fbpx

Zašto različite faze rasta dlake utiču na tretman Laserska trajna epilacija

3D HIFU aparat
3D HIFU tehnologija kao najsavremenija tehnologija za tretman Ultrazvučni SMAS lifting
14. jun 2023.
Nehirurško lasersko uklanjanje papiloma
19. jun 2023.
3D HIFU aparat
3D HIFU tehnologija kao najsavremenija tehnologija za tretman Ultrazvučni SMAS lifting
14. jun 2023.
Nehirurško lasersko uklanjanje papiloma
19. jun 2023.
Prikaži sve

Zašto različite faze rasta dlake utiču na tretman Laserska trajna epilacija

FAZE RASTA DLAKE

Dlake su nitaste izrasline, građene od belančevina keratina, koje postoje samo kod sisara. One izlaze iz epiderma, iako izrastaju iz folikule, koji su smešteni dublje u srednjem sloju kože – u dermisu. Gustoća dlaka varira od osobe do osobe, a sam rast normalne ljudske dlake je takođe individualan.
Razlikuju se dve vrste dlaka:
- vellus (tanka, nežna, kratka i svetla dlaka) i
- terminal (dlake koje čine kosu, obrve i trepavice).
Dlake se razlikuju i po boji, zavisno od pigmenta koje sadrže:
- tamna dlaka, sadrži više crnog eumelanina,
- svetla dlaka, ima daleko više bleđeg pigmenta, koji se naziva feomelanin.
Kod dlake se mogu razlikovati 3 faze rasta:
1. anagena – faza aktivnog rasta korena dlake u folikulu,
2. katagena – prelazna faza.
3. telogena – faza mirovanja (spavanja) i u ovoj fazi dlaka može ispasti sama ili biti istisnuta novom, nakon čega se pojavljuje nova dlaka u istom folikulu i otpočinje ponovo prva faza, faza rasta – anagena faza.
Zavisno od toga na kom delu tela su dlake, razlikuje se i procenat dlaka po fazama. Tako je u svakom trenutku 80-90% dlaka je u anagenoj fazi, 1-2% je u katagenu i 10-20% je u telogenu za dlake na licu i dlake kose, dok je za dlake tela karakteristično da je taj odnos sledeći: u fazi rasta 20-30%, a u fazi talogena 70%.

UTICAJ FAZA RASTA DLAKE NA TRETMAN LASERSKA TRAJNA EPILACIJA

Kabinet za aparatu kozmetiku Vita Elos Vam nudi uslugu Laserska trajna epilacija 808 Diod laserom. Tretman Laserska trajna epilacija pomažu da se oslobodite uraslih dlaka i rešavaju estetski i/ili psihološki problem uzrokovan usled pojačane maljavosti kod oba pola.
Tretman Laserska trajna epilacija se radi tokom faze rasta dlake, jer je tada najbolje delovanje lasera, kao i zbog toga što tretmana Laserska trajna epilacija energija lasera može uništiti dlake samo u aktivnom stanju (anagena) i to dlake sa pigmentom. Laserska trajna epilacija ne može ukloniti sede dlake – dlake bez pigmenta zbog načina rada 808 Diod lasera – princip rada lasera se bazira na prepoznavanju pigmenta dlake i uništavanju dlake u korenu laserskim snopom u fazi rasta dlake.
Laserska trajna epilacija na istoj regiji se ponavlja više puta u određenim razmacima, zbog različitih faza rasta dlake (uvek se čeka anagena faza rasta). Za tretman Laserska trajna epilacija je potrebno da je dužina dlake između 1 do 2 mm. Obično je potrebno oko 10 do 15 tretmana Laserska trajna epilacija sa razmakom od mesec dana. Broj tretmana Laserska trajna epilacija zavisi od boje, debljine, perioda rasta i procenata dlaka u aktivnoj fazi rasta u regiji tretmana. Najbolji rezultati se postižu kod osoba koje imaju tamne, jake dlake i svetlu kožu, hormonski balans i pozitivan genski status.

Laserska trajna epilacija – tretman za uspešno rešavanje problema neželjene maljavosti kod oba pola!
Vaš Vita Elos

ListOnama
Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi poboljšao Vaše iskustvo. Koristeći ovaj sajt pristajete na našu politiku privatnosti Vaših podataka.
Čitaj više