fbpx

Lasersko uklanjanje promena na koži

Trajna epilacija ELOS-om
Trajna epilacija – razlika između laserske i ELOS tehnologije
22. septembar 2017.
SMAS lifting
Pacijenti u svetu o Ultrazvučnom SMAS liftingu – iskustva
28. septembar 2017.
Trajna epilacija ELOS-om
Trajna epilacija – razlika između laserske i ELOS tehnologije
22. septembar 2017.
SMAS lifting
Pacijenti u svetu o Ultrazvučnom SMAS liftingu – iskustva
28. septembar 2017.
Prikaži sve

Lasersko uklanjanje promena na koži

Depigmentacija

PROMENE NA KOŽI

Nakon leta, posle veće izloženosti suncu ili usled raznih drugih faktora, dolazi do određenih promena na koži. U grupu pigmentnih promena na koži se ubrajaju: fleke, pege, mladeži, kuperoze, papilomi, keratoze, prošireni kapilari. Ove promene mogu biti prisutne i na licu i na telu.
Zbog veće koncentracije pigmenta melanina na pojedinim mestima na koži pege i fleke su pigmentne promene koje nastaju usled dugotrajnog izlaganja suncu. Fleke se mogu javiti na nosu, čelu, obrazima, rukama, dekolteu i leđima, i to uglavnom kod osoba svetlije puti. Fleke mogu biti jasno oivičene (tzv. fleke od sunca ) ili razlivene ( tzv. melasma). Razlivene fleke daju neujednačenu boju koži, a ten izgleda prošarano.
Mladeži su dobroćudne pigmentne (obojene) promene na koži, najčešće braon do crne boje. Veličina mladeža varira od veličine od par mm do 1 cm. Većina mladeža su bezopasne promene na koži koje predstavljaju nepravilno grupisanje i rast melanocitnih ćelija u koži.
Prošireni kapilari su mali krvni sudovi, koji se kod nekih osoba prošire i stvaraju plavi i/ili crveni crtež (mrežu) na koži. U preko 90% slučajeva su samo estetski problem. Kapilari su učestali kod ženske populacije. Najčešće se javljaju na nogama i na licu (kuperoza), a uzroci su: nasledni faktor, hormonski poremećaji, gojaznost, pojačan unos alkohola u organizam, trudnoća, hormonski poremećaj, oštećenja kože i razni drugi. U našem Kabinetu se uspešno tretiraju sve vrste kapilara.
Ostale pigmentne promene, kao što su keratoze i papilomi („viseće bradavice“) su bezazlene izrasline na koži, koje se javljaju usled virusa ili naslednih faktora. Ukoliko ste primetili bilo koju od navedenih promena na licu ili telu, najbolje je da se odmah javite stručnom licu u Vita Elos-u, kako bi se u ranoj fazi ove pojeve otklonile sa najboljim efektima postupkom depigmentacije laserom.

DEPIGMENTACIJA LASEROM

Depigmentacija laserom je metod uklanjanja pigmentiranih promena na svim delovima kože. Depigmentacija se radi najsavremenijim laserom, a tretman radi stručno osoblje, koje ne samo da vrši tretman, već i lekarski pregled, procenu stanja kože (promene) i daje konsultacije u vezi najboljeg načina rešavanja vašeg problema.
Depigmentacija laserom u našem Kabinetu obuhvata sledeće: otklanjanje mladeža, fleka, kapilara, papiloma, keratoza, kuperoza i hemangioma. Sam postupak tretmana Depigmentacija laserom omogućava i do 95% uspešnosti uklanjanja promena na koži. Korišćenjem Nd:YAG lasera za depigmentaciju manjim ili većim brojem tretmana (zavisno od tipa promene) mogu se postići zavidni rezultati.
Tretman depigmentacije Nd:YAG laserom traje od 10 do 30 minuta. Zavisno od vrste promene na koži, zavisi i broj potrebnih tretmana. Za manje mladeže, potrebno je 1-2 tretmana, za papilome 1 tretman, za hemangiom do 5 tretmana. Između pojedinačnih tretmana, najčešće je potrebno da prođe najmanje 4 do 6 nedelja.
Ono što je važno istaći je to da nakon obavljenog kompletnog broja tretmana depigmentacije, na koži ne staju tragovi prethodnih, neželjenih pojava, niti bilo kakvi ožiljci.

Jesen je idealno vreme za uklanjanje svih promena na koži. Zakažite svoj termin za depigmentaciju laserom!
Vaš Vita Elos

ListOnama
Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi poboljšao Vaše iskustvo. Koristeći ovaj sajt pristajete na našu politiku privatnosti Vaših podataka.
Čitaj više