fbpx

Uklanjanje tetovaža nehirurškim putem uz postizanje zavidnih rezultata

Uklanjanje fleka i pega sa lica i tela laserom u kabinetu Vita Elos
25 juna, 2021
Edukacija za tretman Ultrazvučni SMAS lifting u kabinetu Vita Elos
30 juna, 2021
Prikaži sve

Uklanjanje tetovaža nehirurškim putem uz postizanje zavidnih rezultata

NEHIRURŠKA TEHNIKA ZA USPEŠNO UKLANJANJE TETOVAŽA

Tretman Uklanjanje tetovaža je često dugotrajan i procena je da se oko 95% tetovaža može uspešno ukloniti. Dugotrajnost postupka se odnosi na potrebu ponavljanja tretmana Uklanjanje tetovaža, ukoliko je tetovaža urađena na većoj dubini, ako je korišćen trajniji pigment, zahvata veliku regiju tetovaže ili je novija. Korišćenjem Nd:YAG lasera za Uklanjanje tetovaža u našem Kabinetu, postižu se zavidni rezultati.
Princip rada Nd:YAG lasera za Uklanjanje tetovaža se bazira na emitovanju laserskog impulsa koji se meri nanosekundama. Za to vreme laser razvija temperaturu i do nekoliko stotina stepeni celzijusa, a posebno razvijen sistem hlađenja u istom trenutku i hladi kožu, tako da sam proces tretmani Uklanjanje tetovaža pacijent oseća kao peckanje. U većini slučajeva nije potrebna anestezija, ali ukoliko je prag bola klijenta niži, daje se lokalna anestezija. Kod prvog tretmana Uklanjanja tetovaža lekar procenjuje pigment tetovaže i reakciju kože, te u skladu sa tim određuje snagu impulsa lasera.
Zrak Nd:YAG lasera ulazi u dermu, u sloj kože gde je akumuliran neželjeni pigment kojim je rađena tetovaža. Pod dejstvom lasera, pigment sakuplja svetlosnu energiju, te počinje da se uništava. Uništen pigment se izlučuje iz organizma prirodnim metaboličkim procesom.
Tretman Uklanjanja tetovaža Nd:YAG laserom traje od 10 do 30 minuta (zavisno od više faktora, individualno je). Između pojedinačnih tretmana Uklanjanja tetovaža potrebno je da prođe od 4 do 6 nedelja, kako bi se kože tretirane regije regenerisala. Uobičajen broj tretmani za uklanjanje starih tetovaža je od 5 do 8 tretmana, dok je za profesionalno urađene tetovaže najčešće potrebno 10 i više tretmani Uklanjanja tetovaža Nd:YAG laserom.

NEGA KOŽE NAKON TRETMANA LASERSKO UKLANJANJE TETOVAŽA

Uklanjanje tetovaža je potpuno bezbedno i sigurno za pacijenta i radi se uz poštovanje najviših higijenskih standarda. Lekar, koji radi tretman, pacijentu daje sve neophodne savete za negu kože nakon tretmana (između tretmana).
Nega kože nakon tretmana Uklanjanje tetovaža laserom podrazumeva poštovanje sledećih pravila:
- nanošenje adekvatnih krema, koje omogućavaju brže perutanje i regenerisanje kože,
- stroga zabrana uklanjanja krastica sa tretiranog mesta,
- izbegavati pranje tretirane regije vrućom vodom,
- izbegavati izlaganje toploti (sauna, parno kupatilo),
- pranje tretirane regije bez upotrebe sunđera i sapuna,
- izbegavanje izlaganje Suncu,
- neophodna UV zaštita kože tokom naredna tri meseca,
- sledeći tretman Uklanjanje tetovaža se preporučuje tek kada se regeneriše koža u zoni tetovaže.

Nehirurško uklanjanje tetovaža laserom uz postizanje zavidnih rezultata!
Vaš Vita Elos

 
gdpr-image
Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi poboljšao Vaše iskustvo. Koristeći ovaj sajt pristajete na našu politiku privatnosti Vaših podataka.
Čitaj više