fbpx

Saznajte više o dlakama pre tretmana Trajna epilacija

SMAS nehirurški lifting
Jedinstvena usluga na teritoriji Srbije iz oblasti nehirurškog liftinga lica u Vita Elos-u
5. oktobar 2017.
Uklanjanje trajne šminke
Uklanjanje trajne šminke u Vita Elos-u
9. oktobar 2017.
SMAS nehirurški lifting
Jedinstvena usluga na teritoriji Srbije iz oblasti nehirurškog liftinga lica u Vita Elos-u
5. oktobar 2017.
Uklanjanje trajne šminke
Uklanjanje trajne šminke u Vita Elos-u
9. oktobar 2017.
Prikaži sve

Saznajte više o dlakama pre tretmana Trajna epilacija

O DLAKAMA

Dlake su nitaste izrasline, građene od belančevina keratina, koje postoje samo kod sisara. One izlaze iz epiderma, iako izrastaju iz folikule, koji su smešteni dublje u srednjem sloju kože - u dermisu.
Od detinjstva pa nadalje, kako rastemo, dlake pokrivaju gotovo celo naše telo, osim delova kao što su: usne, dlanovi, pupak i tabani bez obzira na pol i rasu. Gustoća dlaka varira od osobe do osobe, a sam rast normalne ljudske dlake je takođe individualan.
Razlikuju se dve vrste dlaka:
- vellus (tanka, nežna, kratka i svetla dlaka) i
- terminal (dlake koje čine kosu, obrve i trepavice).
Dlake se razlikuju i po boji, zavisno od pigmenta koje sadrže:
- tamna dlaka, sadrži više crnog eumelanina,
- svetla dlaka, ima daleko više bleđeg pigmenta, koji se naziva feomelanin.
Kod dlake se mogu razlikovati 3 faze rasta:
1. Anagena – faza aktivnog rasta korena dlake u folikulu .
2. Katagena – prelazna faza.
3. Telogena – faza mirovanja (spavanja) i u ovoj fazi dlaka može ispasti sama ili biti istisnuta novom, nakon čega se pojavljuje nova dlaka u istom folikulu i otpočinje ponovo prva faza, faza rasta – anagena faza.
Zavisno od toga na kom delu tela su dlake, razlikuje se i procenat dlaka po fazama. Tako je u svakom trenutku 80-90% dlaka je u anagenoj fazi, 1-2% je u katagenu i 10-20% je u telogenu za dlake na licu i dlake kose, dok je za dlake tela karakteristično da je taj odnos sledeći: u fazi rasta 20-30 %, a u fazi talogena 70 %.

TRAJNA EPILACIJA I FAZE RASTA DLAKA

Najčešće zablude oko rešavanja maljavosti su vezane za rast i gustinu dlaka - što se češće briju, čupaju ili šišaju, gušće su i jače. Naučno je dokazana činjenica da upravo brijanje, šišanje i čupanje dlake ne utiču na brzinu njihovog rasta, niti na debljinu dlake.
Ako ste do sada primenjivali samo pomenute načine kratkotrajnog rešavanje pitanja maljavosti, pravi je trenutak da se odlučite na trajno rešenje tog problema korišćenjem usluge Trajna epilacija u Vita Elos-u, bilo kao Trajna epilacija 808 Diod laserom ili Trajna epilacija Elos-om.
Tretmani trajne epilacije pomažu da se oslobodite uraslih dlaka i rešavaju estetski i/ili psihološki problem uzrokovan usled pojačane maljavosti kod oba pola. Kabinet za aparatu kozmetiku Vita Elos Vam nudi usluge Trajna epilacija 808 Diod laserom i Trajna epilacija Elos-om, što zavisi od vašeg izbora i saveta našeg tima stručnjaka.
Tretman Trajna epilacija se obavlja tokom faze rasta dlake, jer je tada najbolje delovanje lasera ili Elos tehnologije. Trajna epilacija na istoj regiji se ponavlja više puta u dređenim razmacima, zbog različitih faza rasta dlake. Za tretman Trajna epilacija je potrebno da je dužina dlake između 1-2 mm. Obično je potrebno oko 10 tretmana Trajna epilacija sa razmakom od mesec dana. Broj tretmana zavisi od boje, debljine, perioda rasta i procenata dlaka u aktivnoj fazi rasta u regiji tretmana. Najbolji rezultati se postižu kod osoba koje imaju tamne, jake dlake i svetlu kožu, hormonski balans i pozitivan genski status.

Pomogli smo mnogima da se oslobode neželjenih dlačica, dozvolite da pomognemo i Vama!
Vaš Vita Elos

ListOnama
Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi poboljšao Vaše iskustvo. Koristeći ovaj sajt pristajete na našu politiku privatnosti Vaših podataka.
Čitaj više