fbpx

Laserska trajna epilacija – faze rasta dlake

Depigmentacija
Depigmentacija laserom – tretman kojim se uklanjanju pigmentne promene na koži
20. januar 2023.
Ultrazvučni SMAS lifting nadlaktca
Kako se tretmanom Ultrazvučni SMAS lifting uspešno zatežu nadlaktice
25. januar 2023.
Depigmentacija
Depigmentacija laserom – tretman kojim se uklanjanju pigmentne promene na koži
20. januar 2023.
Ultrazvučni SMAS lifting nadlaktca
Kako se tretmanom Ultrazvučni SMAS lifting uspešno zatežu nadlaktice
25. januar 2023.
Prikaži sve

Laserska trajna epilacija – faze rasta dlake

FAZE RASTA DLAKE

Dlake su nitaste izrasline, građene od belančevina keratina, koje postoje samo kod sisara. One izlaze iz epiderma, iako izrastaju iz folikule, koji su smešteni dublje u srednjem sloju kože – u dermisu.
Kod dlake se mogu razlikovati 3 faze rasta:
1. Anagena – faza aktivnog rasta korena dlake u folikulu,
2. Katagena – prelazna faza.
3. Telogena – faza mirovanja (spavanja) i u ovoj fazi dlaka može ispasti sama ili biti istisnuta novom, nakon čega se pojavljuje nova dlaka u istom folikulu i otpočinje ponovo prva faza, faza rasta – anagena faza.
Posmatrajući prisutnost dlaka na telu, u svakom je trenutku 80-90% dlaka je u anagenoj fazi, 1-2% je u katagenu i 10-20% je u telogenu za dlake na licu i dlake kose, dok je za dlake tela karakteristično da je taj odnos sledeći: u fazi rasta 20-30 %, a u fazi talogena 70 %.
Razlikuju se dve vrste dlaka:
- vellus (tanka, nežna, kratka i svetla dlaka sa manje pigmenta) i
- terminal (dlake koje čine kosu, obrve i trepavice, najčešće sa više tamnog pigmenta).

KADA SE RADI LASERSKA TRAJNA EPILACIJA U ZAVISNOSTI OD RASTA DLAKE

Tretman Laserska trajna epilacija pomažu da se oslobodite uraslih dlaka i rešavaju estetski i/ili psihološki problem uzrokovan usled pojačane maljavosti kod oba pola. Kabinet za aparatu kozmetiku Vita Elos Vam nudi uslugu Laserska trajna epilacija 808 Diod laserom.
Tretman Laserska trajna epilacija se obavlja tokom faze rasta dlake (anagena faza), jer je tada najbolje delovanje lasera.
Za tretman Laserska trajna epilacija je potrebno da je dužina dlake između 1-2 mm. Laserska trajna epilacija na istoj regiji se ponavlja više puta u određenim razmacima, zbog različitih faza rasta dlake. Obično je potrebno oko 6 do 10 tretmana Laserska trajna epilacija sa razmakom od mesec dana (nekada i nešto duže, individualno je). Broj tretmana Laserska trajna epilacija zavisi od boje, debljine, perioda rasta i procenata dlaka u aktivnoj fazi rasta u regiji tretmana.
Najbolji rezultati tretmana Laserska trajna epilacija se postižu kod osoba koje imaju:
- tamne, jake dlake i svetlu kožu,
- hormonski balans i
- pozitivan genski status.
Laserska trajna epilacija ne može ukloniti sede dlake – dlake bez pigmenta zbog načina rada 808 Diod lasera – princip rada lasera se bazira na prepoznavanju pigmenta dlake i uništavanju dlake u korenu laserskim snopom u fazi rasta dlake.

Oslobodite se neželjene maljavosti tretmanom Laserska trajna epilacija!
Vaš Vita Elos

ListOnama
Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi poboljšao Vaše iskustvo. Koristeći ovaj sajt pristajete na našu politiku privatnosti Vaših podataka.
Čitaj više