fbpx

Laserska trajna epilacija kroz istoriju

SMAS lifting
Lifting lica, podizanje grudi i zatezanje tela – jedinstven Ultrazvučni SMAS lifting tretman i 3D HIFU tehnologija
15. jun 2018.
Depigmentacija
Uspešno uklanjanje keratoza i kuperoza laserom
15. jun 2018.
SMAS lifting
Lifting lica, podizanje grudi i zatezanje tela – jedinstven Ultrazvučni SMAS lifting tretman i 3D HIFU tehnologija
15. jun 2018.
Depigmentacija
Uspešno uklanjanje keratoza i kuperoza laserom
15. jun 2018.
Prikaži sve

Laserska trajna epilacija kroz istoriju

Trajna epilacija Elos-om

NAJSTARIJI, POZNATI NAČINI UKLANJANJA NEŽELJENIH DLAČICA

Ulepšavanje lica i tela su bila obeležja ljudi i u drevnim vremenima. U tom periodu je ulepšavanje označavalo društveni status i preimućstvo onih koji su to sebi mogli da priušte. Tokom vremena, bavljenje lepotom postaje standard za sve, bez obzira na status i pol.
Još u ranoj istoriji muškarci i žene su imali snažnu želju da uklone neželjene dlake. Drevni Egipćani su koristili pincete izrađene od školjki kako bi uklonili dlake sa svojih tela. Najčešći razlozi u tim periodima za uklanjanje dlaka su bili više higijenski, medicinski i religiozni nego estetski - održavanje čistoće, obredni ili modni razlozi. Poznata su dva načina za uklanjanje dlaka u ranim periodima istorije: vosak (karamelizirani šećer) i brijanje.
Savremene, najpopularnije metode za uklanjanje neželjenih dlaka uključuju i prvobitne načine depilacije, uz primenu novijih: vosak, brijanje, korišćenje raznih električnih aparata i lasersko epiliranje. Danas, jedini priznati i potvrđeni način za trajno uklanjanje neželjenih dlaka je laserska trajna epilacija.

RAZVOJ SAVREMENOG NAČINA ZA TRAJNO UKLANJANJE NEŽELJENIH DLAČICA

Theodore H. Maiman je 1960. godine dizajnirao prvi laser koji je mogao da uništi folikul dlake. Taj laser je bio neefikasan i spor. Mogao je samo da minimizira rast dlake, ali uz teške posledice po tretirano tkivo u vidu oštećenja i opekotina na koži. Dalji razvoj lasera je uticao na poboljšanje rada, ali ne i na željene rezultate. Bilo je potrebno skoro 40 godina da naučnici razviju efikasan laserski sistem za trajno uklanjanje dlaka. Danas uklanjanje dlaka laserom je jedna od najboljih nehirurških procedura u kozmetičkoj praksi.
FDA je 2008. godine odobrila prvi sistem laserskog uklanjanja dlaka, koji koristi istu tehnologiju dioda koja se koristi u profesionalnim klinikama. Laser je omogućio potrošačima trajno i bezbedno uklanjanje neželjenih dlaka.
U Kabinetu za aparatnu kozmetiku Vita Elos se za tretman Laserska trajna epilacija upravo koristi diodni laser - 808 diod laser, čiji efekti su provereni i koji je testiran i odobren od strane FDA.
Laserska trajna epilacija je metod trajnog uklanjanja neželjenih dlačica, kojim se garantuju trajni rezultati. Laserska trajna epilacija je danas najsigurnija, najpopularnija i proverena metoda trajnog uklanjanja malja bez propratnih neželjenih efekata. Laserska trajna epilacija je efikasna na svim regijama prekrivenim dlakama, kako kod žena tako i kod muškaraca.
Laserska trajna epilacija se u našem Kabinetu radi uz konsultaciju sa lekarom i specijalno obučenim kozmetičarom. U pojedinim slučajevima Laserska trajna epilacija se ne preporučuje, te je neophodno da prilikom posete našeg kabineta naglasite kakvo je vaše zdravstveno stanje.

Iskoristite prednosti razvoja nauke na polju trajnog uklanjanja dlaka i zakažite svoj tretman Laserska trajna epilacija!
Vaš Vita Elos

 
ListOnama
Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi poboljšao Vaše iskustvo. Koristeći ovaj sajt pristajete na našu politiku privatnosti Vaših podataka.
Čitaj više