fbpx

Klinička ispitivanja vezana za nehirurški SMAS lifting lica

Popust trajna šminka
Popust preko 30% na usluge Trajna šminka usana i Trajna šminka kapaka
26. jul 2017.
Trajna epilacija
Cene za uslugu Trajna epilacija – ubedljivo najisplativiji vid depilacije
2. avgust 2017.
Popust trajna šminka
Popust preko 30% na usluge Trajna šminka usana i Trajna šminka kapaka
26. jul 2017.
Trajna epilacija
Cene za uslugu Trajna epilacija – ubedljivo najisplativiji vid depilacije
2. avgust 2017.
Prikaži sve

Klinička ispitivanja vezana za nehirurški SMAS lifting lica

TRANSPARENTNE CENE U VITA ELOS-u

REZULTATI KLINIČKIH ISPITIVANJA DEJSTVA I EFEKTA NEHIRURŠKOG SMAS LIFTING-a

Pre upotrebe HIFU tehnologije za nehirurški tretman SMAS lifting-a su vršena opsežna klinička ispitivanja, koja su se odnosila na uticaj HIFU tehnologije na kožu i efekte koje ona ima u smislu liftinga lica. Studija je bila otvorenog tipa - svi ispitanici su znali koji tretman primaju.
Istraživanja HIFU efikasnosti za podizanje kože lice i vrata prvo je obavljeno u okviru kliničke studije, koja je uključivala 100 ispitanika. Tokom istraživanja korišćeni su kertridži koji utiču na nivo kože (dubinu) od 4,5 mm i 3,0 mm, jednim prolazom kertridžem za svaku zonu: čelo, obrazi, brada i vrat. Kertridž je izabran u zavisnosti od debljine kože u svakoj zoni. Nakon 90 dana od tretmana, kod 86% pacijenata zabeležena su klinički značajna poboljšanja u položaju obrva - prosečne maksimalne vrednosti od 1,9 mm u smislu podizanja obrva u odnosu na period pre ispitivanja. Ispitivanja tretiranog tkiva dobijenog biopsijom pre i 2 meseca nakon tretmana su takođe pokazala povećanje količine kolagena, dermisa i zgušnjavanje ispravljenih elastičnih vlakana u retikularnom dermisu. Druge studije su pokazale delotvornost tretmana na licu i vratu posle samo jednog „prolaza“ kertridžem po određenoj površini lica. Među 95 pacijenata, koja su prošla ovu proceduru, svi su prijavili poboljšanje, a najizraženije je bilo u predelu nazolabijalnih bora.
Naredna istraživanja su rađena tako što se ista zona lica tretirala kertridžem koji deluje na različitim dubinama. U jednoj studiji je praćen uporedan rezultat dobijen nakon delovanja na kožu vrata kertridžem na dva nivoa (dubine). Među 98 pacijenata koji su bili podvrgnuti dubini dejstva HIFU tehnologije na 3,0 mm, uočeno je poboljšanje 74,2%, 78,1%, 52% slučajeva 60, 90 i 180-ti dan retrospektivno u odnosu na tretman. Među pacijentima koji su podvrgnuti liftingu na dva nivoa – dubina dejstva 3,0 i 4,5 mm poboljšanja su uočene u 53%, 79,3% i 93,1% slučajeva 60, 90 i 180-ti dan retrospektivno u odnosu na tretman. Efekat dvostrukog tretmana (u smislu dubine dejstva ultrazvuka) je takođe praćen i za različite regije na licu: okvir lica, obrazi, brada i vrat. Nakon 90 dana posle tretiranja, stručnjaci su istakli u 9 od 10 slučajeva postoji kliničko poboljšanje. Konkretno, u tri slučaja je došlo do značajnog poboljšanja, u četiri umerenog i u dva slučaja do malog poboljšanja. Sami pacijenti ukazali na poboljšanje u 90% slučajeva.
Najveća studija efikasnosti ultrazvuka za podmlađivanje i podizanje donjeg dela lica je sprovedena na 103 ispitanika. Lice i vrat su praćeni kroz trodimenzionalne slike urađene pre procedure, a pacijenti su ponovo testirani posle 3 meseca. Evaluacija je dobijena pomoću specijalnog softvera za analizu trodimenzionalne slike. Kvalitativno poboljšanje opuštene kože je zabeleženo u 78,1% slučajeva, dok je kod 83,6% pacijenata primećeno ukupno poboljšanje stanja kože.
Tretman ultrazvučnog SMAS liftinga daje najbolje i dugoročnije rezultate i čine efekat stabilnijim ukoliko je tretman na više nivoa – ukoliko se radi na više dubina kože. Lice, tako tretirano, nakon postupka ultrazvučnog liftinga lica na dva nivoa i u predelu gornjeg dela vrata sa kertridžem 3,0 mm i 4,5 mm, pokazuje da procenat pacijenata kod kojih je primećeno poboljšanje ide: na 90-ti dan od tretmana bio je 81,3% i na 180-ti dan od tretmana bio je 77,7%. Sami pacijenti su primetili poboljšanje u 75% slučajeva na 90- ti dan od tretmana i 87% na 180-ti dan od tretmana ultrazvučnim SMAS liftingom lica.

Uverite se i vi u klinički dokazanu efikasnost Ultrazvučni SMAS lifting terapije i uradite lifting lica u Vita Elos-u!
Vaš Vita Elos

ListOnama
Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi poboljšao Vaše iskustvo. Koristeći ovaj sajt pristajete na našu politiku privatnosti Vaših podataka.
Čitaj više