fbpx

Zatezanje kapaka bez skalpela

Šta je Ultrazvučni nehirurški face lifting
9 marta, 2022
Šta sve treba da znate u vezi tretmana uklanjanje ožiljaka Plasma Pen-om
14 marta, 2022
Prikaži sve

Zatezanje kapaka bez skalpela

SPUŠTENI KAPCI

Opuštena koža gornjih kapaka (ptoz kapka) nije samo estetski problem, već može biti i medicinski. Estetski problem se ogleda u narušenom izgledu oka, dok medicinski problem, koji nastaje usled spuštenih kapaka, može biti izražen kao oslabljen vid.
Uzroci opuštanja kože kapaka (spušteni kapci) mogu biti brojni. Najčešće su to: genetske predispozicije, prirodan proces starenja, dehidracija, gubitak čvrstine kože, uticaji iz okoline (pre svega sunce), stres, smog, pušenje, brojni pokreti očnog mišića tokom života.
Spušteni kapci, su često prisutniji kao estetski problem nastali starenjem u odnosu na ostale delove lica. Razlog tome je daleko brže oštećenje vezivnog tkiva, brže opuštanje i stanjivanje kože oko očiju, veća osetljivost predela oko oka u poređenju sa ostalim regijama lica.

NEHIRURŠKO ZATEZANJA OPUŠTENIH KAPAKA

U kabinetu Vita Elos se rade isključivo nehirurški tretmani, tretmani bez upotrebe skalpela. Među takvim, neinvazivnim tretmanima je i onaj kojim se vrši zatezanje kapaka.
Zatezanje kapaka jonizovanim gasom (Plasma Pen tehnologija), je tretman koji se naziva Nehirurška blefaroplastika.
U Vita Elos-u, ova procedura Zatezanje kapaka se izvodi korišćenjem Plasma Pen tehnologije. Efekti tretmana Zatezanje kapaka jonizovanim gasom su dugoročni.
Plasma Pen tretman Zatezanje kapaka i uklanjanje tamnih krugova ispod očiju podrazumeva da se Plasma Pen iglicom deluje na problematičnu regiju, ali tako da se ne dolazi u dodir sa kožom (električni impulsi deluju na razdaljini od 1 do 2 mm od kože).
Dejstvom Plasma Pen-a se stvaraju mikroopekotine, koje postignutom temperaturom stimulišu stvaranje kolagena, a time i dobijanje željenih rezultata tretmana Zatezanje kapaka i uklanjanje tamnih krugova ispod očiju. Nehirurška blefaroplastika omogućava uklanjanje viška kože sa gornjih kapaka, smanjenje „jastučića“ sa donjih kapaka, uklanjanje bora oko očiju i kompletno zatezanje kože očne regije.
Nakon samog tretmana Zatezanje kapaka Plasma Pen-om postoji period oporavka postoji i traje od 3 do 5 dana, mogu se javiti otoci i tamne tačkica na tretiranoj regiji (3 do 5 dana), tretman Zatezanje kapaka Plasma Pen-om se ne može raditi tokom letnjeg perioda, već isključivo u perioda od jeseni do ranog proleća i obavezno je korišćenje sredstva za zaštitu od sunca i UV zračenja sa maksimalnim SPF (ne manje od 50) u roku od 3 meseca nakon procedure Zatezanje kapaka Plasma Pen-om.

Nehirurško zatezanje kapaka u našem Kabinetu uz postizanje željenih rezultata!
Vaš Vita Elos

 
gdpr-image
Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi poboljšao Vaše iskustvo. Koristeći ovaj sajt pristajete na našu politiku privatnosti Vaših podataka.
Čitaj više