fbpx

Oslobodite se neželjenih akni koristeći uslugu Uklanjanje akni Elos-om

Trajna epilacija
Usluge Vita Elos-a namenjene muškarcima
7. novembar 2016.
Radiotalasni lifting
Istorija razvoja i primene metodologije radio frekvencije u medicini i kozmetologiji
22. novembar 2016.
Trajna epilacija
Usluge Vita Elos-a namenjene muškarcima
7. novembar 2016.
Radiotalasni lifting
Istorija razvoja i primene metodologije radio frekvencije u medicini i kozmetologiji
22. novembar 2016.
Prikaži sve

Oslobodite se neželjenih akni koristeći uslugu Uklanjanje akni Elos-om

Uklanjanje akni

ŠTA SU AKNE I KAKO NASTAJU

Akne ili bubuljice (lat. Acne vulgaris) su inflamatorno (upalno, zapaljensko) oboljenje kože, uzrokovano promenama u strukturi koja se nalazi u koži, a koja se sastoji iz folikula dlake i njemu pridružene lojne žlezde. Akne nisu samo estetski problem, već i patološki poremećaj kože u vidu preteranog odziva lojnih žlezdi na uobičajene nivoe muškog hormona testosterona. Po statističkim podacima akne pogađaju 70-80% adolescenata, ali i oko 20% odraslih. Lice, grudi, leđa, ramena i nadlaktice su najčešće pogođene regije tela aknama.
Najuobičajeniji oblik akni je poznat pod imenom "acne vulgaris" ili "uobičajene akne." Njih karakteriše prekomerno lučenje loja iz lojne žlezde i začepljenje kanala lojne žlezde kroz koji se loj, kod zdrave kože, normalno oslobađa. U pojedinim slučajevima dolazi do poremećaja procesa izumiranja ćelija u površinskim podslojevima, te se javlja prekomerno ljuspanje kože, čiji mikrokomadići dospevaju u kanal pore lojne žlezde i fizički ometaju normalno oslobađanje loja. Tada se lojne izlučevine nakupljaju u koži, stvarajući povoljne uslove za rast bakterije Propionibacterium acnes. Prisustvo baterije Propionibacterium acnes je inače normalno u koži, ali se pod ovim uslovima nekontrolisano razmnožava i pokreće zapaljenske procese vidljive na površini kože u obliku akni. Prisustvo i drugih bakterija, kao što je Staphylococcus epidermidis, je takođe moguće u zapušenim porama, te i one učestvuju u patogenezi akni.
Ono što se može reći je da se akne javljaju kao rezultat dejstva četiri faktora: hiperaktivnosti lojnih žlezda, hiperkeratoze izvodnog kanala lojne žlezde, zapaljenske reakcije i proliferacije lipofilne, anaerobne bakterije Propionibacterium acnes, koja razgrađuje sebum do masnih kiselina.
Ma koji od pomenutih faktora da je izazvao pojavu neželjenih akni, može biti tretiran u našem Kabinetu ELOS tehnologijom, kroz pružanje usluge Uklanjanje akni.

UZROČNICI AKNI

Uzročnici pojave akni još uvek nisu dovoljno ispitani, ali se neki izdvajaju kao uočeni u proučavanjima procesa vezanih za akne.
Uzročnici akni su sledeći:
1. hormonska aktivnost, poput menstrualnog ciklusa i puberteta,
2. stres, koji pokreće povećano lučenje hormona nadbubrežnih žlezda (hormoni stresa),
3. hiperaktivnost lojnih žlezdi, koja je uzrokovana između ostalog i preko prethodno pomenuta dva mehanizma,
4. nagomilavanje izumrlih ćelija površinskih slojeva kože,
5. bakterije u porama, usled čijeg prekomernog prisustva telo pokreće alergijsku reakciju,
6. iritacija kože ili češanje bilo koje vrste aktivira i potpomaže upalne procese,
7. upotreba anaboličkih steroida,
8. bilo koji preparati, lekovi koji sadrže halogene (jodidi, hloridi, bromidi), litijum, barbiturate, ili androgene,
9. izlaganje visokim nivoima jedinjenja hlora, pogotovo hlornim dioksinima, može uzrokovati snažnu i dugotrajnu pojavu akni poznatiju kao hlorakne,
10. genetski faktor.

