fbpx

Koju aparaturu koristimo za naše tretmane

Šta su naši klijenti rekli o tretmanu Ultrazvučni SMAS lifting
20. jul 2022.
Puder obrve
Šta su puder obrve i kome su namenjene
25. jul 2022.
Šta su naši klijenti rekli o tretmanu Ultrazvučni SMAS lifting
20. jul 2022.
Puder obrve
Šta su puder obrve i kome su namenjene
25. jul 2022.
Prikaži sve

Koju aparaturu koristimo za naše tretmane

APARATNA KOZMETIKA – KOZMETIKA KOJA SE PRIMENJUJE U VITA ELOS-u

Kada kažemo kozmetika obično mislimo samo na dekorativnu kozmetiku i preparate za negu lica i tela. Pojam kozmetika je mnogo širi od pojma dekorativne kozmetike. Kozmetika podrazumeva ne samo ulepšavanje i higijenu ljudskog lica i tela, već i uklanjanje ili prikrivanje određenih fizikalnih oštećenja ili određenih fizičkih nedostataka kod nekih osoba. U tu svrhu se koriste razni aparati, koji su prvenstveno namenjeni fizikalnoj medicini, ali u kozmetičke, regenerativne i estetske svrhe. Kada se u kozmetici primenjuju aparati za rešavanje određenih problema, govorimo o aparatnoj kozmetici. Vita Elos je kabinet specijalizovan za aparatnu kozmetiku.
Aparatna kozmetika podrazumeva korišćenje raznih aparata tokom tretmana, od lasera, preko radiotalasa do ultrazvuka. Ovi aparati, za razliku od onih koji se koriste kod klasičnih kozmetičkih tretmana, su daleko efikasniji, kompleksniji i moderniji. Tretmani koji se rade našim aparatima, odnosno koji se koriste u „aparatnoj kozmetici“ su drugačiji po svojoj vrsti, prirodi, delovanju i dugoročnosti efekata koji se postižu.
Pristup aparatnoj kozmetici u Vita Elos-u je profesionalan i obuhvata primenu testiranih, odobrenih i savremenih aparata sa visokim procentom uspešnosti tretmana. To je ujedno i osnovni razlog zašto smo se odlučili za primenu aparatne kozmetike u našem Kabinetu – tretmani bez nuspojava, prirodni i neinvazivni sa dugoročnim efektima na tretirana područja.

APARATURA KOJA SE KORISTI

Tretmani koje Vita Elos nudi, a u domenu su „aparatne kozmetike“ su: ultrazvučni SMAS lifting, trajna epilacija, ultrazvučna kavitacija, uklanjanje akni Elos-om, laserski karbonski piling, trajna šminka, uklanjanje trajne šminke, depigmentacija laserom, radiotalasni lifting, uklanjanje tetovaža i Plasma Pen tretmani.
3D HIFU tehnologija (High Intensity Focused Ultrasound) koristi fokusirane ultrazvučne talase visokog intenziteta na dubljim slojevima kože, utičući na prirodno i ubrzano obnavljanje kolagena sa dugoročnim efektima. Koristi se za tretman Ultrazvučni SMAS lifting.
808 Diod laser se koristi samo za trajno uklanjanje dlaka (trajnu epilaciju). Ovaj laser ima dužinu talasa 808 nm i za razliku od većine drugih vrsta aparata za trajnu epilaciju garantuje dublje prodiranje zraka u potkožni sloj ka folikulama i efikasno ih uništava. Multifunkcionalni aparat sadrži 4 funkcije (4 manipulatora): Nd:YAG laser, ELOS, manipulator za ultrazvučnu kavitaciju i manipulator za radiotalasni (radiofrekventni) lifting. Aparat ima jak sistem hlađenja, što daje mogućnost da se tretmani rade visokim jačinama bez ikakvog oštećenja kože.
Nd:YAG laser je aparat koji ima 3 različite vrste filtera, čime je omogućena primena dužine talasa od 532 nm, 1064 nm i 1320 nm. Sa dužinom laserskog talasa od 1320 nm radi se samo jedan tretman – čišćenje lica ili bilo koje druge regije tela tj. tretman laserski karbonski (ugljenikov) piling sa pojačivačem QS karbonskim nanogelom. Nd:YAG laser se koristi i za tretman uklanjanje tetovaža i uklanjanje trajne šminke. U ovom slučaju princip rada Nd:YAG lasera se bazira na emitovanju laserskog impulsa koji se meri nanosekundama. Za to vreme laser razvija temperaturu i do nekoliko stotina stepeni celzijusa, a posebno razvijen sistem hlađenja u istom trenutku i hladi kožu, tako da sam proces uklanjanja tetovaže i uklanjanje trajne šminke pacijent oseća kao peckanje.
ELOS tehnologija radi po principu metodologije objedinjavanja dve energije: optičke energije (IPL) i električne energije (radiotalasi). Skraćenica ELOS znači: EL – električna energija, O – optička energija, S – sinergija. Ovim manipulatorom se može raditi tretman depigmentacija (uklanjanje pigmentnih promena na koži), podmlađivanje kože i lečenje akni u aktivnoj fazi, ali i trajna epilacija. Multifunkcionalni aparat ima još jednu funkciju – ultrazvuk sa frekvencijom 40 kHz koji se koristi za tretman ultrazvučna kavitacija. Ultrazvukom se prodire u dermis gde ima nagomilanih masnih ćelija, te ih razbija.
Radiotalasni manipulator se koristi za podmlađivanje i zatezanje kože, a tretman se zove – radiotalasni lifting.
Plasma Pen tehnologija se koristi za nehiruršku blefaroplastiku (zatezanja kože očnih kapaka), kao i uklanjanje bora, strija i ožiljaka. Plasma Pen tehnologija se bazira na principu koagulacije plazme (jonizovan gas). Jonizovan gas omogućava stvaranje malog električnog luka (munjevit električni impuls), kojim se epidermis regije sa estetskim problemom, tretira bez širenja neželjene toplote na okolna tkiva. Najfiniji plazma zraci utiču na proizvodnju kolagena i zatezanje tkiva pod strogo i vrlo precizno kontrolisanim uslovima, stvarajući na površini kože mikro-opekotine, čime se podstiče stvaranje novih ćelija i obnavljanje kože.
Aparatura za trajnu šminku se koristi za trajnu šminku obrva (puder obrve). Za trajnu šminku koristimo najkvalitetniju nemačku opremu: Za trajnu šminku koristimo najkvalitetniju nemačku opremu: mašinicu (olovka) marke "Intelligent", struju "Cheyenne", iglice za jednokratnu upotrebu, sistem easy-click (u skladu sa EU standardom).

Savremena aparatura, praćenje najnovijih svetskih trendova za vaš lepši izgled!
Vaš Vita Elos

 
ListOnama
Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi poboljšao Vaše iskustvo. Koristeći ovaj sajt pristajete na našu politiku privatnosti Vaših podataka.
Čitaj više