fbpx

Uklanjanje tetovaža bez hirurškog zahvata – Vita Elos Novi Sad

Ultrazvučni SMAS lifting tela – Vita Elos Novi Sad
12. jun 2024.
Uklanjanje visećih bradavica
Uklanjanje papiloma bez hirurškog zahvata
17. jun 2024.
Ultrazvučni SMAS lifting tela – Vita Elos Novi Sad
12. jun 2024.
Uklanjanje visećih bradavica
Uklanjanje papiloma bez hirurškog zahvata
17. jun 2024.
Prikaži sve

Uklanjanje tetovaža bez hirurškog zahvata – Vita Elos Novi Sad

UKLANJANJE TETOVAŽA LASEROM

Lasersko uklanjanje tetovaža je kozmetičko-medicinska procedura, koja koristi lasersku tehnologiju za razbijanje i uklanjanje pigmenta tetovaže iz kože. U Kabinetu Vita Elos Novi Sad tretman uklanjanje tetovaža se radi Nd:YAG laserom, koji emituje laserske impulse od 1064 nm i 532 nm. Laserski impulsi razbijaju pigment iz boje tetovaže, koji potom telo prirodno uklanja putem imunološkog sistema.
Osnovne prednosti tretmana Uklanjanje tetovaža laserom su: visoka efikasnost tretmana (laser se smatra najsigurnijim i najefikasnijim načinom za uklanjanje tetovaža), minimalna invazivnost (laser cilja direktno na pigment i ne oštećuje okolno tkivo), sigurnost (kada tretman uklanjanje tetovaža radi kvalifikovan stručnjak, kao što je to slučaj u Kabinetu Vita Elos Novi Sad (tretman je potpuno siguran i nema rizika od komplikacija).

KAKO SE RADI TRETMAN UKLANJANJE TETOVAŽA LASEROM

Postupak tretmana uklanjanje tetovaža laserom obuhvata nekoliko koraka:
1. Konsultacija
Pre početka tretmani uklanjanje tetovaža se zakazuje konsultacija i pregled kod lekara kabineta. Tokom konsultacije i pregleda, lekar procenjuje veličinu, boju i starost tetovaže, kao i tip kože pacijenta, kako bi tretmani bio u potpunosti prilagođen individualnim karakteristikama svakog klijenta.
2. Priprema
Regija sa koje želi da se ukloni tetovaža se čisti i može se naneti lokalni anestetik, ukoliko to pacijent zahteva.
3. Laser tretman
Nd:YAG laser emituje pulsirajuću svetlost visokog intenziteta koja cilja je direktno usmerena na pigmente tetovaže. Impulsi lasera se apsorbuju u pigmentima, što dovodi do razbijanja boje na manje čestice. U Kabinetu Vita Elos Novi Sad se koristi laser različitih talasnih dužina, kako bi se laserskim impulsima doprlo do različitih boja korišćenih kod tetovaže (crna boja najlakše se uklanjanja, jer apsorbuju sve talasne dužine, dok su zelena i žuta teža za uklanjanje).
4. Nega posle tretmana Uklanjanje tetovaža
Nakon tretmana, tretirano područje može biti crveno, otečeno i osetljivo. Preporuka u vezi nege kože tretirane regije podrazumeva: redovno pranje tretirane regije antibakterijskim sredstvima, redovno mazanje tretirane regije Pantenolom, redovno održavanje higijene i zamena odeće (isključivo ispeglane), zabranjena je sauna, bazen, solarijum.
5. Ponavljanje tretmana
Uklanjanje tetovaža laserom obično zahteva više tretmana (zavisi od starosti tetovaže, veličine tetovaže, korišćenih boja, dubine pigmenta u koži). Razmak između pojedinačnih tretmana uklanjanje tetovaža je obično 4 do 8 nedelja, Koliko je potrebno za regeneraciju kože tretirane regije.

Posavetujte se sa našim lekarom i zakažite svoj termin za tretman uklanjanje tetovaža laserom u našem Kabinetu!
Vaš Vita Elos

 
ListOnama
Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi poboljšao Vaše iskustvo. Koristeći ovaj sajt pristajete na našu politiku privatnosti Vaših podataka.
Čitaj više