fbpx

Trajna epilacija – razlika između laserske i ELOS tehnologije

Lifting lica - pitanja
Česta pitanja u vezi Ultrazvučnog SMAS liftinga
20. septembar 2017.
Depigmentacija
Lasersko uklanjanje promena na koži
27. septembar 2017.
Lifting lica - pitanja
Česta pitanja u vezi Ultrazvučnog SMAS liftinga
20. septembar 2017.
Depigmentacija
Lasersko uklanjanje promena na koži
27. septembar 2017.
Prikaži sve

Trajna epilacija – razlika između laserske i ELOS tehnologije

Trajna epilacija ELOS-om

TRAJNA EPILACIJA

Trajna epilacija predstavlja najsavremeniji način uklanjanja neželjenih dlaka sa određenih područja tela. Danas je trajna epilacija prihvaćena kao proverena i sigurna metoda u dermatološkoj praksi i široko se primenjuje sa veoma dobrim rezultatima. Trajna epilacija je neinvazivna metoda trajnog uklanjanja neželjenih malja i kod muškaraca i kod žena podjednako, gde se uspeh u trajnoj epilaciji najčešće kreće od 90% – 95%. Važno je istaći da se uspešno uklanjaju čak i svetle dlačice, ali je nemoguće ukloniti dlačice bez pigmenta tj. sede dlake (usled nedostatka pigmenta, sam postupak nije moguće izvesti zbog načina funkcionisanja trajne epilacije).
U Kabinetu za aparatnu kozmetiku, zahvaljujući dobroj opremljenosti kozmetičkim aparatima, moguće je raditi trajnu epilaciju na dva načina: laserom i ELOS tehnologijom. Pored sličnosti koje postoje, ima i razlika u primeni lasera i Elos-a kod pružanja usluge Trajna epilacija.

RAZLIKE ZAVISNO OD VRSTE APARATA KOD USLUGE TRAJNA EPILACIJA

Kod laserske trajne epilacije se primenjuje 808 Diod laser (Germany bars, sa pojačanim sistemom hlađenja), dok se kod ELOS tehnologije primenjuje kombinacija optičke energije (IPL) i radiofrekventne energije (RF).
Laserska trajna epilacija je danas najpopularnija i najdostupnija metoda trajnog uklanjanja malja bez propratnih neželjenih efekata (tkiva u neposrednoj blizini tretirane regije se ne oštećuju). Reč je o potpuno komfornom, bezbednom, brzom i daleko najboljem načinu za trajno rešavanje neželjenih dlačica. Laserska trajna epilacija je efikasna na svim regijama prekrivenim dlakama, kako kod žena tako i kod muškaraca, a izvodi se manipulatorom velike dimenzije (27x15 mm). Laserski snop 808 Diod lasera je usmeren na kožu, direktno deluje kroz melanin (pigment) i zagreva folikulu neželjene dlake. Svetlosna energija laserskog zraka se pretvara u toplotnu energiju. Ćelije melanina i folikule apsorbuju tu energiju lasera, što dovodi do zagrevanja folikula dlaka, termički je oštećuju i na taj način dovode do njihovog selektivnog uništenja. Ovim postupkom se dlaka u potpunosti trajno uklanja, zajedno sa svojim DNK zapisom, što je razlog da te dlake, u toj regiji, više neće biti tj. ona više neće rasti.
Tokom trajne epilacije ELOS-om cilja se pigment, koga ima najviše u dlaci. ELOS-om se deluje optičkom energijom i radiofrekventnom energijom, te se istovremeno, dok svetlost (optička energija) prolazi kroz dlaku vrši i provođenje energije dublje (zahvaljujući radiotalasnoj energiji), čime se folikula dlake zagreva jače. Ovaj metod dovodi do toga da se dlaka rasprsne od topline i na taj način ošteti svoj koren. Sa oštećenjem korena dlake značajno se usporava i njen rast.a.
Ono što je karakteristično za trajnu epilaciju ELOS-om je da je efekat koji se postiže manji u odnosu na trajnu epilaciju 808 Diod laserom, što ovaj postupak stavlja na drugo mesto po efikasnosti. Prednost trajne epilacije ELOS-om u odnosu na trajnu epilaciju 808 Diod laserom je ta što je postupak manje bolan i čak pozitivno utiče na samo kožno tkivo, stimulišući kolagen, kao glavno vezivno tkivo u strukturi kože.

Izaberite svoj način trajne epilacije u dogovoru sa našim timom stručnjaka i trajno se rešite neželjenih dlačica sa bilo kog dela tela!
Vaš Vita Elos

ListOnama
Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi poboljšao Vaše iskustvo. Koristeći ovaj sajt pristajete na našu politiku privatnosti Vaših podataka.
Čitaj više