fbpx

Način ishrane i efekti tretmana Ultrazvučni SMAS lifting

Lasersko, nehirurško uklanjanje tetovaža u Vita Elos-u
9 maja, 2022
Cene za tretman laserska trajna epilacija – najpovoljnije cene u našem Kabinetu
13 maja, 2022
Prikaži sve

Način ishrane i efekti tretmana Ultrazvučni SMAS lifting

DEJSTVO TRETMANA ULTRAZVUČNI SMAS LIFTING NA TELO

Ultrazvučni SMAS lifting je takva vrsta nehirurškog liftinga, koja duboko fokusiranim ultrazvukom deluje na koren i grane kolagenih vlakana u dubokim slojevima kože. Regeneracijom kolagena koža se zateže i bore nestaju. Kako je proces obnavljanja kolagena, nakon terapije Ultrazvučni SMAS lifting potpuno prirodan, na efekte koji se postignu utiče, ne samo genetski faktor, već i imunološko i zdravstveno stanje klijenta, kao i način ishrane koji pospešuje prirodno obnavljanje kolagena.
Ultrazvučni SMAS lifting tretman deluje na telo dvojako.
Prvo dejstvo je vidljivo – rešavanje estetskog problema i eliminisanje prvih znakova starenja uklanjanjem bora na neinvazivan način. Takođe su nakon tretmana Ultrazvučni lifting lica i tela vidljiva i značajna poboljšanja kvaliteta i turgora kože tretirane regije.
Drugi način delovanja je onaj koji nije vidljiv i odvija se u organizmu pacijenta nakon tretman usled delovanja 3D HIFU tehnologije (duboko fokusirani ultrazvuk) na prirodnu regeneraciju kolagena. Proces je potpuno prirodan i oslanja se na sposobnost organizma da sam obnavlja kolagen nakon ultrazvučne stimulacije. Tokom perioda regeneracije kolagena, organizam se dodatno troši kako bi se sintetizovao novi kolagen.
Zbog dejstva duboko fokusiranog ultrazvuka na kolagen, elastin i mišiće i dodatnog trošenja metaboličke energije tela, tretman se radi samo ukoliko je pacijent zdrav odnosno ukoliko nema zdravstvenih problema.

NAČIN ISHRANE OD UTICAJA NA EFEKTE TRETMANA ULTRAZVUČNI SMAS LIFTING

Dejstvo i efekti tretmana Ultrazvučni, duboki SMAS lifting lica i tela ne zavise isključivo od kvaliteta opreme, stručnosti lekara koji radi tretman, već i od ukupnog zdravstvenog stanja organizma pacijenta, što počiva na njegovom dobrom ili lošem imunom sistemu. Dobar imuni sistem i zdravstveno stanje su tesno povezani i međusobno uslovljeni. Na jačanje i očuvanje imuniteta od najznačajnijeg uticaja su izbalansirana i pravilna ishrana i fizička aktivnost.
Način ishrane bitno utiče na proces regeneracije kolagena. Da bi proces prirodnog obnavljanja kolagena bio pospešen, neophodno poštovati određena pravila u vezi ishrane:
- povećan unos vitaminima C,
- ishrana bogata vitaminom E,
- povećan unos belančevina.
Unošenje potrebne količine vitamina C (paprika ili drugo voće i povrće bogato vitaminom C) podstiče prirodnu regeneraciju kolagena i sprečava opuštanje kože. Bez vitamina C, kolagen ne bi mogao da se regeneriše. Nakon tretmana Ultrazvučni SMAS lifting je neophodno da se poveća unos vitamina C na nivo od 1000 mg dnevno u toku perioda rasta kolagena – 6 meseci.
Vitamin E se smatra idealnim antioksidansom, koji povećava elastičnost kože, te ga je takođe neophodno redovno unositi u dovoljnim količinama.
Povećan unos proteina utiče na stanje kolagena zbog njegove biološke strukture – kolagen je najzastupljeniji protein u ljudskom organizmu, a organizam ih može najviše iskoristiti iz unetih, zdravih belančevina životinjskog porekla.

Saveti našeg lekara, izbalansirana ishrana, unos adekvatne količine određenih namirnica i zagarantovani rezultati tretmana Ultrazvučni SMAS lifting!
Vaš Vita Elos

 
gdpr-image
Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi poboljšao Vaše iskustvo. Koristeći ovaj sajt pristajete na našu politiku privatnosti Vaših podataka.
Čitaj više