fbpx

Uspešno lasersko uklanjanje fleka sa lica i tela u našem Kabinetu

Ultrazvuk i njegova primena u kozmetologiji
6 februara, 2019
Uklanjanje trajne šminke
Karbonski piling lica u kombinaciji sa Radiotalasnim liftingom lica
12 februara, 2019
Prikaži sve

Uspešno lasersko uklanjanje fleka sa lica i tela u našem Kabinetu

Pre i posle depigmentacije

UZROCI POJAVE FLEKA NA LICU I TELU

Promene na koži (fleke) se javljaju usled:
- genetskih,
- starosnih ili
- spoljnih faktora.
Fleke na licu i telu najčešće se javljaju zbog veće koncentracije pigmenta melanina na pojedinim mestima na koži i nastaju usled dugotrajnog izlaganja suncu. Fleke se mogu javiti na nosu, čelu, obrazima, rukama, dekolteu i leđima, i to uglavnom kod osoba svetlije puti. Najčešći uzroci nepravilnog i neželjenog gomilanja pigmenta su UV zraci i toplotna delovanja, hormonski disbalans, upalni procesi i starenje.
Fleke mogu biti jasno oivičene (tzv. fleke od sunca), „staračke“ fleke i hormonalne (melazme). Hormonalne fleke daju neujednačenu boju koži, a ten izgleda prošarano. Pored ovih uzroka, fleke se mogu javiti i kao posledica postinflamatorne hiperpigmentacije (nakupljanje pigmenta posledica ranijeg kožnog oboljenja: akne, ekcemi, lichen planus, itd.).
Ukoliko ste primetili da se na vašem licu ili telu javljaju fleke, te ono postaje neujednačene boje, najbolje je da se odmah javite stručnom licu u Vita Elos-u, kako bi se u najranijoj fazi ove pojave ona otklonila sa najboljim efektima postupkom depigmentacije laserom.

UKLANJANJE FLEKA SA LICA I TELA LASEROM

Uklanjanje fleka sa lica i tela se u Kabinetu radi Nd:YAG laserom. To je laser koji uspeva da „prepozna“ neželjeni pigment u koži i deluje na njega, da bi ga uništio. Uklanjanje fleka sa lica i tela je suštinski postupak „prepoznavanja“ pigmentisanih promena na koži, kao delova koji su druge boje u odnosu na okolno tkivo, te laser može uspešno da ih uništi – i do 95% uspeha kod tretmana.
Princip rada Nd:YAG lasera prilikom tretmana Uklanjanje fleka sa lica i tela se bazira na emitovanju laserskog impulsa koji se meri nanosekundama. Za to vreme laser razvija temperaturu i do nekoliko stotina stepeni celzijusa, a posebno razvijen sistem hlađenja u istom trenutku i hladi kožu. U većini slučajeva tretmana Uklanjanje fleka sa lica i tela nije potrebna anestezija, ali ukoliko je prag bola klijenta niži, daje se lokalna anestezija. Zrak lasera ulazi u dermu, u sloj kože gde je akumuliran neželjeni pigment. Pod dejstvom lasera, pigment sakuplja svetlosnu energiju, te počinje da se uništava. Uništen pigment se izlučuje iz organizma prirodnim metaboličkim procesom, bez ikakvih posledica po klijenta.
Tretman Uklanjanje fleka sa lica i tela tj. depigmentacije Nd:YAG laserom traje od 10 do 30 minuta. Zavisno od vrste promene na koži, zavi i broj potrebnih tretmana Uklanjanje fleka sa lica i tela. Najčešće je potrebno 1 do 2 tretmana Uklanjanje fleka sa lica i tela. Između pojedinačnih tretmana, najčešće je potrebno da prođe najmanje 4 do 6 nedelja. Ono što je važno istaći je to da nakon obavljenog kompletnog broja tretmana Uklanjanje fleka sa lica i tela, na koži ne ostaju tragovi prethodnih, neželjenih pojava, niti bilo kakvi ožiljci.

Uspešno lasersko uklanjanje fleka sa lica i tela u našem Kabinetu pomoću Nd:YAG lasera!
Vaš Vita Elos

 
gdpr-image
Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi poboljšao Vaše iskustvo. Koristeći ovaj sajt pristajete na našu politiku privatnosti Vaših podataka.
Čitaj više