fbpx

Zašto je važno da za tretman Ultrazvučni SMAS lifting poznajemo morfologiju lica

Radiotalasni lifting u kombinaciji sa tretmanom Ultrazvučna kavitacija – uspešno uklanjanje celulita
28. februar 2022.
Kako sve vršimo uklanjanje bora bez hirurškog zahvata
4. mart 2022.
Radiotalasni lifting u kombinaciji sa tretmanom Ultrazvučna kavitacija – uspešno uklanjanje celulita
28. februar 2022.
Kako sve vršimo uklanjanje bora bez hirurškog zahvata
4. mart 2022.
Prikaži sve

Zašto je važno da za tretman Ultrazvučni SMAS lifting poznajemo morfologiju lica

SIMETRIJA LICA

MORFOLOGIJA LICA

Poznavanje morfologije lica uključuje poznavanje svih detalja vezanih za lice, počev od struktura kože i potkožnog tkiva, mišićne struktura, simetrije lica, pa sve do proporcije i oblika lica.
Starenjem, lice počinje da gubi simetriju i njegova morfologija se menja usled delovanja brojnih spoljašnjih i unutrašnjih faktora: hormonske promene, promene mišićnog tonusa, količine masti, promene elastičnosti tkiva, kao i strukture i gustine kolagenih vlakana.
Poznavanje morfologije lica, a posebno simetrije lica, je neophodno kod pružanja svih kozmetičkih usluga koje se odnose na zatezanje lica (face lifting).
Izgrade modela "normalnog" lice kao „kalupa“ za ono što kozmetičar odnosno lekar rade u cilju face lifting-a je u suštini izrada modela potpuno simetričnog lica. Takvo lice bi bilo dobro izbalansirano i kao pretpostavka moguće, čak neophodno pre početka bilo kakve intervencije na licu. Ova simetrija lica je predstavljena nizom virtuelnih referentnih linija. Sa slikom "normalnog“ tj. simetričnog lica, lekar ili kozmetičar, donose profesionalnije, preciznije i estetski najprihvatljivije odluke za svoj rad i izgled svog klijenta.
Prilikom pružanja usluga iz oblasti face lifting-a, neophodno je da kozmetičar (ili lekar) bude upoznat sa svim promenama na licu klijenta, kako bi se postigli željeni efekti face lifting tretmana. Klijenti, koji su stariji, zahtevaju nešto detaljniji pristup u odnosu na mlađe klijente. Kod njih je izraženija promena u elastičnosti kože i mišićnog tonusa, te je kod njihovog lica prisutna veća različitost u odnosu na model „normalnog“ lica, odnosno idealno simetričnog lica.

MORFOLOGIJA LICA I TRETMAN ULTRAZVUČNI SMAS LIFTING

U kabinetu za aparatnu kozmetiku Vita Elos sve tretmane, pa i Ultrazvučni SMAS lifting, kao najefikasniji nehirurški face lifting tretman danas, rade lekar i kozmetičar sa neophodnim znanjem i stručnošću iz oblasti morfologije lica i samog tretmana.
Pre samog tretmana Ultrazvučni SMAS lifting vrši se tačna procena lica. Da bi to moglo da se uradi na najprecizniji način, lekar koristi svoje znanje o osnovnim konceptima morfologije i simetrije lica, kao i znanje vezano za facijalnu analizu. Potom se analizira simetrija lica, počev od linije koja deli lice u vertikalne polovine lica. Druga najvažnija referentna linija je ona linija koja deli lice u dve horizontalne polovine, a koja je pod pravim uglom u odnosu na vertikalnu liniji. Ove dve linije su dve osnovne referentne linije i stvaraju osnov za dalju procenu lica.
Ponašajući ove osnovne vrste linija lica, simetriju i morfologiju lica, moguće je profesionalno i stručno izvući linije na regiji lica koje se tretira, odrediti odgovarajući razmak ultrazvučnih linija i broj tačaka dejstva ultrazvuka, kojim se direktno utiče na rast kolagena svake linije. Precizno iscrtane linije, uz primenu odgovarajućeg kertridža i strogog praćena unutrašnje strukture lica na monitoru 3D HIFU aparata, moguće je postići zavidne rezultate (lice najpribližnije idealnom obliku lica pacijenta), bez ikakvih negativnih efekata kod tretmana Ultrazvučni SMAS lifting.

Znanje, stručnost, profesionalizam našeg tima omogućava da usluga Ultrazvučni SMAS lifting bude sa maksimalnim efektima!
Vaš Vita Elos

 
ListOnama
Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi poboljšao Vaše iskustvo. Koristeći ovaj sajt pristajete na našu politiku privatnosti Vaših podataka.
Čitaj više