fbpx

Činjenice o tretmanu Trajna epilacija

HIFU tehnologija
Karakteristike 3D HIFU tehnologije
8. jun 2022.
Uklanjanje tetovaža i uklanjanje trajne šminke laserom u našem kabinetu
13. jun 2022.
HIFU tehnologija
Karakteristike 3D HIFU tehnologije
8. jun 2022.
Uklanjanje tetovaža i uklanjanje trajne šminke laserom u našem kabinetu
13. jun 2022.
Prikaži sve

Činjenice o tretmanu Trajna epilacija

TRAJNA EPILACIJA – OSNOVNE INFORMACIJE O TRETMANU

Trajna epilacija je metod uklanjanja dlačica, koji obezbeđuje trajne rezultate. Trajna epilacija laserom je danas najpopularnija i najdostupnija metoda trajnog uklanjanja malja bez propratnih neželjenih efekata (tkiva u neposrednoj blizini tretirane regije se ne oštećuju). Reč je o potpuno komfornom, bezbednom, brzom i daleko najboljem načinu za trajno rešavanje neželjenih dlačica. Trajna epilacija je efikasna na svim regijama prekrivenim dlakama, kako kod žena tako i kod muškaraca.
Trajna epilacija je neinvazivni metod uklanjanja dlaka na licu i telu pomoću laserskog snopa odgovarajuće talasne dužine, koja se izvodi nemačkim Diod 808 laserom (Germany bars) sa pojačanim sistemom hlađenja. Velike dimenzije manipulatora (27x15 mm) ovog lasera omogućavaju da tretman Trajna epilacija bude brz i komforan. Jedino ograničenje tretmana Trajna epilacija je nemogućnost uklanjanja sedih dlaka tj. onih dlaka koje ne sadrže pigment.

NAJVAŽNIJE INFORMACIJE O TRETMANU TRAJNA EPILACIJA

Navodimo neke od činjenica od značaja za tretman Trajna epilacija laserom.

1. Dlake je moguće trajno uništiti.
Svetlosna energija laserskog zraka se pretvara u toplotnu energiju. Ćelije melanina i folikule apsorbuju tu energiju lasera, što dovodi do zagrevanja folikula dlaka, termički je oštećuju i na taj način dovode do njihovog selektivnog uništenja. Ovim postupkom se dlaka u potpunosti trajno uklanja, zajedno sa svojim DNK zapisom, što je razlog da te dlake, u toj regiji, više neće biti tj. ona više neće rasti.

2. Trajna epilacija može da ukloni dlake sa svih delova tela.
Velike dimenzije manipulatora (27x15 mm) 808 Diod lasera da dlake budu uklonjene trajno sa svih delova lica i tela i kod žena i kod muškaraca (noge, ruke, prsti, nausnice, brade, regije pazuha, ruku, stomaka, leđa, prepone, regije nogu i drugo). Tretman trajna epilacija se jedine ne može raditi u predelu ispod obrva, ali je moguće tretirati predeo između njih. Takođe ne može da se radi tretman Trajna epilacija laserom unutar nosa ili ušiju.

3. Tretman Trajna epilacija nije bolan.
Trajna epilacija je neinvazivan metod uklanjanja neželjenih dlačica što znači da nema krvi, niti ožiljaka. Tokom tretmana Trajna epilacija se oseti blago peckanje. Tretman su izuzetno brzi i efikasni, od svega nekoliko sekundi do nekoliko minuta, već u zavisnosti od površine koja se tretira.

4. Trajna epilacija zahteva pripremu pre tretmana.
Za dobre rezultata boja kože mora biti svetla i neosunčana, a dlaka tamna. Dlaka na određenoj površini (nausnice, brada) ne sme biti depilirana ili iščupana pincetom iz korena 6 do 8 nedelja pre tretmana laserom, jer je za uspešan rad upravo treba koren dlake. Kada je lice u pitanju, dovođenje dlačica na potrebnu dužinu (1 do 2 mm) može da se radi pre samog tretmana Trajna epilacija. Noge, pazuh i prepone se mogu brijati. Nakon 6 do 8 nedelja koren je spreman za tretman Trajna epilacija, jer ima dovoljno pigmenta u sebi.

5. Trajna epilacija se može raditi kod svih tipova i boje kože i dlaka.
Pomoću 808 Diod lasera moguće je tretman Trajna epilacija raditi na svim tipovima i bojama kože. Tretman Trajna epilacija laserom nije jedino efikasno na sedim dlačicama.

6. Trajna epilacija je 95% uspešna u uklanjanju dlaka i može se raditi tokom cele godine.
Svako od nas ima „uspavane“ folikule dlake na koje ne utiču laserski tretmani u fazi njihovog “spavanja”. Iz tog razloga se za tretman Trajna epilacija kaže da će nakon 6 do 15 tretmana (individualno) biti do 95% tretirane regije bez dlaka, čak i ako se čini da su 100% bez dlačica tada. Hormonske promene mogu da utiču na rast nove dlake i individualno, svi nose različitu genetiku, tako da tretman i rezultati mogu biti različiti zavisno od klijenta. Većina pacijenata je izuzetno zadovoljna rezultatima tretmanom Trajna epilacija laserom. Tretman Trajna epilacija laserom nije u grupi tretmana kod kojih postoji ikakvo ograničenje vezano za period godine kada sve da se radi – radi se tokom cele godine.

Uklonite neželjene dlačice trajno tretmanom Trajna epilacija u našem Kabinetu!
Vaš Vita Elos

ListOnama
Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi poboljšao Vaše iskustvo. Koristeći ovaj sajt pristajete na našu politiku privatnosti Vaših podataka.
Čitaj više