fbpx

Lasersko uklanjanje visećih bradavica u Vita Elos-u

HIFU tehnologija
3D HIFU tehnologija za tretman Ultrazvučni SMAS lifting
27. jul 2022.
Kako se uspešno uklanjanju tetovaže laserom u našem Kabinetu
1. avgust 2022.
HIFU tehnologija
3D HIFU tehnologija za tretman Ultrazvučni SMAS lifting
27. jul 2022.
Kako se uspešno uklanjanju tetovaže laserom u našem Kabinetu
1. avgust 2022.
Prikaži sve

Lasersko uklanjanje visećih bradavica u Vita Elos-u

ŠTA SU VISEĆE BRADAVICE

Viseće bradavice su polipoidni izraštaji na koži virusnog porekla. Virusno poreklo visećih bradavica omogućava njihovo samostalno širenje po telu sa jednog mesta na drugo (autoinokulacija) i prenošenje virusa osobama sa kojima je oboleli u bliskom kontaktu. Viseće bradavice ne uzrokuju nikakve tegobe, osim u slučajevima iritacije ili povrede, što može biti uzrok njihove inflamacije ili rasta.
Promene u vidu visećih bradavica su dobile naziv po načinu na koji se formiraju na koži. Viseće bradavice, kao polipoidne izrasline, su iste boje kao i koža, povezane su sa kožom preko tanke peteljke, te su tako i dobili naziv „viseća bradavica“. Viseće bradavice mogu dostići veličinu i do nekoliko milimetra, bilo kao pojedinačne izrasline ili kao višestruke viseće izrasline. Mogu se pojaviti na najrazličitijim mestima na telu, a najčešće su to vrat, kapci, pazuh, podlaktice, dojke i prepone.

KAKO SE LASEROM VRŠI TRETMAN UKLANJANJE VISEĆIH BRADAVICA

U Kabinetu za aparatnu kozmetiku Vita Elos se koristi vrlo efikasan i nehirurški metod za Uklanjanje visećih bradavica – laser. Za tretman Uklanjanje visećih bradavica se koristi testirani laser – Nd:YAG laser. Ovaj laser se koristi jer su brojne studije u svetu i kod nas dokazale da je Uklanjanje visećih bradavica laserom najefikasniji način njihovog uklanjanja. Pored efikasnosti, uklanjanje visećih bradavica laserom ne ostavlja nikakve ožiljke nakon tretmana, niti bilo kakve druge posledice na tretiranoj regiji, što je velika prednost tretmana Uklanjanje visećih bradavica.
Postupak tretmana uklanjanje visećih bradavica je vrlo jednostavan, ne zahteva nikakvu formu anestezije i traje samo traje nekoliko sekundi.
Suština rada Nd:YAG lasera je „prepoznavanje“ neželjenog pigmenta u koži i delovanje na njega, da bi ga uništio. Kako su sve promene na koži, pa i viseća bradavica, posledica promene pigmenta, laser može da ih „prepozna“ kao delove kože koji su druge boje u odnosu na okolno tkivo i uspešno uništi. Princip rada Nd:YAG lasera se bazira na emitovanju laserskog impulsa koji se meri nanosekundama. Za to vreme laser razvija temperaturu i do nekoliko stotina stepeni celzijusa, a posebno razvijen sistem hlađenja u istom trenutku i hladi kožu. Zrak lasera ulazi u dermu, u sloj kože gde je akumuliran neželjeni pigment – viseća bradavica. Pod dejstvom lasera, pigment sakuplja svetlosnu energiju, te počinje da se uništava. Uništen pigment se izlučuje iz organizma prirodnim metaboličkim procesom, bez ikakvih posledica po klijenta. Za uklanjanje visećih bradavica najčešće je potreban samo 1 tretman. Nakon tretmana estetski rezultati su vidljivi odmah.
Nakon tretmana Uklanjanje visećih bradavica nekoliko dana treba se pridržavati sledećih pravila:
- nanošenje adekvatnih krema, koje omogućavaju brže perutanje i regenerisanje kože,
- stroga zabrana uklanjanja krastica sa tretiranog mesta,
- izbegavati pranje tretirane regije vrućom vodom,
- izbegavati izlaganje toploti (sauna, parno kupatilo),
- pranje tretirane regije bez upotrebe sunđera i sapuna,
- izbegavanje izlaganje Suncu,
- neophodna UV zaštita kože tokom naredna tri meseca,
- sledeći tretman se preporučuje tek kada se regeneriše koža u zoni tretmana.

Uspešno uklanjanje visećih bradavica laserom u našem Kabinetu!
Vaš Vita Elos

 
ListOnama
Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi poboljšao Vaše iskustvo. Koristeći ovaj sajt pristajete na našu politiku privatnosti Vaših podataka.
Čitaj više