fbpx

SMAS sloj i ultrazvučni lifting

Specijalizovane usluge za muškarce u Vita Elos-u
Specijalizovane usluge za muškarce u Vita Elos-u
26 marta, 2018
Trajna šminka obrva (senčenje)
Samo u Vita Elos-u – trajna šminka obrva u tehnici “PUDER OBRVE”
29 marta, 2018
Prikaži sve

SMAS sloj i ultrazvučni lifting

Ultrazvučni SMAS lifting lica

SMAS SLOJ KOŽE

SMAS je skraćenica od termina “površinski mišićni aponeurotični sistem” (Superficial Muscular Aponeurotic System). SMAS je područje muskulature lica. Aponeurotični deo lica se još naziva i fascija („fascia“). Fascija je tanak, ali vrlo jak sloj, koji pokriva sve mišiće, uključujući i mišiće lica. Svi mišići lica su međusobno povezani ovom fascijom i čine SMAS sloj jedinstvenom celinom. SMAS je sloj tkiva koji pokriva, okružuje i vezuje dublja tkiva i gradi strukturu lica i vrata, uključujući čelo i obraze. SMAS takođe sadrži i deo površnih mišića, koji pokrivaju donji deo lica i vrat.
Površinski mišićni aponeurotični sistem (SMAS) se kod ljudi sastoji od tri sloja na licu. Sastoji se od mišićne („platisma“) i vlaknaste komponente, kao i kolagen vlakana unutar svoje, SMAS, teksture. Kao jedinstvena celina, SMAS ima jedinstvene, visoko elastične karakteristike, a znanje o SMAS anatomiji lica je ključno u svim tretmanima hirurškog i nehirurškog zatezanja lica („face lifting“).
Prateći SMAS muskulaturu lica, lice se deli na nekoliko oblasti: čeona oblast, oblast u predelu očiju, jagodična, nazolabijalna, vratna oblast. Poznavanje ovakve podele lica je važno kod neinvazivn0g, ultrazvučnog liftinga lica.
Kod prvih znakova starenja, SMAS se takođe ponaša kao jedna celina, te se iz tog razloga na svim delovima lica primećuju bore. Kako starimo, javlja se gubitak elastičnosti u epidermu, kao i u velikom delu SMAS membrane. Ovaj gubitak najpre dovodi do povijanja obraza duž vilične kosti, stvarajući viseće obraze, što povećava izražajnost nazolabijalnih bora. Takođe se vrlo često javlja i podbradak.

ULTRAZVUČNI SMAS LIFTING U VITA ELOS-u

Proces starenja je individualan, ali bez obzira na to meka tkiva sa godinama spuštaju na dole, gubeći svoju elastičnost usled smanjenja količine kolagena. Proces starenja ne utiče samo na kožu. I mišići sa vezivnim tkivom, postepeno gube svoju elastičnost takođe. Kao rezultat toga se javlja gravitacioni ptoz ili opuštanje kože lica i tela.
Primena ultrazvuka se smatra najsavršenijom tehnikom liftinga lica koja je danas moguća i jedina je alternativa hirurškom liftingu lica sa dugoročnim efektima.
Ultrazvučni SMAS lifting sprečava znakove starenja, zatežući mišiće, uklanjajući masne naslage i skraćivanjem viška kože aktivacijom nove proizvodnje kolagena u svom korenu i granama – kolagena u svim svojim gradivnim i sastavnim delovima, na potpuno prirodan, neinvazivan način i bez neželjenih nuspojava.
Za sve one koji žele da reše problem opuštenosti kože lica i tela i dobiju efekat kao kod plastične hirurgije, izbegavajući sve negativne efekte operacija, Duboki SMAS lifting je neinvazivno rešenje uz primenu savremene HIFU tehnologije, koji je razvio metodu ultrazvučnog podizanja.

Ultrazvučni SMAS lifting lica se radi u Kabinetu za aparatnu kozmetiku Vita Elos Novi Sad po najpovoljnijim cenama u regionu!
Vaš Vita Elos

 
gdpr-image
Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi poboljšao Vaše iskustvo. Koristeći ovaj sajt pristajete na našu politiku privatnosti Vaših podataka.
Čitaj više