fbpx

Uklanjanje pega i fleka sa lica u Vita Elos-u

Kolagen
Ultrazvučni SMAS lifting – nehirurški SMAS lifting lica za potpunu regeneraciju kolagena
16 novembra, 2017
808 Diod laser
808 DIOD laser
22 novembra, 2017
Prikaži sve

Uklanjanje pega i fleka sa lica u Vita Elos-u

Depigmentacija laserom

ŠTA SU PEGE I FLEKE?

Pege i fleke na licu se javljaju kao posledica hiperpigmentacije kože. Hiperpigmentacija nastaje usled prekomerne proizvodnje pigmenta melanina na pojedinim delovima kože. Glavni uzroci pojave fleka, pega i ostalih pigmentnih pomena na koži su: preterana izloženost suncu, godine, hormonski disbalans, genetika, menopauza, trudnoća, stres, bolesti jetre, nervne bolesti, uzimanje određenih lekova, nedostatak vitamina C ili B12, pušenje. Hiperpigmentacija se uglavnom javlja na delovima tela koji su izloženiji spoljnim faktorima, kao što su: lice, vrat, leđa, grudi, ramena i ruke.
Pege i fleke nastaju zbog veće koncentracije pigmenta melanina na pojedinim mestima na koži.
Pege su mrke, kružne tačke na koži, koje mogu biti i prečnika do 5 mm. Nalaze se u ravni kože, a najčešće na delovima tela koje su izloženi Suncu, kao što su lice, ramena ili šake. Karakteristične su za osobe svetle puti, koje lako gore, a teško crne na sunčevoj svetlosti. Pege imaju tendenciju da postanu tamnije i izrazitije posle izlaganja Suncu, tako da su najizraženije u letnjim mesecima. Preporučljivo je da se uklanjaju u zimskom periodu.
Fleke se javljaju u vidu hiperpigmentacije na licu, najčešće kao posledica tzv. melazme. Melazma se uglavnom javlja na čelu, obrazima, bradi i gornjoj usni. Pored toga, na licu i drugim delovima tela, mogu se javiti i postinflamatorne hiperpigmentacije (fleke), gde je nakupljanje pigmenta posledica ranijeg kožnog oboljenja (akne, ekcemi), a često uz kombinaciju sa preteranim izlaganjem suncu. I neke supstance, kao što su parfemi ili neke vrste voća i povrća, mogu u kombinaciji s izlaganjem suncu da dovedu do pojave fototoksične reakcije, koja može da se manifestuje pojavom tamnih fleka na koži.

POSTUPAK UKLANJANJA PEGA I FLEKA

Uklanjanje fleka i uklanjanje pega laserom podrazumeva "pogađanje" zahvaćenih područja visokoenergetskom svetlošću. Najblaži tretmani deluju samo na epidermis kože (površinski sloj), dok intenzivniji tretmani mogu prodreti do najdubljih slojeva kože. Pored uklanjanja fleka ili uklanjanja pega, depigmentacija laserom koži vraća mladalački izgled.
Laser kojim se radi tretman uklanjanja pega i fleka je Nd:Yag laser, kao jedan od najsavremenijih aparata za ovu vrstu tretmana. Ovaj laser emituje specifičnu talasnu dužinu svetlosti ciljajući na to da se eliminiše jedno pitanje ili problem na koži. Reč je o testiranom i savremenom laseru, koji daje izuzetne rezultate.
Tretman Depigmentacija laserom (uklanjanje pega ili uklanjanje fleka) traje kratko, nije potrebna anestezija i klijent nakon tretmana, može da se vrati svojim svakodnevnim aktivnostima. U našem Kabinetu tretman Depigmentacija laserom (uklanjanje pega ili uklanjanje fleka) se radi uz nadzor lekara. Broj tretmana je individualan i zavisi od promena na koži koja se tretira, kao i površine kože koju je promena zahvatila. Za manje promene često je dovoljan i samo 1 tretman.
Vita Elos, Novi Sad je omogućila svojim klijentima da ovu uslugu rade po vrlo pristupačnim cenama – od 1.000,00 RSD po tretmanu pa naviše (cena zavisi od površine fleke ili pege koja se uklanja i njihovog broja).

Oslobodite se fleka i pega tretmanom Depigmentacija laserom i vratite blistav i ujednačen izgled lica!
Vaš Vita Elos

gdpr-image
Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi poboljšao Vaše iskustvo. Koristeći ovaj sajt pristajete na našu politiku privatnosti Vaših podataka.
Čitaj više