fbpx

Lasersko uklanjanje kuperoza, keratoza i hemangioma

Depigmentacija laserom
Uklanjanje fleka i uklanjanje pega laserom – Vita Elos Novi Sad
9. februar 2017.
Vita Elos, Novi Sad
Dan zaljubljenih – prilika da se posvetite sebi
14. februar 2017.
Depigmentacija laserom
Uklanjanje fleka i uklanjanje pega laserom – Vita Elos Novi Sad
9. februar 2017.
Vita Elos, Novi Sad
Dan zaljubljenih – prilika da se posvetite sebi
14. februar 2017.
Prikaži sve

Lasersko uklanjanje kuperoza, keratoza i hemangioma

Depigmentacija

ŠTA JE KUPEROZA?

Kuperoza je stanje kože lica, kada su kapilari prošireni i ispucali, što se manifestuje crvenilom kože. Kuperoza se najčešće javlja na obrazima, nosu, bradi i čelu, a vrlo retko na vratu i dekolteu. Crvenilo kože izaziva nelagodnost i smatra se estetskim problem za većinu osoba koje ih imaju, a zdravstveno ih ne ugrožavaju. Kuperoza je jedna od najčešćih bolesti kože kod odraslih, za koju je karakteristično da češće pogađa žene, a kod muškaraca su simptomi jači.
Najčešći uzroci kuperoza su spoljašnji faktori (hronična izloženost suncu i ekstremna toplota ili hladnoća) i genetski faktori.
Uklanjanje kuperoza (crvenila kože) se vrši uništavanjem sitnih krvnih sudova (kapilara) i na taj način se smanjuju neestetske promene na koži.

ŠTA JE KERATOZA?

Keratoza su česte promene na koži u vidu izraslina (pločaste tvorevine, koje podsećaju na bradavice ili mladež) veličine od nekoliko milimetra, pa do 2 i 3 cm, pojedinačne ili slivene jedna na drugu.
Keratoza može biti:
- seboroična keratoza,
- aktinična keratoza.
Seboroične keratoze su prisutne na koži lica, grudi, leđa, stomaka, ispod grudi kod žena ili kosmatom delu glave. Prve promene kože, usled pojave seboroične keratoze, su: blago izdignute izrasline iznad nivoa kože, žućkaste ili svetlo braon (kasnije mogu značajno potamneti), površina im postaje hrapava i često prekrivena masnom ljuspicom, koja se dosta lako skida.
Aktinične keratoze su promene na koži koje nastaju kao reakcija oštećene kože, koja je bila izložena dugotrajnim i preteranim sunčevim zracima i solarijumu. Tipično mesto pojavljivanja ove vrste keratoza su: lice, ušne školjke i poglavina. Karakteriše ih crvena istanjena koža sa tankom krastom koja jako teško ili nikako ne zarasta.

ŠTA JE HEMANGIOM?

Hemangiom je dobroćudna izrazito crvena oteklina ili izraslina na koži, koja je sastavljena od endotelnih stanica, koje oblažu krvne sudove. Hemangiom se može pojaviti bilo gde na telu, ali se najčešće javljaju na licu, grudima ili leđima.
Uzroci hemangioma nisu u suštini poznati, ali se smatra da su naslednog karaktera.
Hemangiom ima izgled crvene promene na koži, različitih oblika i veličine. Hemangiomi mogu biti u ravni kože ili ispupčeni (nabubreli). Karakteristično za njih je da se javljaju kod oba pola podjednako, nisu bolni, retko prave funkcionalne smetnje, ali su zato estetsko problemi.

KAKO SE VRŠI UKLANJANJE KUPEROZA, KERATOZA I HEMANGIOMA U VITA ELOS-u?

Tretman depigmentacije laserom u Kabinetu Vita Elos omogućava i do 95% uspešnosti uklanjanja promena na koži, zahvaljujući Nd:YAG laseru, koji se koristi tokom tretmana Depigmentacija laserom.
Suština rada Nd:YAG lasera je „prepoznavanje“ neželjenog pigmenta u koži i delovanje na njega, da bi ga uništio. Kako su sve promene na koži, bilo da je reč o keratozama, kuperozama ili hemangiomima posledica promene pigmenta, laser može da ih „prepozna“ kao delove kože koji su druge boje u odnosu na okolno tkivo i uspešno uništi.
Tretman uklanjanja keratoza, kuperoza ili hemangioma Nd:YAG laserom traje od 10 do 30 minuta, zavisno od vrste promene na koži. Zavisno od vrste promene na koži, zavi i broj potrebnih tretmana. Za manje promene potrebno je 1-3 tretmana. Između pojedinačnih tretmana, najčešće je potrebno da prođe period od 4 do 6 nedelja.
Cena tretmana Uklanjanje kuperoza, Uklanjanje keratoza ili Uklanjanje hemangioma je od 1.000,00 RSD pa naviše, zavisno od zahvaćene površine i karaktera promene. Svaki tretman u našem Kabinetu se obavlja u strogo sterilnim uslovima uz nadzor lekara.

Neestetske promene na licu više ne moraju biti Vaš problem. Posetite nas, posavetujete se sa našim lekrom i zakažite termin koji Vama odgovara.
Vratite prirodan izgled vašeg lica uz Vita Elos!

ListOnama
Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi poboljšao Vaše iskustvo. Koristeći ovaj sajt pristajete na našu politiku privatnosti Vaših podataka.
Čitaj više