fbpx

Rešite problem akni u Vita Elos-u

Laserski karbonski piling - akcija
Osmomartovski popust preko 30% na uslugu Trajna šminka usana
1 marta, 2018
Laserski karbonski (ugljenikov) piling
Multifunkcionalni tretman lica – laserski karbonski piling
6 marta, 2018
Prikaži sve

Rešite problem akni u Vita Elos-u

Uklanjanje akni ELOS-om

ŠTA SU AKNE

Akne (lat. Acne vulgaris) su inflamatorno (upalno, zapaljensko) oboljenje kože, uzrokovano promenama u pilosebacealnoj jedinici (strukturi koja se nalazi u koži i sastoji se iz folikula dlake i njemu pridružene lojne žlezde). Uobičajeno je da se akne nazivaju bubuljice. Sam izraz akne potiče iz netačno preuzetog grčkog izraza άκμή (acme - u smislu osipa kože).
Akne su pojavni oblik preteranog odziva lojnih žlezdi na uobičajene nivoe muškog hormona testosterona. Drugi faktor od uticaja na pojavu akni su propionbakterije. Proizvodi nastali pod dejstvom ovih enzima (bakterija) šire se iz sebacealne žlezde u derm i izazivaju zapaljenje na površini kože. Akne se najčešće javljaju tokom puberteta i naročito je zastupljeno u populaciji zapadnih zemalja, što se objašnjava većom genetskom predispozicijom. Kod većine ljudi ovaj prenaglašen odziv lojnih žlezda i negativno dejstvo bakterija propionibacterijum acnes nestaje tokom vremena i oko dvadesete godine akne nestaju ili se u najmanjoj meri povlače, bilo delimično bilo privremeno. Međutim, ne postoji način pomoću koga se može pouzdano predvideti koliko dugo vremena će one opstati, i kod nekih osoba one se zadržavaju decenijama, i prisutne su i u tridesetim i četrdesetim godinama života, pa ponekad i kasnije. Akne pogađaju veliki procenat populacije u nekom od životnih razdoblja.
Problemi koji nastaju ukoliko se akne ne leče:
- estetski problemi,
- ožiljci,
- pojava promene na koži u smislu upalnih procesa u dubljim slojevima kože,
- nagomilavanje vode unutar kože, koje izaziva nadimanje tkiva kože i pritisak na kanale sve do njihovog zatvaranja,
- nagomilavanje izumrlih ćelija površinskih slojeva kože,
- zadržavanje bakterija u porama, usled čijeg prekomernog prisustva telo pokreće alergijsku reakciju.

LEČENJE AKNI U VITA ELOS-u

U Kabinetu za aparatnu kozmetiku Vita Elos, u sastavu kompleksnog lečenja akni, koristi se fizioterapiju sa ELOS tehnologijom.
ELOS terapija akni je spoj delovanja optičke energije u vidu intenzivnog impulsa svetla (IPL) tj. laserskog zraka i energije elektromagnetnih talasa, koji se emituju u određenom radiofrekventnom dijapazonu.
Koristeći ELOS tehnologiju moguće je potpuno uklanjanje ili značajno smanjenje uticaja dva faktora, koji igraju najznačajniju ulogu u razvoju problema akni – propionbakterija (kao prvog faktora) i prekomernog stvaranja kožnog loja u masnim žlezdama (kao drugog faktora). Broj tretmana uklanjanja akni ELOS-om je strogo individualan i zavisi od stanja kože na dan prvog pregleda. Prosečno se preporučuje serija tretmana od 6-8 sa razmakom od 3-4 dana, posle čega se razmak između tretmana povećava na 7 dana, pa do 2 tretmana mesečno. Za održavanje postignutih rezultata preporučuje se jedan tretman mesečno.
Izbor tretmana zavisi od: stanja kože, efekata koje želite da postignete, kao i saveta stručnjaka u našem Kabinetu.

Rešite brzo i efikasno problem se neželjenih akni primenom ELOS tehnologije u našem Kabinetu!
Vaš Vita Elos

gdpr-image
Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi poboljšao Vaše iskustvo. Koristeći ovaj sajt pristajete na našu politiku privatnosti Vaših podataka.
Čitaj više