fbpx

Značaj SMAS sloja kože za efekte Ultrazvučnog SMAS liftinga

3D HIFU aparat
Aparatna kozmetika – šta je i koje aparate koristimo
18. novembar 2019.
Naš pristup klijentu – potpuno prilagođen individualnim potrebama svakog od vas
22. novembar 2019.
3D HIFU aparat
Aparatna kozmetika – šta je i koje aparate koristimo
18. novembar 2019.
Naš pristup klijentu – potpuno prilagođen individualnim potrebama svakog od vas
22. novembar 2019.
Prikaži sve

Značaj SMAS sloja kože za efekte Ultrazvučnog SMAS liftinga

Ultrazvučni SMAS lifting lica

SMAS SLOJ KOŽE

Superficial Muscular Aponeurotic System (SMAS) je sloj tkiva koji čine mišićni sloj („platisma“) i vlaknaste komponente (elastin i kolagen vlakna). On se nalazi između mišića (pokosnice) i hipodermisa (najdubljeg sloja kože, koji se zove potkožno masno ćelijsko tkivo) i predstavlja tkivo koje sadrži elemente mišića i vezivnog tkiva (aponeuroza). Iz ovog sloja “rastu” vlakna kolagena i elastina.
Lifting lica je najefikasniji ukoliko se radi tretman ovog fascijalnog sloja. SMAS lifting može biti hirurški i ultrazvučni (prirodni) lifting, koji se radi u našem Kabinetu pod nazivom Ultrazvučni SMAS lifting tretman.
Ultrazvučni SMAS lifting sprečava znakove starenja, zatežući mišiće, uklanjajući masne naslage i skraćivanjem viška kože aktivacijom nove proizvodnje kolagena u svom korenu i granama – kolagena u svim svojim gradivnim i sastavnim delovima, na potpuno prirodan, neinvazivan način i bez neželjenih nuspojava.

ZNAČAJ SMAS SLOJA ZA EFEKAT ULTRAZVUČNOG SMAS LIFTINGA

Način života, spoljašnji faktori i genetika značajno utiču na stanje kolagena i elastina u SMAS sloju. Kako starimo, naša prirodna proizvodnja kolagena i elastina se usporava, a sposobnost kože da vezuje vodu se smanjuje. Koža izgleda manje tonirano i pojavljuju se prve bore. Upravo delujući na ovaj sloj kože određenom aparaturom i postupcima, koji je odgovoran za naš izgled, moguće je podstaći novu proizvodnju kolagena na prirodan način i tako vratiti mladalački izgled. Procedura kojom se to izvodi se naziva Ultrazvučni SMAS lifting tretman, a aparat 3D HIFU.
Kod prvih znakova starenja, SMAS se ponaša kao jedna celina, te se iz tog razloga na svim delovima lica primećuju bore i opuštanje kože. Kako starimo, javlja se gubitak elastičnosti u dermisu i hipodermisu, kao i u velikom delu SMAS membrane. Ovaj gubitak najpre dovodi do povijanja obraza duž vilične kosti, stvarajući viseće obraze, što povećava izražajnost nazolabijalnih bora. Takođe se vrlo često javlja i podbradak.
3D HIFU tehnologija deluje tako što se fokusirani ultrazvuk visokog intenziteta usmerava na veliki broj tačaka u SMAS sloju i „pogađajući“ koren kolagena utiče na njegovu spontanu i prirodnu regeneraciju. Kako kolagen ponovo „raste“ duž svog celog stabla, tako se vraća elastičnost kože i nestaju bore i kao rezultat tog procesa se javlja željeni efekat u vidu liftinga lica.
Efekat Ultrazvučnog SMAS liftinga na kožu i bore je sličan hirurškom liftingu, ali uz niz prednosti: nema ožiljaka, nema pratećih negativnih nuspojava, rizik nepravilnog hirurškog zahvata je eliminisan, a prvenstveno se zatezanje lica postiže na potpuno prirodan i proveren način. Efekti ultrazvučnog SMAS liftinga su dugoročni, od 1,5 do 3 godine.

Izaberite prirodan, dugoročni i bezbedan postupak liftinga – ultrazvučni SMAS lifting u našem Kabinetu!
Vaš Vita Elos

 
ListOnama
Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi poboljšao Vaše iskustvo. Koristeći ovaj sajt pristajete na našu politiku privatnosti Vaših podataka.
Čitaj više