fbpx

Aparatna kozmetika u Vita Elos-u

VITA ELOS
Razlozi zbog kojih treba da nas posetite i ukažete nam svoje poverenje
23. februar 2018.
Lifting lica
Promene u strukturi kože tokom starenja
28. februar 2018.
VITA ELOS
Razlozi zbog kojih treba da nas posetite i ukažete nam svoje poverenje
23. februar 2018.
Lifting lica
Promene u strukturi kože tokom starenja
28. februar 2018.
Prikaži sve

Aparatna kozmetika u Vita Elos-u

ZAŠTO SE PRIMENJUJE APARATNA KOZMETIKA

Pojam “kozmetika” je mnogo širi od primene raznih supstanci za poboljšavanje izgleda kože ili dekorativne kozmetike. Kozmetika podrazumeva ne samo ulepšavanje i higijenu ljudskog lica i tela, već i uklanjanje ili prikrivanje određenih fizikalnih oštećenja ili određenih fizičkih nedostataka kod nekih osoba. U tu svrhu se koriste razni aparati, koji su prvenstveno namenjeni fizikalnoj medicini, ali u kozmetičke, regenerativne i estetske svrhe. Kada se u kozmetici primenjuju aparati za rešavanje određenih problema, govorimo o aparatnoj kozmetici. Najčešći aparati koji se koriste u kozmetici su bazirani na primeni laserskih talasa, ultrazvuka, radiotalasne energije, optičke energije ili sinergije više pomenutih elemenata zajedno.
Vita Elos Novi Sad je kabinet koji se upravo specijalizovao za ovakav vid kozmetologije – aparatni. Pristup aparatnoj kozmetici u Vita Elos-u je profesionalan i obuhvata primenu testiranih, odobrenih i savremenih aparata sa visokim procentom uspešnosti tretmana. To je ujedno i osnovni razlog zašto smo se odlučili za primenu aparatne kozmetike u našem Kabinetu – tretmani bez nuspojava, prirodni i neinvazivni sa dugoročnim efektima na tretirana područja.
Praćenje najnovijih dostignuća je svakako jedna od primarnih stvari u našem Kabinetu, kako bi se iskoristila najnovija saznanja i poboljšali efekti tretmana i usluga iz oblasti aparatne kozmetike. Usluge koje se mogu vršiti aparatima, koje koristimo (HIFU tehnologija, 808 Diod laser, Nd:Yag laser, Elos tehnologija, radiotalasna tehnologija i ultrazvuk) su neinvazivne i sveobuhvatne u smislu da poboljšavaju izgled i lica i tela: podmlađivanje lica i tela (anti-aging tretmani), trajna epilacija lica, trajna epilacija tela, lifting lica i vrata (Ultrazvučnim SMAS liftingom), ultrazvučna kavitacija, trajna šminka.

RAZVOJ APARATNE KOZMETIKE

Razvoj aparatne kozmetike se najčešće vezuje za primenu lasera u medicine i kozmetici.
Prvi laser je proizveo Theodore H. Maiman 7. jula 1960. godine. Prvi laseri se koristio u dermatologiji od sredine do kraja 1960-ih. Oni su emitovali kontinualni talas, ali to nije bilo praktično za depilaciju, jer se zrak nije mogao dovoljno dobro kontrolisati da bi se izbeglo štetno dejstvo lasera na kožu.
1964. godine Nd:YAG (neodymium-doped yttrium aluminium garnet) laser and CO2 (ugljen dioksid) laser su razvijeni u Americi. Hirurške upotrebe lasera su intenzivno istražene od 1967-1970. godine, da bi u ranim 70-tim počeo da se primenjuje CO2 laser u ORL i ginekološkoj hirurgiji.
Krajem 60-tih laser počinje da se koristi i u dermatologiji, između ostalog i za trajnu epilaciju. Od 1997. laser počinje da se koristi za tretman rasta kose. Značajna poboljšanja u opremi od 1997. godine, kao što su više ergonomski dizajnirane ručice i metode epidermalnog hlađenja, učinili su da tretmani lečenja laserom budu prihvatljiviji, što je smanjilo mogućnost pojave nekih sporednih efekata.
Kasnih 80-ih 808 nm Diod laser se prvi put pojavio na tržištu. Prednost Diod lasera je i u tome što je trajanje jednog diod lasera znatno duže u odnosu na blic lampu kod Nd:Yag lasera, tako da je diod pumpa postala daleko zanimljivija za upotrebu, pa i tržište u odnosu na Nd:YAG laser i blic lampu.
Tokom narednog perioda, rađena su brojna testiranja i unapređenja uređaja, tako da se danas laseri uspešno koriste u mnogim oblastima, počev od medicine, pa do dermatologije i kozmetologije.

Iskoristite usluge koje su moguće u našem Kabinetu zahvaljujući primeni najnovijih dostignuća iz oblasti aparatne kozmetike. Zakažite tretman već danas!
Vaš Vita Elos

ListOnama
Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi poboljšao Vaše iskustvo. Koristeći ovaj sajt pristajete na našu politiku privatnosti Vaših podataka.
Čitaj više