fbpx

Ultrazvučni SMAS lifting – poznavanje morfologije lica od velike važnosti za tretman

Šta su viseće bradavice i zašto preporučujemo njihovo uklanjanje
13. mart 2023.
Uklanjanje celulita tretmanom Ultrazvučna kavitacija u kombinaciji sa Radiotalasnim lifting-om
16. mart 2023.
Šta su viseće bradavice i zašto preporučujemo njihovo uklanjanje
13. mart 2023.
Uklanjanje celulita tretmanom Ultrazvučna kavitacija u kombinaciji sa Radiotalasnim lifting-om
16. mart 2023.
Prikaži sve

Ultrazvučni SMAS lifting – poznavanje morfologije lica od velike važnosti za tretman

SIMETRIJA LICA

ULTRAZVUČNI SMAS LIFTING

Ultrazvučni SMAS lifting je nehirurška tehnika za podmlađivanje lica sa dugoročnim efektima – do 3 godine. Sam postupak terapije Ultrazvučni SMAS lifting podrazumeva iscrtavanje određenih linija na licu, po kojima se deluje duboko fokusiranim ultrazvukom (3D HIFU aparata odnosno kertridžima aparata).
Pre početka tretmana, lice se čisti od šminke i nečistoća posebnim losionom ili penom. Nakon 30 minuta, lice se pere sredstvima za dezinfekciju i vrši se specijalno označavanje kože u predelu gde se obavlja postupak. Na lice se zatim nanosi gel, koji poboljšava prolaz ultrazvučnih talasa iz mlaznice aparata u tkivo. Tokom rada, klijent oseća toplotu i peckanje.
Da bi mogle da se iscrtaju željene linije, po protokolu, neophodno je poznavanje morfologije lica.

MORFOLOGIJA LICA – ZNAČAJ

Za specijaliste u određenim oblastima, kao što su praktičara terapije Ultrazvučni SMAS lifting, neophodno je da se izgradi model "normalnog" lice kao „kalup“ za ono što rade – model potpuno simetričnog lica. Takvo lice bi bilo dobro izbalansirano i kao pretpostavka moguće, čak neophodno pre početka bilo kakve intervencije na licu. Ova simetrija lica je predstavljena nizom virtuelnih referentnih linija. Sa slikom "normalnog“ tj. simetričnog lica, lekar, donose profesionalnije, preciznije i estetski najprihvatljivije odluke za svoj rad i izgled svog klijenta. Pored toga, poznavanje simetrije lica omogućava ispravljanje svih nepravilnosti na licu, koje se upravo javljaju usled procesa starenja i gubitka elastičnosti kože.
Posebno važno je poznavanje morfologije, simetrije i strukture kože i potkožnog tkiva i mišića lica kod pružanja Ultrazvučnog SMAS liftinga, zbog preciznosti i efekata koji se ovom uslugom postižu u oblasti anti-aging procedure.
Analiza počinje analizom linije koja deli lice u vertikalne polovine. Tehnički, ova linija ne mora da definiše sredinu nosa, ali je treba izvući sa početkom u vrhu lobanje ka dole ka središnjem delu brade. Kod idealnog lica, ova linija lica se zaista poklapa sa sredinom nosa i deli lice na dva jednaka dela. Međutim, u praksi lekar će primetiti da je od većine osoba nos nepravilan – iskrivljen na jednu stranu.
Druga najvažnija referentna linija je ona linija koja deli lice u dve horizontalne polovine, kao i linija koja je provučena kroz najmanje jednu zenicu (u idealnom slučaju se povlači kroz dve tačke – obe zenice, zbog simetrije). Lekar bira najbližu poziciju, koja deli lice na jednaki gornji i donji deo. Ove dve linije su dve osnovne referentne linije i stvaraju osnov za dalju procenu lica.
U detaljnoj analizi morfologije lica, lekar koriste i ostale, izvedene referentne linije, koje su podeljene u tri osnovne grupe : vertikalne paralele, horizontalne paralele i kose linije.
Poznajući ove osnovne vrste linija lica, simetriju i morfologiju lica, moguće je odrediti idealan model za postizanje željene simetrije lica, otklanjanje postojećih nepravilnosti i vraćanja prirodnog, mladalačkog izgleda lica, najpribližnijeg idealnom obliku lica klijenta.

Zakažite svoj termin za podmlađivanje lica i tela samo jednim tretmanom!
Vaš Vita Elos

 
ListOnama
Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi poboljšao Vaše iskustvo. Koristeći ovaj sajt pristajete na našu politiku privatnosti Vaših podataka.
Čitaj više