tretmanom – laserskom depigmentacijom.
Laseri su medicinski uređaji koji su menjali i dramatično uticali na način na koji se uklanjaju fleke i pege na koži. Definicija lasera može pomoći da se bolje razume zašto je laserski postupak siguran i efikasan. Laseri su jedinstveni uređaji koji emituju specifičnu talasnu dužinu svetlosti ciljajući na to da se eliminiše jedno pitanje ili problem na koži. U Vita Elos-u se koristi Nd:Yag laser za uslugu Depigmentacija laserom (uklanjanje pega i fleka na licu). Reč je o testiranom i savremenom laseru, koji daje izuzetne rezultate.
Depigmentacija laserom uklanjanja hiperpigmentaciju i čini da koža, posle tretmana, ima ujednačenu pigmentacije. Tretman je neinvazivan i daleko precizniji od pomenutog hemijskog pilinga. Uklanjanje fleka i uklanjanje pega laserom podrazumeva "pogađanje" zahvaćenih područja visokoenergetskom svetlošću. Najblaži tretmani deluju samo na epidermis kože (površinski sloj), dok intenzivniji tretmani mogu prodreti do najdubljih slojeva kože. Pored uklanjanja fleka ili uklanjanja pega, depigmentacija laserom koži vraća mladalački izgled.
Tretman Depigmentacija laserom (uklanjanje pega ili uklanjanje fleka) traje kratko, nije potrebna anestezija i klijent nakon tretmana, može da se vrati svojim svakodnevnim aktivnostima. U našem Kabinetu tretman Depigmentacija laserom (uklanjanje pega ili uklanjanje fleka) se radi uz nadzor lekara. Broj tretmana je individualan i zavisi od promena na koži koja se tretira, kao i površine kože koju je promena zahvatila. Za manje promene često je dovoljan i samo 1 tretman. Vita Elos, Novi Sad je omogućila svojim klijentima da ovu uslugu rade po vrlo pristupačnim cenama – od 1.000,00 RSD po tretmanu pa naviše (cena zavisi od površine fleke ili pege koja se uklanja i njihovog broja).

Oslobodite se neželjenih pega i fleka, vratite svom licu ujednačenu boju i mladalački izgled.
Zakažite svoj termin depigmentacije laserom u Vita Elos-u!

ListOnama
Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi poboljšao Vaše iskustvo. Koristeći ovaj sajt pristajete na našu politiku privatnosti Vaših podataka.
Čitaj više