fbpx

Uklanjanje fleka sa lica laserom

Lifting lica - pitanja
Šta sve treba da znate o nehirurškom liftingu – Ultrazvučnom SMAS liftingu
7 marta, 2018
SMAS lifting
Nehirurški Ultrazvučni SMAS lifting lica – prednosti u odnosu na invazivne metode liftinga lica
14 marta, 2018
Prikaži sve

Uklanjanje fleka sa lica laserom

Depigmentacija laserom

FLEKE NA LICU – PIGMENTNE PROMENE NA LICU

Pigmentne promene na koži nastale usled genetskih, starosnih ili spoljnih faktora se uspešno tretiraju u Kabinetu za aparatnu kozmetiku Vita Elos. Opremljeni smo najsavremenijim laserom, kojim se obavlja metod uklanjanja pigmentiranih promena na svim delovima kože, kao i stručnim osobljem, koje ne samo da vrši tretman, već i lekarski pregled, procenu stanja kože (promene) i daje konsultacije u vezi najboljeg načina rešavanja vašeg problema.
Fleke na licu se najčešće javljaju na koži zbog veće koncentracije pigmenta melanina na pojedinim mestima na koži koja nastaju usled dugotrajnog izlaganja suncu. Fleke se mogu javiti na nosu, čelu, obrazima, rukama, ali i dekolteu i leđima, i to uglavnom kod osoba svetlije puti. Najčešći uzroci nepravilnog i neželjenog gomilanja pigmenta su UV zraci i toplotna delovanja, hormonski disbalans i upalni procesi.
Fleke na licu mogu biti jasno oivičene (tzv. fleke od sunca) ili razlivene (tzv. melasma). Razlivene fleke na licu daju neujednačenu boju koži, a ten izgleda prošarano. Pored ovih uzroka, fleke se mogu javiti i kao posledica postinflamatorne hiperpigmentacije (nakupljanje pigmenta posledica ranijeg kožnog oboljenja: akne, ekcemi, lichen planus, itd.). Ukoliko ste primetili da vaše lice postaje neujednačene boje, najbolje je da se odmah javite stručnom licu u Vita Elos-u, kako bi se u ranoj fazi ove pojeve one otklonile sa najboljim efektima postupkom depigmentacije laserom.

LASERSKO UKLANJANJE FLEKA SA LICA

Tretman depigmentacije laserom - lasersko uklanjanje fleka sa lica, omogućava i do 95% uspešnosti uklanjanja ove promene na koži. Korišćenjem Nd:YAG lasera za depigmentaciju manjim ili većim brojem tretmana (zavisno od prisutnosti fleka na licu) mogu se postići zavidni rezultati.
Suština rada Nd:YAG lasera je „prepoznavanje“ neželjenog pigmenta u koži i delovanje na njega, da bi ga uništio. Kako su fleke na licu promene na koži posledica promene pigmenta, laser može da ih „prepozna“ kao delove kože koji su druge boje u odnosu na okolno tkivo i uspešno uništi.
Princip rada Nd:YAG lasera se bazira na emitovanju laserskog impulsa koji se meri nanosekundama. Za to vreme laser razvija temperaturu i do nekoliko stotina stepeni celzijusa, a posebno razvijen sistem hlađenja u istom trenutku i hladi kožu. U većini slučajeva depigmentacije (lasersko uklanjanje fleka sa lica) nije potrebna anestezija, ali ukoliko je prag bola klijenta niži, daje se lokalna anestezija. Zrak lasera ulazi u dermu, u sloj kože gde je akumuliran neželjeni pigment (fleka na licu). Pod dejstvom lasera, pigment sakuplja svetlosnu energiju, te počinje da se uništava. Uništen pigment - lasersko uklanjanje fleka sa lica, se izlučuje iz organizma prirodnim metaboličkim procesom, bez ikakvih posledica po klijenta.

Ujednačite boju tena, nakon otklanjanja fleka sa lica laserom u Kabinetu Vita Elos!
Vaš Vita Elos

 
gdpr-image
Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi poboljšao Vaše iskustvo. Koristeći ovaj sajt pristajete na našu politiku privatnosti Vaših podataka.
Čitaj više