fbpx

Trajna epilacija – najvažnije informacije o tretmanu uklanjanja neželjenih dlaka

Zatezanje kapaka tretmanom Nehirurška blefaroplastika
29. septembar 2023.
Ultrazvučni SMAS lifting – uspešno zatezanje lica nehirurškim putem
4. oktobar 2023.
Zatezanje kapaka tretmanom Nehirurška blefaroplastika
29. septembar 2023.
Ultrazvučni SMAS lifting – uspešno zatezanje lica nehirurškim putem
4. oktobar 2023.
Prikaži sve

Trajna epilacija – najvažnije informacije o tretmanu uklanjanja neželjenih dlaka

O TRETMANU TRAJNA EPILACIJA

Trajna epilacija je neinvazivni metod uklanjanja dlaka na licu i telu pomoću 808 Diod lasera podjednako uspešan i kod žena i kod muškarca koji žele trajno da reše pitanje neželjene maljavosti.
Trajna epilacija je metod trajnog uklanjanja neželjenih dlačica sa regija, kao što su: ruke, noge, lice i svi ostali delovi tela koji su prekriveni dlakama sa pigmentom (melaninom). Tretmanom Trajna epilacija se uklanjanju čak i svetle dlačice. Jedino ograničenje tretmana Trajna epilacija je nemogućnost uklanjanja sedih dlaka, jer one ne sadrže pigment.
Tretman Trajna epilacija ne spada u bolne tretmane, a sam postupak je veoma jednostavan i bez nuspojava. Tretman Trajna epilacija laserom se radi kao serija tretmana, najčešće od 8 do 15 tretmana, što je individualno i zavisi od prisutne maljavosti, pola, hormonskog statusa. Ukupan broj tretmana Laserska trajna epilacija zavisi od pigmenta dlake, gustine dlaka i jačine, hormonskog statusa klijenta, kao i pola.
Tretman Trajna epilacija se može raditi tokom cele godine.

POSTUPAK TRETMANA TRAJNA EPILACIJA

808 Diod laser, kojim se radi tretman Trajna epilacija omogućava dublje prodiranje zraka u potkožni sloj ka folikulama i efikasno ih uništava trajno.
Laserski snop 808 Diod lasera se usmerava na kožu tretirane regije lica ili tela i direktno deluje kroz melanin (pigment) zagrevajući folikulu neželjene dlake. Svetlosna energija laserskog zraka se pretvara u toplotnu energiju. Ćelije melanina i folikule apsorbuju tu energiju lasera, što dovodi do zagrevanja folikula dlaka, termički je oštećuju i na taj način dovode do njihovog selektivnog uništenja. Ovim postupkom tretmana Trajna epilacija se dlaka u potpunosti i trajno uklanja, zajedno sa svojim DNK zapisom, što je razlog da te dlake, u tretiranoj regiji više neće rasti. Ovako oštećen koren neželjene dlake više ne može stvarati dlaku istog kvaliteta kao ranije. Trajna epilacija sa obavlja tokom faze rasta dlake, jer je tada najbolje delovanje lasera, a tretman se ponavlja u određenim razmacima, zbog različitih faza rasta dlake. Svakim narednim tretmanom Trajna epilacija se ovo oštećenje povećava, te posle 8 do 15 tretmana dolazi do trajnog izostanka rasta dlake, čime se i pitanje neželjene maljavosti trajno rešava.
Nakon tretmana Trajna epilacija laserom regiju nije potrebno mazati kremom, a već nakon 48 sati od tretmana Trajna epilacija laserom može se sunčati.

Na bezbedan i siguran način, uz garantovane rezultate, oslobodite se neželjenih dlačica trajno!
Vaš Vita Elos

ListOnama
Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi poboljšao Vaše iskustvo. Koristeći ovaj sajt pristajete na našu politiku privatnosti Vaših podataka.
Čitaj više