fbpx

Kako trajna epilacija uklanja neželjene dlake

Lifting lica - Vita Elos
Zatezanje lica – face lifting u Vita Elos-u
4. jul 2017.
Uklanjanje nazolabijalnih bora
Nazolabijalne bore – efikasno i prirodno uklanjanje tretmanom Ultrazvučni SMAS lifting lica
8. jul 2017.
Lifting lica - Vita Elos
Zatezanje lica – face lifting u Vita Elos-u
4. jul 2017.
Uklanjanje nazolabijalnih bora
Nazolabijalne bore – efikasno i prirodno uklanjanje tretmanom Ultrazvučni SMAS lifting lica
8. jul 2017.
Prikaži sve

Kako trajna epilacija uklanja neželjene dlake

Trajna epilacija ELOS-om

TRAJNA EPILACIJA

Trajna epilacija predstavlja najsavremeniji način uklanjanja neželjenih dlaka sa određenih područja tela. Danas je trajna epilacija prihvaćena kao proverena i sigurna metoda u dermatološkoj praksi i široko se primenjuje sa veoma dobrim rezultatima.
Trajna epilacija je neinvazivna metoda trajnog uklanjanja neželjenih malja i kod muškaraca i kod žena podjednako, gde se uspeh u trajnoj epilaciji najčešće kreće od 90% – 95%. Važno je istaći da je uslugom Trajna epilacija nemoguće ukloniti dlačice bez pigmenta tj. sede dlake (usled nedostatka pigmenta, sam postupak nije moguće izvesti zbog načina funkcionisanja trajne epilacije).
U Kabinetu za aparatnu kozmetiku, Vita Elos Novi Sad, trajna epilacija se radi 808 Diod laserom i ELOS tehnologijom.

TRAJNA EPILACIJA 808 DIOD LASEROM

Tretman Trajna epilacija laserom je veoma jednostavan i brz i smatra se najefikasnijim u svetu. Praćen je blagim peckanjem na koži, ali ne spada u bolne tretmane.
Laserski snop 808 Diod lasera je usmeren na kožu gde se radi tretman Trajna epilacija, direktno deluje kroz melanin (pigment) i zagreva folikulu neželjene dlake. Svetlosna energija laserskog zraka se pretvara u toplotnu energiju. Ćelije melanina i folikule apsorbuju tu energiju lasera, što dovodi do zagrevanja folikula dlaka, termički je oštećuju i na taj način dovode do njihovog selektivnog uništenja. Ovim postupkom tretmana laserska trajna epilacija se dlaka u potpunosti trajno uklanja, zajedno sa svojim DNK zapisom, što je razlog da te dlake, u toj regiji, više neće biti tj. ona više neće rasti. Ovako oštećen koren neželjene dlake više ne može stvarati dlaku istog kvaliteta kao ranije. Svakim sledećim tretmanom Trajna epilacija se ovo oštećenje povećava, te posle 6-10 tretmana (u intervalima koje naš lekar odredi) dolazi do trajnog izostanka rasta dlake.
Ukupan broj tretmana trajne epilacije zavisi od pigmenta dlake, njihove gustine i jačine, i hormonskog statusa klijenta. Nakon tretmana laserska trajna epilacija tretiranu regiju nije potrebno mazati kremom, a već nakon 48 sati od tretmana laserske epilacije možete se sunčati. Sve navedeno je upravo i prednost 808 Diod lasera, koji se koristi u našem Kabinetu.

TRAJNA EPILACIJA ELOS-om

Tretman Trajna epilacija pomoću ELOS tehnologije se odvija u fazama i zahteva ponavljanja nakon određenog vremenskog perioda, kako bi se postigli željeni rezultati.
Prosečno se u fazi rasta (anagen faza) nalazi oko 30% dlaka (jedino u regijama bikini i pazusi ide i do 0-60%), u fazi regresije (katagena faza) 2-5%, a u fazi odmora, tj. ispadanja (telogena faza) oko 70% dlaka. S obzirom da ELOS može trajno uništiti folikul dlake samo u aktivnoj fazi rasta, postupak se mora ponoviti u periodu od 1,5 - 3 meseca, kada folikul dlake iz faze regresije i faze odmora ponovo dođe u fazu rasta. Nakon svakog pojedinačnog tretmana Trajna epilacija, sledi "miran" period od oko 1 – 3 nedelje (individualno). Posle „mirnog“ perioda sledi period u kojem počinju da rastu proređene dlačice(one koje nisu bile u aktivnoj fazi rasta kada je rađen prvi tretman). Kako bi se obuhvatile sve faze rasta dlake i uspešno tretirale, obično je potrebno ukupno 8 do 12 tretmana Trajna epilacija ELOS tehnologijom (prosek). Za vreme tretmana Trajne epilacija ELOS-om se oseća blago peckanje na regijama tela koji su osetljiviji na bol i gde je veća gustina folikula dlaka. Većina pacijenata veoma dobro podnosi ovu metodu. Ukupan broj tretmana trajne epilacije zavisi od pigmenta dlake, njihove gustine i jačine, i hormonskog statusa klijenta.
ELOS-om se deluje optičkom energijom i radiofrekventnom energijom, te se istovremeno, dok svetlost (optička energija) prolazi kroz dlaku vrši i provođenje energije dublje (zahvaljujući radiotalasnoj energiji), čime se folikula dlake zagreva jače. Ovaj metod trajnog uklanjanja neželjenih dlaka dovodi do toga da se dlaka rasprsne od topline i na taj način ošteti svoj koren. Iz tretmana u tretman Trajna epilacija ELOS-om ovo oštećenje dlake postaje sve veće, a dlaka koja se pojavljuje nakon epilacije postaje sve tanja i svetlija. Sa oštećenjem korena dlake značajno se usporava i njen rast. Kako ELOS ne prepoznaje ostale strukture dlake (osim dela sa pigmentom) i kroz njih prolazi bez ikakvog oštećenja, nije moguće tretirati dlake koja nemaju pigmenta.

AKCIJA NA TRETMAN LASERSKA TRAJNA EPILACIJA JE U TOKU

U Kabinetu Vita Elos trenutno je aktuelan akcija na uslugu Trajna epilacija laserom u vidu gratis tretmana Trajna epilacija.
Akcija na tretman Laserska trajna epilacija važi do 24.08. 2017. godine.

Uklonite neželjene dlačice trajno, iskoristite aktuelni popust na uslugu laserska trajna epilacija, po najpovoljnijim cenama usluge trajna epilacija u gradu uz dodatnu akciju u vidu gratis tretmana!
Vaš Vita Elos

ListOnama
Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi poboljšao Vaše iskustvo. Koristeći ovaj sajt pristajete na našu politiku privatnosti Vaših podataka.
Čitaj više