fbpx

Šta je aparatna kozmetika

Radiotalasni lifting
Radiotalasni lifting – kombinacija ovog tretmana sa našim ostalim uslugama
7. novembar 2017.
Cenovnik za uslugu Trajna epilacija
14. novembar 2017.
Radiotalasni lifting
Radiotalasni lifting – kombinacija ovog tretmana sa našim ostalim uslugama
7. novembar 2017.
Cenovnik za uslugu Trajna epilacija
14. novembar 2017.
Prikaži sve

Šta je aparatna kozmetika


Vita Elos je kabinet specijalizovan za aparatnu kozmetiku. Za razliku od većine kozmetičkih salona, koji nude klasične kozmetičke usluge, mi smo se odlučili da svoju ponudu usmerimo na jasno određenu vrstu usluga, koje su među vodećim po efikasnosti tretmana u svetu kozmetologije i estetske dermatologije. Na taj način smo u mogućnosti da realizujemo osnovni cilj našeg Kabineta - negovanje prirodnog izgleda naših klijenata (uz individualni pristup svakom klijentu u skladu sa njegovim stanjem organizma, potrebama i željama) uz sagledavanja fenomena lepote puno šire od trenutnog estetskog pitanja i pitanja aktuelnih trendova.
Aparatna kozmetika podrazumeva korišćenje raznih aparata tokom tretmana, od lasera, preko radiotalasa do ultrazvuka. Ovi aparati, za razliku od onih koji se koriste kod klasičnih kozmetičkih tretmana, su daleko efikasniji, kompleksniji i moderniji. Tretmani koji se rade našim aparatima, odnosno koji se koriste u „aparatnoj kozmetici“ su drugačiji po svojoj vrsti, prirodi, delovanju i dugoročnosti efekata koji se postižu.

APARATNA KOZMETIKA U VITA ELOS-u

Tretmani koje Vita Elos nudi, a u domenu su „aparatne kozmetike“ su: Ultrazvučni SMAS lifting, trajna epilacija, ultrazvučna kavitacija, uklanjanje akni Elos-om, laserski karbonski piling, trajna šminka, uklanjanje trajne šminke, depigmentacija laserom i uklanjanje tetovaža.
HIFU tehnologija (High Intensity Focused Ultrasound) koristi fokusirane ultrazvučne talase visokog intenziteta na dubljim slojevima kože, utičući na prirodno i ubrzano obnavljanje kolagena sa dugoročnim efektima.
808 Diod laser se koristi samo za trajno uklanjanje dlaka (trajnu epilaciju). Ovaj laser ima dužinu talasa 808nm i za razliku od većine drugih vrsta aparata za trajnu epilaciju garantuje dublje prodiranje zraka u potkožni sloj ka folikulama i efikasno ih uništava.
Multifunkcionalni aparat sadrži 4 funkcije (4 manipulatora): Nd:YAG laser, ELOS, manipulator za ultrazvučnu kavitaciju i manipulator za radiotalasni (radiofrekventni) lifting. Aparat ima jak sistem hlađenja, što daje mogućnost da se tretmani rade visokim jačinama bez ikakvog oštećenja kože.
Nd:YAG laser je aparat koji ima 3 različite vrste filtera, čime je omogućena primena dužine talasa od 532 nm, 1064 nm i 1320 nm. Sa dužinom laserskog talasa od 1320 nm radi se samo jedan tretman – čišćenje lica ili bilo koje druge regije tela tj. tretman laserski karbonski (ugljenikov) piling sa pojačivačem QS karbonskim nanogelom. Nd:YAG laser uspešno uništiva patološku mikrofloru i pomaže u borbi sa dubokim upalnim procesima i virozama. Nd:YAG laser se koristi i za tretman uklanjanje tetovaža. U ovom slučaju princip rada Nd:YAG lasera se bazira na emitovanju laserskog impulsa koji se meri nanosekundama. Za to vreme laser razvija temperaturu i do nekoliko stotina stepeni celzijusa, a posebno razvijen sistem hlađenja u istom trenutku i hladi kožu, tako da sam proces uklanjanja tetovaže pacijent oseća kao peckanje.
ELOS tehnologija radi po principu metodologije objedinjavanja dve energije: optičke energije (IPL) i električne energije (radiotalasi). Skraćenica ELOS znači: EL – električna energija, O – optička energija, S – sinergija. Ovim manipulatorom se može da raditi trajno uklanjanje dlaka, depigmentacija (uklanjanje sitnih i velikih fleka, pega, tankih kapilara), podmlađivanje kože i lečenje akni u aktivnoj fazi.
Multifunkcionalni aparat ima još jednu funkciju – ultrazvuk sa frekvencijom 40 kHz koji se koristi za tretman ultrazvučne kavitacije. Ultrazvukom se prodire u dermis gde ima nagomilanih masnih ćelija, te ih razbija. Nakon tretmana ultrazvučne kavitacije narednih 5-7 dana organizam izbacuje masnoću putem limfnog sistema i masne naslage se smanjuju. Posle tretmana je obavezno piti dosta vode (3l dnevno) i pojačati fizičku aktivnost, kako bi efekti tretmana bili najbolji.
Radiotalasni manipulator se koristi za podmlađivanje i zatezanje kože, a tretman se zove – radiotalasni lifting. Multifunkcionalni aparat ima bipolarni manipulator sa jakim hlađenjem, što omogućava postizanje veoma dobrih rezultata kod ovog tretmana.
Aparatura za trajnu šminku se koristi za trajnu šminku usana i kapaka, kao i obrva (metod senčenja). Za trajnu šminku koristimo najkvalitetniju nemačku opremu: mašinicu (olovka) marke "Intelligent", struju "Cheyenne", iglice za jednokratnu upotrebu, sistem easy-click (u skladu sa EU standardom) koji sakriva iglicu onog trenutka kada se mašinica isključi iz struje.

Aparatna kozmetika je jedan od najnovijih dostignuća iz oblasti kozmetike, namenjene vama i održavanju vašeg lepog izgleda, jer lepota nije luksuz, lepota je način života.
Vaš Vita Elos

ListOnama
Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi poboljšao Vaše iskustvo. Koristeći ovaj sajt pristajete na našu politiku privatnosti Vaših podataka.
Čitaj više