fbpx

Ultrazvuk i njegova primena u kozmetologiji

Zakazivanje termina za tretmane u želji da se maksimalno posvetimo vama
4 februara, 2019
Pre i posle depigmentacije
Uspešno lasersko uklanjanje fleka sa lica i tela u našem Kabinetu
8 februara, 2019
Prikaži sve

Ultrazvuk i njegova primena u kozmetologiji

O ULTRAZVUKU U KOZMETOLOGIJI

Ultrazvuk podstiče obnavljanja kolagena i elastina, poboljšava kvalitet kože i podmlađuje je. To je osnovni razlog zašto je najprisutnija primena ultrazvuka u kozmetici kod tretmana vezanim za negu lica. Pre primene ultrazvuka u kozmetici kod tretmana lica, ultrazvuk se koristio kao terapijsko sredstvo u fizikalnoj terapiji.
Ultrazvuk je zvuk frekvencije preko 20 kHz. Karakteristika ultrazvučnih talasa je velika energija, koja raste sa porastom frekvencije. Snop ultrazvučnog talasa koji se šalje ka unutrašnjosti tela ograničen je kako po širini tako i po dubini prodiranja. Delovi organizma kroz koje se talas prostire apsorbuju samo deo ultrazvučne energije. To su pozitivni efekti ultrazvuka koji se mogu koristiti u ultrazvučnoj terapiji.
Razvojem tehnologije, postignut je veliki napredak u primeni ultrazvuka u kozmetologiji. Stvoren je aparat, čiji se rad bazira na duboko i precizno fokusiranom ultrazvuku visokog intenziteta, koji pogađa i najvažniji sloj kože, odgovoran za mladalački izgled – SMAS sloj. To je 3D HIFU aparat, koji se koristi u našem Kabinetu za tretman Ultrazvučni SMAS lifting lica i tela.

KAKO SE ULTRAZVUK PRIMENJUJE KOD ULTRAZVUČNOG SMAS LIFTINGA LICA I TELA

Ultrazvučni SMAS lifting je trenutno najsavremenija i najefikasnija neinvazivna metoda povećanja tonusa i zategnutosti kože lice i tela, bazirana na povećanju čvrstine kože zagrevanjem kolagenih vlakana primenom ultrazvuka. Tretman Ultrazvučni SMAS lifting se radi pomoću 3D HIFU aparata.
3D HIFU tehnologija (High Intensity Focused Ultrasound) koristi fokusirane ultrazvučne talase visokog intenziteta na dubljim slojevima kože, utičući na prirodno i ubrzano obnavljanje kolagena sa dugoročnim efektima. 3D HIFU tehnologija se koristi za duboki, nehirurški SMAS lifting - Ultrazvučni SMAS lifting lica i tela.
3D HIFU aparat ima specijalni računarski program, kojim se određuje debljina sloja mekog tkiva (kože, potkožne masti, mišića) na koje se fokusirano deluje ultrazvukom na stimulaciju kolagena. Ova vrsta tehnologije omogućava precizno određivanje dubine na kojoj se nalazi muskuloaponeurotički sloj (SMAS sloj) i prilagođavanje parametara fokusa ultrazvuka prilagođenu individualnim karakteristikama kože klijenta vrlo precizno i garantuje željene rezultate, bez negativnih nuspojava.
3D HIFU terapija:
- stimuliše i regeneriše kolagen u celosti,
- poboljšava teksturu i glatkoću kože,
- eliminiše pojavu bora i značajno smanjuje opuštenost tretirane regije,
- obezbeđuje efikasan, neinvazivan tretman za podizanje i učvršćivanje kože na vratu, na bradi i predelu obrva,
- terapija može biti primenjena i na ostalim delovi tela: noge, stomak, ruke, zadnjica, grudi.

Iskoristite prednosti primene ultrazvuka u kozmetologiji u cilju podmlađivanja lica i tela!
Vaš Vita Elos

 
gdpr-image
Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi poboljšao Vaše iskustvo. Koristeći ovaj sajt pristajete na našu politiku privatnosti Vaših podataka.
Čitaj više