fbpx

Uklanjanje ožiljaka – Plasma Pen tretman

Face lifting duboko fokusiranim ultrazvukom u kabinetu Vita Elos
2. jun 2021.
Šta je tretman Radiotalasni lifting
7. jun 2021.
Face lifting duboko fokusiranim ultrazvukom u kabinetu Vita Elos
2. jun 2021.
Šta je tretman Radiotalasni lifting
7. jun 2021.
Prikaži sve

Uklanjanje ožiljaka – Plasma Pen tretman

PROCEDURA TRETMANA UKLANJANJE OŽILJAKA - PLASMA PEN TRETMAN

Plasma Pen je nehirurška tehnika, u kojoj se ne koriste skalpel ili neki drugi hirurški instrument, te ne postoje operativni rizici kod tretmana Uklanjanje ožiljaka.
Priprema i sam postupak Plasma Pen tretmana Uklanjanje ožiljaka se izvodi uz poštovanje najviših higijenskih standarda i propisanih proceduralnih koraka. Prvi korak podrazumeva da se očistiti koža u području predviđenog tretmana Uklanjanje ožiljaka i dezinfikuje antiseptikom. Zatim se nanosi lokalna anestezija u vidu kreme. Po dejstvu anestezije se Plasma Pen-om (iglicom) tretira površina kože sa ožiljcima, uz precizne i kratke pokrete. Ablacione tačke su pozicionirane na udaljenosti od 1 do 2 mm od kože i formiraju se serije tačaka duž nabora linije ožiljka, čime se smanjuje nabor na koži. U svakoj ablacionoj tački počinje aktivan razvoj kolagena i elastina, što rezultira podmlađivanjem i zatezanjem kože tretirane regije. U oblasti akupresure formira se krasta, koji otpada u roku od 3 do 5 dana, a na njenom mestu ostaje nova, mlada koža. Boja kože se izjednačava sa bojom netretirane kože u roku od 30 dana. Nakon postupka Plasma Pen tretmana Uklanjanje ožiljaka, na tretiranu regiju se ponovo nanosi antiseptik, koji ne sadrži alkohol. Završni korak tretmana Plasma Pen tretmana Uklanjanje ožiljaka je nanošenje "Pantenol" masti na mesto tretiranog ožiljka.

NEGA NAKON TRETMANA UKLANJANJE OŽILJAKA PLASMA PEN-om

Nega tretirane regije nakon Plasma Pen tretmana Uklanjanja ožiljaka podrazumeva da se strogo poštuju saveti lekara Kabineta.
Nega kože nakon Plasma Pen tretmana Uklanjanja ožiljaka podrazumeva:
- pustiti krastice da same otpadnu (zabranjeno uklanjanje krastica na mestu uklanjanja ožiljka),
- korišćenje UV zaštite tokom izlaganja Suncu (sa zaštitnim faktorom 50+),
- poštovanje visokih higijenskih standarda tokom nege kože tretirane regije (redovno pranje i mazanje Pantenolom u trajanju od 7 dana, a nakon toga strogo korišćenje blagih krema koje hidriraju kožu),
- izbegavanje solarijuma,
- izbegavanje drugih kozmetičkih tretmana na mestu regije gde se vršilo uklanjanje ožiljka,
- konsultacije sa lekarom Vita Elos-a u slučaju bilo kakvih nedoumica u vezi nege kože nakon Plasma Pen tretmana Uklanjanja ožiljaka.
Plasma Pen tretman Uklanjanje ožiljaka se može ponoviti nakon 3 meseca, kada se završi proces regeneracije kože tretirane Plasma Pen-om. Ukupan broj Plasma Pen tretmana Uklanjanja ožiljaka zavisi od starosti i vrste ožiljka. Uklanjanje keloidnih ožiljaka se ne radi u Vita Elos-u.

Plasma Pen tretman Uklanjanje ožiljaka - efikasno, sigurno i po pristupačnim cenama u Kabinetu Vita Elos!
Vaš Vita Elos

 
ListOnama
Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi poboljšao Vaše iskustvo. Koristeći ovaj sajt pristajete na našu politiku privatnosti Vaših podataka.
Čitaj više