fbpx

Uklanjanje tetovaža

Depigmentacija laserom
Depigmentacija laserom
July 16, 2016
Uklanjanje trajne šminke
Uklanjanje trajne šminke
July 16, 2016

Uklanjanje tetovaža

O UKLANJANJU TETOVAŽA


Tetoviranje je proces mehaničkog unošenja pigmenta u drugi sloj kože – derm. Tetoviranje je poznato u svim delovima sveta i u svim istorijskim razdobljima, kao način na koji su se ljudi ukrašavali, izražavali pripadnost određenoj grupi ili označavali ulazak u svet odraslih. Poslednju deceniju je obeležio nagli rast i velika popularnost tetovaža na svim delovima tela, uključujući i trajnu šminku, kao estetsku makeup tetovažu.
Tetoviranje često može biti odraz trenutnog stanja čoveka ili trenda, te se vremenom, zbog promene stavova ili drugih socijalnih razloga, donosi odluka o trajnom uklanjanju tetovaže. Kabinet za aparatnu kozmetiku Vita Elos omogućava svim svojim klijentima da na stručan, profesionalan i uspešan način reše ovaj problem, koristeći jednu od naših usluga – uklanjanje tetovaža.
Ako je tetovaža izbledela, smeta vam, nije u skladu sa vašim sadašnjim stilom života, nudimo vam mogućnost da se pogrešni i loši crteži delimično ili kompletno uklone. Metod uklanjanja tetovaže koji mi koristimo je tretman najmodernijim aparatom - Nd:YAG laserom.
U zavisnosti od veličine same tetovaže, mesta gde se nalazi, dubine u koju je unet pigment, razlikovaće se i broj potrebnih tretmana da se dođe do željenih rezultata.

KAKO FUNKCIONIŠE TRETMAN UKLANJANJA TETOVAŽA?


Tretman uklanjanja tetovaža je često dugotrajan i procena je da se oko 95% tetovaža može uspešno ukloniti. Korišćenjem Nd:YAG lasera za uklanjanje tetovaža mogu se postići zavidni rezultati.
Bitni faktori od uticaja na uklanjanje tetovaže su: boja tetovaže (najbolje rezultate daju crni i plavi pigment, dok se teško skida bela, žuta i zelena), veličina tetovaže, vrsta i količina boje koja se koristila prilikom tetoviranja, čistoća i vrsta korišćenog pigmenta, dubina na kojoj je rađena tetovaža, kao i to da li je rađena amaterska ili profesionalna tetovaža.
Princip rada Nd:YAG lasera se bazira na emitovanju laserskog impulsa koji se meri nanosekundama. Za to vreme laser razvija temperaturu i do nekoliko stotina stepeni celzijusa, a posebno razvijen sistem hlađenja u istom trenutku i hladi kožu, tako da sam proces uklanjanja tetovaže pacijent oseća kao peckanje. U većini slučajeva nije potrebna anestezija, ali ukoliko je prag bola klijenta niži, daje se lokalna anestezija. Zrak lasera ulazi u dermu, u sloj kože gde je akumuliran neželjeni pigment. Pod dejstvom lasera, pigment sakuplja svetlosnu energiju, te počinje da se uništava. Uništen pigment se izlučuje iz organizma prirodnim metaboličkim procesom.
Tretman uklanjanja tetovaže Nd:YAG laserom traje od 10 do 30 minuta. Za prvi tretman uklanjanja tetovaže je karakteristično da daje najslabije rezultate, jer naše stručno lice procenjuje pigment tetovaže i reakciju kože i u skladu s tim određuje snagu impulsa lasera. Kod svakog sledećeg tretmana snaga impulsa se postepeno povećava. Između pojedinačnih tretmana uklanjanja tetovaže, najčešće je potrebno da prođe najmanje 4 do 6 nedelja. Obično stare tetovaže nestaju posle 5 do 8 tretmana, dok je kod profesionalnih potrebno 10 i više tretmana.
Nakon tretmana nekoliko dana treba se pridržavati sledećih pravila:
-nanošenje adekvatnih krema, koje omogućavaju brže perutanje i regenerisanje kože,
-stroga zabrana uklanjanja krastica sa tretiranog mesta,
-izbegavati pranje tretirane regije vrućom vodom,
-izbegavati izlaganje toploti (sauna, parno kupatilo),
-pranje tretirane regije bez upotrebe sunđera i sapuna,
-izbegavanje izlaganje Suncu,
-neophodna UV zaštita kože tokom naredna tri meseca,
-sledeći tretman se preporučuje tek kada se regeneriše koža u zoni tetovaže.
gdpr-image
Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi poboljšao Vaše iskustvo. Koristeći ovaj sajt pristajete na našu politiku privatnosti Vaših podataka.
Čitaj više