fbpx

Ultrazvučni SMAS lifting – nehirurški SMAS lifting lica za potpunu regeneraciju kolagena

Cenovnik za uslugu Trajna epilacija
14 novembra, 2017
Depigmentacija laserom
Uklanjanje pega i fleka sa lica u Vita Elos-u
18 novembra, 2017
Prikaži sve

Ultrazvučni SMAS lifting – nehirurški SMAS lifting lica za potpunu regeneraciju kolagena

Kolagen

KOJIM TRETMANOM OBNAVLJAMO KOLAGEN U VITA ELOS-u?

Kolagen čini jedno od osnovnih tkiva ljudskog organizma - vezivno tkivo, koje zajedno sa tkivom hrskavice i koštanim tkivom potporno tkivo, rasprostranjeno po celom telu.
Kolagen ima oblik grane. U dubljim slojevima kože (na oko 4,5 mm) se nalazi „koren“ kolagena, koji se dalje grana ka plićim (površinskim) slojevima kože. Suština funkcije i očuvanja kolagena je regeneracija njegovog korena, koji utiče i na stanje grana kolagena (smanjuju se i razređuju), a time i funkciju čitave strukture vezivnog tkiva.
Ljudski organizam sam stvara kolagen. Starenjem, prirodna sinteza kolagena i njegovog obnavljanja opada, tako da posle 25. godine života telo gubi kolagen od 1,5% godišnje. Gubljenje kolagena je posledica i spoljašnjih faktora.
Usled nedostatka kolagena telo se menja, što se manifestuje sledećim pojavama: bore, celulit; kože postaje suva, kosa i koža bez sjaja; narušava se prirodni (mladalački) oblik tela; dolazi do poremećaja koštano-mišićnog sistema (ukočenost, artritis, česte mišićne povrede); poremećaj u funkciji imunog sistema. Kako bi proces gubljenja kolagena u koži usporili i podstakli neinvazivnim metodama njegovo prirodno obnavljanje, zahvaljujući upotrebi najsavremenijih aparata iz oblasti aparatne kozmetike u našem Kabinetu, nudimo sledeću uslugu - Ultrazvučni SMAS lifting terapiju – ultrazvučni, neinvazivni, nehirurški SMAS lifting (fokusiranim ultrazvukom se deluje na dubini od 4,5 mm na sam „koren“ kolagena i podstiče njegovo prirodno obnavljanje sa rezultatima kao kod hirurške intervencije, ali bez skalpela, sa efektima do 3 godine).

KAKO ULTRAZVUČNI SMAS LIFTING OBNAVLJA KOLAGEN?

Naziv SMAS lifting je skraćenica od Superficial Muscular Aponeurotic System (površinski mišićni aponeurotični sistem). SMAS je muskuloaponeurotički sloj, koji se nalazi ispod sloja kože i potkožnog masnog tkiva i mišića, a čine ga slojevi vezivnog tkiva (aponeuroses). Delovanje na ovaj, duboki sloj kože, se smatra daleko efikasnijim od drugih postupaka zatezanja kože, jer omogućava da se dobije više izraženo, efektnije i dugoročnije dejstvo postupka. SMAS, nehirurška terapija zatezanja kože, dovodi do prirodnih rezultata, budući da telo prirodnim putem zamenjuje istrošeni kolagen novim.
Ultrazvučni talasi HIFU aparata prolaze kroz površinske slojeve kože i fokusiraju se na unapred definisanoj dubini slojeva kožnog tkiva. Koža ne biva oštećena dejstvom ultrazvuka, ne postoji opasnost od infektivnih komplikacija. Fokusiranje nastaje na mestu lokalnog zagrevanja tkiva, koji izaziva denaturaciju vezivnog tkiva starih vlakana kolagena i dovodi do njihovog smanjenja uz istovremeno stimulisanje proizvodnje novih kolagenih vlakana.
Dejstvo ultrazvuka je na strogo, unapred određenoj dubini, koja je različita, zavisno od željenog rezultata ili izabrane regije: 4,5 mm ili 3 mm ili 1,5 mm (za lice i vrat). Okolna tkiva, iznad ili ispod sloja koji se tretira, ostaju netaknuta. Pri dubinama od 13mm ili 8mm, zavisno od regije, tretira se tkivo ruku, stomaka, butine, ili zadnjice.

Ultrazvučni SMAS lifting regeneracijom kolagena vraćate mladalački izgled licu i telu na neinvazivan način – pobedite starenje uz naš tretman!
Vaš Vita Elos

gdpr-image
Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi poboljšao Vaše iskustvo. Koristeći ovaj sajt pristajete na našu politiku privatnosti Vaših podataka.
Čitaj više