fbpx

Uklanjanje tetovaža laserom u Vita Elos-u

Depigmentacija laserom – uklanjanje ispucalih i proširenih kapilara
Depigmentacija laserom – uklanjanje ispucalih i proširenih kapilara
25. januar 2017.
ELOS aparat
Trajna epilacija ELOS-om u VITA ELOS-u
31. januar 2017.
Depigmentacija laserom – uklanjanje ispucalih i proširenih kapilara
Depigmentacija laserom – uklanjanje ispucalih i proširenih kapilara
25. januar 2017.
ELOS aparat
Trajna epilacija ELOS-om u VITA ELOS-u
31. januar 2017.
Prikaži sve

Uklanjanje tetovaža laserom u Vita Elos-u

Uklanjanje tetovaža - Vita Elos

UKLANJANJE TETOVAŽA LASEROM U VITA ELOS-u

Preko 30% ljudi danas ima tetovažu na nekom delu tela. Nakon određenog vremena, nisu svi srećni zbog njih – čak 25% tetoviranih osoba želi da ih ukloni. Postupak uklanjanja tetovaža je donedavno bio gotovo nemoguć, ali zahvaljujući razvoju novih tehnologija i sa pojavom lasera postaje dostupan svima.
U Kabinetu Vita Elos je moguće uspešno ukloniti tetovažu laserom sa bilo kog dela tela, jer u okviru naših brojnih usluga imamo i uslugu Uklanjanje tetovaža.

KAKO SE UKLANJAJU TETOVAŽE?

Kod nas se tetovaže uklanjaju korišćenjem Nd:Yag lasera. Ono što je važno i od uticaja na uklanjanje tetovaže je sledeće: boja kože pacijenta, boja tetovaže, veličina tetovaže, vrsta i količina boje koja se koristila prilikom tetoviranja, čistoća i vrsta korišćenog pigmenta, starost tetovaže, dubina na kojoj je rađena tetovaža, kao i to da li je rađena amaterska ili profesionalna tetovaža.
Prilikom prvog dolaska obavlja se pregled i vrši se procena stanje kože i utvrđuje kojoj kategoriji tetovaža pripada vaša, prema nabrojanim kriterijumima. Nakon toga se određuje broj potrebnih tretmana za uspešno uklanjanje tetovaže, kao i to da li pacijent želi anesteziju ili ne. Lekar ujedno daje i savete koje je neophodno poštovati tokom čitavog procesa uklanjanja tetovaže.
Princip rada Nd:YAG lasera se bazira na emitovanju laserskog impulsa koji se meri nanosekundama. Laser razvija vrlo visoku temperaturu, a posebno razvijen sistem hlađenja u istom trenutku i hladi kožu, tako da sam proces uklanjanja tetovaže pacijent oseća kao peckanje. Zrak lasera ulazi u dermu, u sloj kože gde je akumuliran neželjeni pigment (tetovaža). Pod dejstvom lasera, pigment sakuplja svetlosnu energiju, te počinje da se uništava. Uništen pigment se izlučuje iz organizma prirodnim metaboličkim procesom.
Tretman uklanjanja tetovaže Nd:YAG laserom traje od 10 do 30 minuta. Između pojedinačnih tretmana uklanjanja tetovaže, najčešće je potrebno da prođe najmanje 4 do 6 nedelja. Obične stare tetovaže nestaju posle 5 do 8 tretmana, dok je kod profesionalnih potrebno 10 i više tretmana.

TRETMAN UKLANJANJE ISPUCALIH I PROŠIRENIH KAPILARA U VITA ELOS-u

U našem Kabinetu se tretman usluga Uklanjanje ispucalih i proširenih kapilara radi laserski. Tokom tretmana laserom, svetlosni impulsi se usmeravaju na neželjene kapilare i time sprečava protok krvi kroz njih. Krv se na ovaj način preusmerava na vene koje se nalaze duboko ispod površine kože. Apsorbovana svetlost se pretvara u toplotu, koja nepovratno menja zid kapilara, uzrokujući njegovo nestajanje. Posle nekoliko tretmana, kapilari koji su bili pod uticajem lasera, više nisu vidljivi, te koža ostaje glatka i bez ožiljaka.
Laserski tretman za uklanjanje ispucalih i proširenih kapilara može da se koristi na gotovo svakom delu tela, ali se najčešće primenjuje na licu i nogama. Nakon tretmana, pacijenti se moraju pridržavati svih saveta dobijenih od lekara u Kabinetu. Zavisno do tretirane površine, vreme mirovanja pacijenta posle tretmana može da varira od jednog do par dana.
Uzroci pojave proširenih kapilara na licu su razni, a kao najčešći se navode oboljenja kože lica (Rozacea) ili štetno dejstvo sunčevih zraka.
Broj tretmana uklanjanja ispucalih i proširenih kapilara varira u zavisnosti od gustine kapilara na koži i mesta gde se javljaju. Ispucali i prošireni kapilari koji su na licu mnogo efikasnije reaguju na laserski tretman/uslugu Uklanjanje kapilara u odnosu na druge kapilare (telo, noge). Broj tretmana zavisi i od tena kože, boje i veličine samih kapilara. Kapilari koji su veliki i jarko crvene boje reaguju mnogo bolje od onih koji su bledi. Obično je jedan tretman dovoljan da se uklone crvene oblasti na licu. Na nogama je obično potrebno nekoliko tretmana.

BEZBEDNOST POSTUPKA UKLANJANJA TETOVAŽA

Usluga Uklanjanje tetovaža laserom je potpuno bezbedna zbog same prirode lasera koji se koristi i daje veoma dobre rezultate – oko 95% tetovaža se uspešno ukloni.
Drugi razlog koji uslugu Uklanjanje tetovaža čini bezbednom u našem Kabinetu je taj to sve svi tretmani, pa i ovaj, rade uz poštovanje visokih higijenskih standarda.

Oslobodite se tetovaža koje su neprofesionalno urađene, koje više ne želite i vratite svoj prirodan izgled kože.
Vita Elos Vam može pomoći u tome – zakažite svoj termin!

ListOnama
Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi poboljšao Vaše iskustvo. Koristeći ovaj sajt pristajete na našu politiku privatnosti Vaših podataka.
Čitaj više