fbpx

Hirurško i nehirurško delovanje na SMAS sloj kože lica

Uklanjanje strija tehnologijom Plasma Pen
Uklanjanje strija – jedan od naših Plasma Pen tretmana za rešavanje vašeg estetskog problema
11. maj 2020.
Trajna epilacija 808 Diod laserom
Laserska trajna epilacija – tretman koji trajno rešava pitanje neželjene maljavosti i kod muškaraca i kod žena
15. maj 2020.
Uklanjanje strija tehnologijom Plasma Pen
Uklanjanje strija – jedan od naših Plasma Pen tretmana za rešavanje vašeg estetskog problema
11. maj 2020.
Trajna epilacija 808 Diod laserom
Laserska trajna epilacija – tretman koji trajno rešava pitanje neželjene maljavosti i kod muškaraca i kod žena
15. maj 2020.
Prikaži sve

Hirurško i nehirurško delovanje na SMAS sloj kože lica

SMAS nehirurški lifting

DELOVANJE NA SMAS SLOJ KOŽE LICA HIRURŠKIM PUTEM

SMAS je površni mišićni aponeurotični sistem (Submuscular Aponeurotic Sistem). SMAS je oblast mišićne mase lica, sloj tkiva koji pokriva dublje strukture površine obraza i povezan je sa površinskim mišićima, koji pokrivaju donji deo lica i vrat i nazivaju se platisma.
Hirurški način delovanja na SMAS sloj je stariji način face lifting-a u odnosu na nehirurški. Ovaj način delovanja je invazivan, bolan, uz prisutne veće rizike od nehirurškog face lifting-a i duži vremenski oporavak.
Dešava se da hirurzi pribegavaju lakšem, bržem i manje skupom postupku kako bi postigli željene rezultate - stavljaju "žice" u SMAS sloj . Ovo im omogućava da ga podignu i pomeraju kožu lica. Veliki nedostatak ovog načina face lifting-a je taj što se ova „žičana“ struktura pomera vremenom, a pre ili kasnije ponovo rezultira opuštenom kožom lica (tretirane regije).
SMAS sloj se tretira tokom kozmetičke operacije lica, naročito ritidektomije. Reč je o hirurškom zahvatu koji ima za cilj podizanje, odnosno zatezanje kože lica i vrata do željene čvrstine i forme. Postupak ritidektomije u velikoj meri zavisi od individualnih karakteristika i ličnih ciljeva pacijenta.

NEHIRURŠKO DELOVANJE NA SMAS SLOJ KOŽE U VITA ELOS-u

SMAS podizanje lica (face lifting) može efikasno zategnuti: vrat, vilicu, područje oko usta (nazolabijalna regija), obraze i područje oko očnih kapaka. Pošto oni čine glavne problematične oblasti pogođene borama, nehirurški SMAS face lifting u Vita Elos-u je upravo ono što omogućava da vratite svoj mladalački izgled na prirodan i bezbedan način.
Kabinet za aparatnu kozmetiku Vita Elos Novi Sad pruža mogućnost svojim klijentima da urade podizanje lica (face lifting) na neinvazivan, prirodan i pouzdan način – putem duboko fokusiranog ultrazvuka (3D HIFU tehnologija), koji precizno deluje na željenu dubinu SMAS sloja kože. Na ovaj način se izbegava hirurško odstranjivanje dela SMAS sloja ili postavljanja „žica“ u njega, a u cilju uspešnog face lifting-a.
3D HIFU tehnologija, oprema kojom se radi nehirurško zatezanje SMAS sloja kože lica, je najsavremenija iz oblasti nehirurškog liftinga lica (i tela), testirana je i odobrena, tako da je sigurnost i bezbednost postupka zagarantovana. Takođe, tretman ove vrste face lifting-a, radi lekar, te je svaki rizik nestručnosti eliminisan, a zbog same prirode aparature rizik od ljudske greške sveden na minimum.
Rezultati koji se postižu dejstvom 3D HIFU tehnologije kod nehirurškog delovanja na SMAS sloj kože (face lifting) su vrlo slični kao i kod SMAS hirurgije, ali bez primene skalpela. Efekat ultrazvučnog SMAS liftinga je od 1,5-3 godine, računajući 6 meseci od tretmana, koliko je potrebno da se na prirodan za obnovu kolagen i zategne tretirana regija u potpunosti.

Iskoristite mogućnost nehirurškog i neinvazivnog face liftinga uz primenu najsavremenije tehnologije i zavidne rezultate u našem Kabinetu!
Vaš Vita Elos

 
ListOnama
Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi poboljšao Vaše iskustvo. Koristeći ovaj sajt pristajete na našu politiku privatnosti Vaših podataka.
Čitaj više