fbpx

Trajna epilacija laserom – istine i zablude u vezi tretmana

Ultrazvučni SMAS lifting – zatezanje vrata i podbratka
30. novembar 2022.
Radiotalasni lifting – dve zone po ceni jedne
5. decembar 2022.
Ultrazvučni SMAS lifting – zatezanje vrata i podbratka
30. novembar 2022.
Radiotalasni lifting – dve zone po ceni jedne
5. decembar 2022.
Prikaži sve

Trajna epilacija laserom – istine i zablude u vezi tretmana

Lifting lica - pitanja

ZABLUDE U VEZI TRETMANA LASERSKA TRAJNA EPILACIJA

Laserska trajna epilacija, kao metoda trajne epilacije, se pojavila u Srbiji pre 10-tak godina. Vremenom je prihvaćena kao popularan i jednostavan metod uklanjanja neželjenih dlaka laserom. Bez obzira na veliki broj pristalica ovakvog načina uklanjanje dlaka (trajna epilacija laserom) i dalje postoje brojne zablude vezane za tretmana Laserska trajna epilacija.
Neke od zabluda, koje su i dalje prisutne, kada je u pitanju Laserska trajna epilacija:
• nemogućnost da se dlake laserom trajno unište,
• laser uništava kožu koja se tretira u cilju trajnog uklanjanja dlaka,
• Laserska trajna epilacija je vrlo ograničena po pitanju regija koje se mogu tretirati,
• trajna epilacija laserom je preskup tretman u poređenju sa drugim načinima rešavanja pitanja neželjene maljavosti,
• tretman je bolan,
• tretman Laserska trajna epilacija ne zahteva nikakvu pripremu i poštovanje procedure pre samog tretmana,
• za trajno uklanjanje dlaka ovom metodom dovoljno je 2-3 tretmana.

ISTINA U VEZI TRETMANA TRAJNA EPILACIJA LASEROM

Prema izveštajima Svetske Zdravstvene Organizacije laserska trajna epilacija je najefikasnija i najbrža metoda za uklanjanje neželjenih dlačica sa regija, kao što su: ruke, noge, lice i svi ostali delovi tela koji su prekriveni dlakama sa pigmentom (melaninom). Za tretman se koristi 808 Diod laser.
Ono što je tačno i provereno u vezi tretmana Laserska trajna epilacija:
• Laser, tretmanom Trajna epilacija, uništava oko 95% dlaka, sa ma koje regije da se uklanjanju i jedino mu je ograničenje nemogućnost uklanjanje sedih dlaka, dlaka bez pigmenta.
• Laser je potpuno bezbedan za kožu sa koje se uklanjanju dlake, jer je testiran, odobren i sertifikovan, te kao takav ne može da povredi tretiranu regiju, a sam tretman, zahvaljujući laserskom programu i karakteristikama, omogućava podešavanje broja i jačine impulsa.
• Laserski snop 808 Diod lasera je usmeren na kožu, direktno deluje kroz melanin (pigment) i zagreva folikulu neželjene dlake, a svetlosna energija laserskog zraka se pretvara u toplotnu energiju. Ćelije melanina i folikule apsorbuju tu energiju lasera, što dovodi do zagrevanja folikula dlaka, termički je oštećuju i na taj način dovode do njihovog selektivnog uništenja. Ovim postupkom se dlaka u potpunosti trajno uklanja, zajedno sa svojim DNK zapisom, što je razlog da te dlake, u toj regiji, više neće biti tj. ona više neće rasti.
• Delovi tela koji se mogu tretirati zahvaljujući velikom manipulatoru (27x15 mm) 808 Diod lasera: svi delovi lica i tela koji su pokriveni dlakama, svi delovi prekriveni dlačicama (lice i telo) i kod žena i kod muškaraca, nausnice, brade, regije pazuha, ruku, stomaka, leđa, prepone, regije nogu.
• Laserska trajna epilacija je neinvazivan metod uklanjanja neželjenih dlačica što znači da nema krvi, niti ožiljaka. Imajući u vidu sve karakteristike 808 Diod lasera, tokom tretmana se oseti jedino malo peckanje.
• Za dobre rezultata boja koža tretirane regije mora biti neoštećena i neiritirana ni na bilo koji način, a dlake treba da su dužine 1-2 mm. Dlaka na površini koja će se tretirati ne sme biti depilirana ili iščupana pincetom iz korena 6 do 8 nedelja pre tretmana laserom, jer je za uspešan rad upravo treba koren dlake. Kada je lice u pitanju, dovođenje dlačica na potrebnu dužinu (1-2 mm) može da se radi pre samog tretmana u Kabinetu Vita Elos.
• Dugoročno gledano, Laserska trajna epilacija je potpuno isplativa, jer se neželjenih dlačica rešavate trajno, te ne morate da izdvajate novac svakog meseca na razne preparate za depilaciju ili depilaciju koji dlake otklanjanju na najduže 2 do 3 nedelje.
• Broj potrebnih tretmana laserska trajna epilacija varira od 9 do 15, zavisno od pola i genetike. Takođe ovaj broj tretmana se radi zbog različitih faza rasta dlaka. Kod dlake se mogu razlikovati 3 faze rasta: anagena (faza aktivnog rasta korena dlake u folikulu, kada se i radi tretman Laserska trajna epilacija), katagena (prelazna faza) i telogena (faza mirovanja, spavanja i u ovoj fazi dlaka može ispasti sama ili biti istisnuta novom, nakon čega se pojavljuje nova dlaka u istom folikulu i otpočinje ponovo prva faza, faza rasta – anagena faza).

Zakažite svoj termin Laserska trajna epilacija i na najbolji način se oslobodite neželjene maljavosti dugoročno!
Vaš Vita Elos

ListOnama
Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi poboljšao Vaše iskustvo. Koristeći ovaj sajt pristajete na našu politiku privatnosti Vaših podataka.
Čitaj više