fbpx

Šta su akne, zašto se javljaju i kako ih ukloniti

Ultrazvučni SMAS lifting lica
Ultrazvučni SMAS lifting lica – tok tretmana
20 februara, 2019
Zatezanje kapaka neinvazivnim tretmanima u Vita Elos-u
25 februara, 2019
Prikaži sve

Šta su akne, zašto se javljaju i kako ih ukloniti

Uklanjanje akni

O AKNAMA

Akne ili bubuljice (lat. Acne vulgaris) su inflamatorno (upalno, zapaljensko) oboljenje kože, uzrokovano promenama u strukturi koja se nalazi u koži, a koja se sastoji iz folikula dlake i njemu pridružene lojne žlezde. Akne nisu samo estetski problem, već i patološki poremećaj kože u vidu preteranog odziva lojnih žlezdi na uobičajene nivoe muškog hormona testosterona. Lice, grudi, leđa, ramena i nadlaktice su najčešće pogođene regije tela aknama.
Ono što se može reći je da se akne javljaju kao rezultat dejstva četiri faktora: hiperaktivnosti lojnih žlezda, hiperkeratoze izvodnog kanala lojne žlezde, zapaljenske reakcije i proliferacije lipofilne, anaerobne bakterije Propionibacterium acnes, koja razgrađuje sebum do masnih kiselina.
Uzročnici akni su sledeći:
1. hormonska aktivnost, poput menstrualnog ciklusa i puberteta,
2. stres, koji pokreće povećano lučenje hormona nadbubrežnih žlezda (hormoni stresa),
3. hiperaktivnost lojnih žlezdi, koja je uzrokovana između ostalog i preko prethodno pomenuta dva mehanizma,
4. nagomilavanje izumrlih ćelija površinskih slojeva kože,
5. bakterije u porama, usled čijeg prekomernog prisustva telo pokreće alergijsku reakciju,
6. iritacija kože ili češanje bilo koje vrste aktivira i potpomaže upalne procese,
7. upotreba anaboličkih steroida,
8. bilo koji preparati, lekovi koji sadrže halogene (jodidi, hloridi, bromidi), litijum, barbiturate, ili androgene,
9. izlaganje visokim nivoima jedinjenja hlora, pogotovo hlornim dioksidima, može uzrokovati snažnu i dugotrajnu pojavu akni poznatiju kao hlorakne,
10. genetski faktor.
Mogu se razlikovati dve vrste akni: blage do umerene akne (male bubuljice) tj. miteseri i umereni do teži oblici akni (veće akne i upala).

UKLANJANJE AKNI U VITA ELOS-u

U Kabinetu za aparatnu kozmetiku Vita Elos usluga Uklanjanje akni se vrši pomoću najsavremenije tehnologije - ELOS tehnologije. ELOS terapija Uklanjanje akni je spoj delovanja optičke energije u vidu laserskog zraka i energije elektromagnetnih talasa, koji se emituju u određenom radiofrekventnom dijapazonu. Koristeći ELOS tehnologiju za uslugu Uklanjanje akni moguće je potpuno uklanjanje ili značajno smanjenje uticaja dva faktora, koji uzrokuju pojavu akni: propionbakterija (kao prvog faktora) i prekomernog stvaranja kožnog loja u masnim žlezdama (kao drugog faktora).
Terapija Uklanjanje akni se određuje na osnovu tipa akni (inflamatorne, komedonske) i ozbiljnosti bolesti, uz obavezan pregled lekara i njegov stalni nadzor tokom svih faza terapije uklanjanja akni. Broj tretmana Uklanjanje akni ELOS-om je strogo individualan, jer zavisi od stanja kože. Prosečno se preporučuje serija tretmana od 6 do 8. U Kabinetu za aparatnu kozmetiku Vita Elos, pored pružanja usluge Uklanjanje akni ELOS-om, dobijate i preporuku načina ishrane, korišćenja određenih dodataka ishrani, različitih preparata, kao i samog načina života, kako bi se ostvareni rezultati uklanjanja akni održali.

Oslobodite se neželjenih akni, rešite estetski problem i budite ponovo zadovoljni svojim licem!
Vaš Vita Elos

 
gdpr-image
Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi poboljšao Vaše iskustvo. Koristeći ovaj sajt pristajete na našu politiku privatnosti Vaših podataka.
Čitaj više