VRSTE AKNI

Mogu se razlikovati dve vrste akni: blage do umerene akne (male bubuljice) tj. miteseri i umereni do teži oblici akni (veće akne i upala).
Male bubuljice
Pojedine pore u koži se mogu začepiti. Uzrok tome su dospeli sićušni komadi mrtve kože u pore. Tada se stvaraju čepovi, koji blokiraju pore i imaju izgled sitne tačke zvane komedoni (miteseri svetle ili tamnije boje). Tamna boja mitesera je zbog kožnog pigmenta. U većini slučajeva, akne ne napreduju dalje od ovog blagog oblika.
Veće akne i upala
Previše izlučeni i blokirani sebum je idealno mesto za razmnožavanje bakterije Propionibacterium acnes. Ako se ova bakterija namnoži u većem broju od normalnog, imuni sistem može reagovati i izazvati upalu. Ako dođe do upale, okolna koža postaje crvena, a akne postaju veće i ispunjene gnojem (pustule). Ponekad pustule mogu postati prilično velike i dobiti oblik malih nodula i cisti. Svaka upaljena bubuljica će na kraju zarasti, ali se često dešava da oblast oko kože koja je bila upaljena ostaje tamnije boje i do nekoliko meseci nakon upale (postinflamatorna hiperpigmentacija). Na mestu upaljene akne često ostaje ožiljak na koži, koji se uglavnom ne gube u potpunosti.
U Vita Elos-u je moguće rešiti problem kako malih bubuljica (blagih akni), tako i većih akni, upalnih procesa i nastalih ožiljaka. Ono što je preporučljivo je javiti se na vreme za tretman Uklanjanje akni, kako bi efekat bio što bolji i kako bi se izbegla pojava upalnih procesa. Ukoliko su u Vašem slučaju akne već u toj fazi, usluga Uklanjanje akni je takođe moguća uz veći broj tretmana i podjednako dobre efekte.

UKLANJANJE AKNI U VITA ELOS-u

U Kabinetu za aparatnu kozmetiku Vita Elos usluga Uklanjanje akni se vrši pomoću najsavremenije tehnologije - ELOS tehnologije. ELOS terapija uklanjanja akni je spoj delovanja optičke energije u vidu laserskog zraka i energije elektromagnetnih talasa, koji se emituju u određenom radiofrekventnom dijapazonu. Koristeći ELOS tehnologiju za uslugu Uklanjanje akni moguće je potpuno uklanjanje ili značajno smanjenje uticaja dva faktora, koji uzrokuju pojavu akni: propionbakterija (kao prvog faktora) i prekomernog stvaranja kožnog loja u masnim žlezdama (kao drugog faktora).
Terapija uklanjanja akni se određuje na osnovu tipa akni (inflamatorne, komedonske) i ozbiljnosti bolesti, uz obavezan pregled lekara i njegov stalni nadzor tokom svih faza terapije uklanjanja akni. Broj tretmana uklanjanja akni ELOS-om je strogo individualan, jer zavisi od stanja kože. Prosečno se preporučuje serija tretmana od 6 do 8. U Kabinetu za aparatnu kozmetiku Vita Elos, pored pružanja usluge Uklanjanje akni ELOS-om, dobijate i preporuku načina ishrane, korišćenja određenih dodataka ishrani, različitih preparata, kao i samog načina života, kako bi se ostvareni rezultati uklanjanja akni održali.

Oslobodite se neželjenih akni, rešite estetski problem i budite ponovo zadovoljni svojim licem.
Pozovite nas i zakažite tretman Uklanjanje akni Elos-om!

ListOnama
Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi poboljšao Vaše iskustvo. Koristeći ovaj sajt pristajete na našu politiku privatnosti Vaših podataka.
Čitaj više