fbpx

Razvoj aparatne kozmetike

VITA ELOS
Razlozi za korišćenje usluga u Vita Elos-u
21. mart 2017.
Jedne od najatraktivnijih usluga u Vita Elos-u
29. mart 2017.
VITA ELOS
Razlozi za korišćenje usluga u Vita Elos-u
21. mart 2017.
Jedne od najatraktivnijih usluga u Vita Elos-u
29. mart 2017.
Prikaži sve

Razvoj aparatne kozmetike

808 Diod laser

ŠTA JE APARATNA KOZMETIKA

Kozmetika je zajedničko ime za sve supstance čiji je cilj poboljšavanje ili zaštita izgleda ili mirisa ljudskog tela. Najčešće se kozmetika uže shvata i poistovećuje samo sa dekorativnom kozmetikom tj. šminkanjem. Suštinski pojam kozmetike je mnogo širi i podrazumeva ne samo ulepšavanje i higijenu ljudskog lica i tela, već i uklanjanje ili prikrivanje određenih fizikalnih oštećenja ili određenih fizičkih nedostataka kod nekih osoba. U tu svrhu se koriste aparati, koji su prvenstveno namenjeni fizikalnoj medicini, ali u kozmetičke, regenerativne i estetske svrhe. Tada govorimo o aparatnoj kozmetici. Ono što treba istaći je da je značajno za razumevanje lasera i njegovu upotrebu potrebno osnovno razumevanje laserske fizike, kako bi se sprovede efikasnu laserski tretman.
Vita Elos Novi Sad je kabinet koji se upravo specijalizovao za ovakav vid kozmetologije – aparatni. Pristup aparatnoj kozmetici u Vita Elos-u je profesionalan i obuhvata primenu testiranih, odobrenih i savremenih aparata sa visokim procentom uspešnosti tretmana. Usluge koje se mogu vršiti aparatima koje koristimo su neinvazivne i sveobuhvatne u smislu da poboljšavaju izgled i lica i tela: podmlađivanje (anti-aging tretmani), trajna epilacija lica, trajan epilacija tela, lifting lica i vrata, kavitacija, trajna šminka.

RAZVOJ APARATNE KOZMETIKE U SVETU

Laser je akronim za "Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation." Stimulisana emisija je zasnovana na Ajnštajnovoj kvantne teorije zračenja. Prvi laser je proizveo Theodore H. Maiman 7. jula 1960. godine, koristeći rubin kao laserski medijum, koji je stimulisan primenom visoke energije bljeskova intenzivne svetlosti. Razvojem tehnologije zajedno sa pronalaskom novijih lasera je nastavljeno do danas i da sigurno će revolucionarni aparati, zasnovani na radu lasera, biti otkriveni u budućnosti.
Prvi laseri se koriste u dermatologiji od sredine do kraja 1960-ih. Oni su emitovali kontinualni talas, ali to nije bilo praktično za depilaciju, jer se zrak nije mogao dovoljno dobro kontrolisati da bi se izbeglo štetno dejstvo lasera na kožu.
1964. godine Nd:YAG (neodymium-doped yttrium aluminium garnet) laser and CO2 (ugljen dioksid) laser su razvijeni u Bell laboratoriji u Americi. Naučnici su otkrili da CO2 laserski zrak može odstraniti tkivo kao i skalpel, ali sa minimalnim gubitkom krvi. Hirurške upotrebe lasera su intenzivno istražene od 1967-1970. godine, da bi u ranim 70-tim počeo da se primenjuje CO2 laser u ORL i ginekološkoj hirurgiji.
Krajem 60-tih laser počinje da se koristi i u dermatologiji, između ostalog i za trajnu epilaciju. Međutim, prvi laseri nisu testirani i utvrđeno je da ih je teško koristiti i teško održavati sonde, pri čemu su se pokazali i kao neefikasni za trajnu epilaciju.
Od 1997. laser počinje da se koristi za tretman rasta kose, ali ni tu se nisu, u to vreme, pokazali kao uspešnim. Značajna poboljšanja u opremi od 1997. godine, kao što su više ergonomski dizajnirane ručice i metode epidermalnog hlađenja, učinili su da tretmani lečenja laserom budu prihvatljiviji, što je smanjilo mogućnost pojave nekih sporednih efekata.
Kasnih 80-ih 808 nm Diod laser se prvi put pojavio na tržištu i mnogi naučnici su okrenuli poboljšanju lampe kod Nd:YAG lasera (blic lampa). Kod blic lampe je širok spektar laserskog snopa, dok je kod 808 nm diodnog lasera spektar znatno uži. Prednost Diod lasera je i u tome što je trajanje jednog diod lasera znatno duže u odnosu na blic lampu, tako da je diod pumpa postala daleko zanimljivija za upotrebu, pa i tržište u odnosu na Nd:YAG laser i blic lampu. duže nego za flash lampu.
Tokom narednog perioda, rađena su brojna testiranja i unapređenja uređaja, tako da se danas laseri uspešno koriste u mnogim oblastima, počev od medicine, preko automobilske industrije, pa do dermatologije i kozmetologije.

RAZVOJ APARATNE KOZMETIKE KOD NAS

Razvoj aparatne kozmetike u Srbiji nije kao u svetu. Sporija primena tehnologije je jedan od osnovnih razloga zbog kojih se i upotreba lasera, ultrazvuka i ostalih uređaja nedovoljno primenjuju u dermatologiji, a posebno u kozmetologiji.
Praćenje najnovijih dostignuća je svakako jedna od primarnih stvari, kako bi se iskoristila najnovija saznanja i poboljšali efekti tretmana i usluga iz oblasti aparatne kozmetike. U toj nameri, Kabinet za aparatnu kozmetiku Vita Elos, Novi Sad uskoro uvodi novi tretman baziran na HIFU tehnologiji – ultera anti-aging tretman, koji se već široku primenjuje u zapadnim zemljama.

Iskoristite usluge koje su moguće zahvaljujući apartnoj kozmetici.
Zakažite tretman u Vita Elos-u!

ListOnama
Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi poboljšao Vaše iskustvo. Koristeći ovaj sajt pristajete na našu politiku privatnosti Vaših podataka.
Čitaj više