fbpx

Uklanjanje papiloma ili „visećih bradavica“ laserom

Akcije u toku - Trajna šminka
Akcije u toku – Trajna šminka
1. decembar 2016.
Novogodišnji popusti u Vita Elos-u
Novogodišnje akcije u Vita Elos-u
15. decembar 2016.
Akcije u toku - Trajna šminka
Akcije u toku – Trajna šminka
1. decembar 2016.
Novogodišnji popusti u Vita Elos-u
Novogodišnje akcije u Vita Elos-u
15. decembar 2016.
Prikaži sve

Uklanjanje papiloma ili „visećih bradavica“ laserom

Uklanjanje papiloma odnosno visećih bradavica laserom

ŠTA SU „VISEĆE BRADAVICE“?

Papilom tj. „viseća bradavica“ je polipoidni izraštaji na koži virusnog porekla. Papilom se može javiti kao pojedinačni ili višestruki, kao hiperpigmentovane meke izrasline boje kože veličine najčešće nekoliko milimetra, često na tankoj peteljci. Papilom ne uzrokuju nikakve tegobe, sem ako dođe do dugotrajne i stalne iritacije ili ako se povrede. Tada može doći do njihove inflamacije, naglog rasta ili pojave bolova. „Viseće bradavice“ ili papilom su neprijatne izrasline na koži, od kojih se najčešće ne mogu razviti ozbiljnija kožna oboljenja. Postoji oko stotine vrsta papiloma virusa, ali najveći broj njih ne predstavljaju svi opasnost po zdravlje čoveka. Mogu da variraju u izgledu od glatkih do blago naboranih, boje mesa ili blago smeđe boje i vise na maloj stabljici.

GDE SE JAVLJAJU „VISEĆE BRADAVICE“?

Papilom ili „viseće bradavice“ se mogu javiti na bilo kom delu tela, mada ih karakteriše kao najčešće mesto pojavljivanja: vrat, kapci, pazuh, podlaktice, dojke i prepone. Približno polovina populacije povremeno ima papilom tj. „viseće bradavice“. Najčešće su stečeni (nisu prisutni pri rođenju) i mogu se pojaviti kod bilo koga tokom bilo kog perioda života.

UZROČNICI POJAVE „VISEĆIH BRADAVICA“

Uzroci pojave papiloma tj. „visećih bradavica“ mogu biti brojni. Neki od njih su: oslabljen imunitet, pušenje, zloupotreba alkohola, stres, gripa, kao i problemi sa gastrointestinalnim traktom. Uzročnici pojave papiloma mogu biti i pojedina mesta, pogodna za infekciju papiloma virusom: saune, bazeni i plaže (mesta sa viskom vlažnošću). Dokazan uzročnik je svakako humani papiloma virusi. Infekcija ovim virusom je moguća pri neposrednom kontaktu, nakon kog se u periodu od 3-6 meseci može pojaviti papilom.
Faktori, koji su takođe pogodni za pojavu papiloma tj. „visećih bradavica“ su, pored gojaznosti i hormonski disbalans, kao i hronična iritacija. Obzirom na virusno poreklo papiloma, postoji mogućnost samostalnog širenja po telu sa jednog mesta na drugo (autoinokulacija) i prenošenja virusa osobama sa kojima je oboleli u bliskom kontaktu.

KAKO SE UKLANJAJU VISEĆE BRADAVICE U VITA ELOS-u?

U Kabinetu za aparatnu kozmetiku Vita Elos se koristi vrlo efikasan metod otklanjanja papiloma tj. otklanjanja „visećih bradavica“ – odstranjivanje najsavremeniji, testiranim laserom u okviru usluge Depigmentacija laserom.
Na osnovu obimnih studija rađenih i u svetu i kod nas ovaj metod (uklanjanje papiloma laserom) se pokazao kao najefikasniji– procenat izlečenja je 97%. Pored velike efikasnosti uklanjanja papiloma tj. uklanjanja „visećih bradavica“ laserom, prisutan je još jedan veoma važan rezultat – estetski. Depigmentacija laserom ne ostavlja nikakve ožiljke nakon tretmana. Uklanjanje papiloma tj. uklanjanje „visećih bradavica“ je u našem Kabinetu moguće u potpunosti i to najčešće nakon samo jednog tretmana Depigmentacija laserom u trajanju od nekoliko sekundi, bezbolno, beskrvno i bez ožiljaka.

Oslobodite se papiloma na brz, efikasan i bezbolan način. Uklonite „viseće bradavice“ bez ožiljka i izbegnite dalje iritacije ovih kožnih promena. Zakažite svoj termin za uslugu Depigmentacija laserom u Vita Elos-u i uverite se u rezultate koje postižemo!
Vaš Vita Elos

ListOnama
Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi poboljšao Vaše iskustvo. Koristeći ovaj sajt pristajete na našu politiku privatnosti Vaših podataka.
Čitaj više