fbpx

Ultrazvučni, duboki SMAS lifting – šta je SMAS sloj

Cena tretmana uklanjanje strija Plasma Pen-om
10. decembar 2018.
Negativan uticaj šećera na organizam i efekte tretmana
14. decembar 2018.
Cena tretmana uklanjanje strija Plasma Pen-om
10. decembar 2018.
Negativan uticaj šećera na organizam i efekte tretmana
14. decembar 2018.
Prikaži sve

Ultrazvučni, duboki SMAS lifting – šta je SMAS sloj

Ultrazvučni SMAS lifting lica

O SMAS SLOJU KOŽE

SMAS je skraćenica od termina “površno mišićni aponeurotik sistem” (Superficial Muscular Aponeurotic System). Aponeurotik deo lica se još naziva i fascija („fascia“) – tanak, ali vrlo jak sloj, koji pokriva sve mišiće, uključujući i mišiće lica. SMAS je sloj tkiva koji pokriva, okružuje i vezuje dublja tkiva i gradi strukturu lica i vrata, uključujući čelo i obraze. SMAS takođe sadrži i deo površnih mišića, koji pokrivaju donji deo lica i vrat.
Kao jedinstvena celina, SMAS ima jedinstvene, visoko elastične karakteristike, a znanje o SMAS anatomiji lica je ključno u svim tretmanima hirurškog i nehirurškog zatezanja lica („face lifting“).
Prateći SMAS muskulaturu lica, lice se deli na nekoliko oblasti: čeona oblast, oblast u predelu očiju, jagodična, nazolabijalna, vratna oblast.
Kod prvih znakova starenja, SMAS se takođe ponaša kao jedna celina, te se iz tog razloga na svim delovima lica primećuju bore. Kako starimo, javlja se gubitak elastičnosti u epidermu, kao i u velikom delu SMAS membrane.

ULTRAZVUČNI, DUBOKI SMAS LIFTING U VITA ELOS-u

Proces starenja ne utiče samo na kožu. I mišići sa vezivnim tkivom, postepeno gube svoju elastičnost takođe. Kao rezultat toga se javlja gravitacioni ptoz ili opuštanje kože lica i tela.
Ultrazvučni SMAS lifting sprečava znakove starenja, zatežući mišiće, uklanjajući masne naslage i skraćivanjem viška kože aktivacijom nove proizvodnje kolagena u svom korenu i granama – kolagena u svim svojim gradivnim i sastavnim delovima, na potpuno prirodan, neinvazivan način i bez neželjenih nuspojava.
Za sve one koji žele da reše problem opuštenosti kože lica i tela i dobiju dugoročni efekat kao kod plastične hirurgije, izbegavajući sve negativne efekte operacija, Duboki SMAS lifting je neinvazivno i idealno rešenje. Duboki SMAS lifting se radi uz primenu najsavremenije 3D HIFU tehnologije, koja je razvila veoma uspešnu i efikasnu metodu ultrazvučnog podizanja kože lica i tela.

Ultrazvučni SMAS lifting lica i tela u našem Kabinetu – po najpovoljnijim cenama u region!
Vaš Vita Elos

 
ListOnama
Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi poboljšao Vaše iskustvo. Koristeći ovaj sajt pristajete na našu politiku privatnosti Vaših podataka.
Čitaj više