fbpx

Plasma Pen tehnologija za uspešno uklanjanje strija

HIFU tehnologija
Šta je 3D HIFU tehnologija i njena namena
29. jun 2022.
puder-obrve-trajna-sminka-obrva-u-tehnici-powder-eyebrows
Puder obrve – trajna šminka obrva tehnikom senčenja
4. jul 2022.
HIFU tehnologija
Šta je 3D HIFU tehnologija i njena namena
29. jun 2022.
puder-obrve-trajna-sminka-obrva-u-tehnici-powder-eyebrows
Puder obrve – trajna šminka obrva tehnikom senčenja
4. jul 2022.
Prikaži sve

Plasma Pen tehnologija za uspešno uklanjanje strija

POJAVA STRIJA

Strije (lat. striae) su promene na koži u vidu linearnih, crtastih atrofija kože.
Strije nastaju usled dejstva dva faktora:
- mehaničkog, podrazumeva naglo i intenzivno rastezanje kože,
- hormonalnog, odnosi na promenu u sintezi hormona glukokortikoida, koji blokira proizvodnju kolagena u fibroblastima i na taj način stvara epidermalnu promenu na koži u vidu strije.
Najčešće pogođene regije strijama su: nadlaktice, grudi, butine, stomak, zadnjica, kukovi, unutrašnji deo kolena, listovi.

UKLANJANJE STRIJA PLASMA PEN TEHNOLOGIJOM

Uklanjanje strija primenom Plasma Pen-a u Kabinetu se radi uz korišćenje najkvalitetnije i testirane opreme. U Kabinetu se vrši uspešno uklanjanje strija najčešće serijom tretmana primenom Plasma Pen tehnologije. Procedura tretmana Uklanjanje strija se radi uz poštovanje najviših higijenskih standarda. Uklanjanje strija Plasma Pen-om radi lekar Kabineta, tako da se eliminisane sve mogućnosti neželjenih nuspojava u vidu opekotina, ožiljaka ili neefikasnosti tretmana.
Prvi korak tretmana Uklanjanje strija podrazumeva da se očistiti koža u području gde su prisutne strije i dezinfikuje antiseptikom. Zatim se područje koje će biti tretirano nanosi lokalna anestezija u vidu kreme. Kada počne dejstvo anestezije, Plasma Pen-om (iglicom) se tretira površina kože pogođena strijama tako što se prave precizni i kratki pokreti, kojima se stvaraju ablacione tačke. One su pozicionirane na udaljenosti od 1 do 2 mm od kože (nema dodira kože i iglica, već na kožu deluje jonizovani gas). Pokretima se formiraju serije tačaka duž linije strija. U svakoj ablacionoj tački, koja se stvara tokom tretmana Uklanjanje strija, počinje aktivan razvoj kolagena i elastina, što će se videti kao efekat tretmana Uklanjanje strija – zatezanje kože tretirane regije i nestanak promene na koži u vidu linearnih, crtastih atrofija.
U oblasti akupresure, tokom tretmana Uklanjanje strija, formira se krasta, koji otpada u roku od 3 do 5 dana, a na njenom mestu ostaje nova, mlada koža. Boja kože se izjednačava sa bojom netretirane regije kože u roku od 30 dana.
Nakon tretmana Uklanjanje strija Plasma Pen-om, na tretiranu regiju se ponovo nanosi antiseptik, koji ne sadrži alkohol. Završni korak tretmana Uklanjanje strija Plasma Pen-om je nanošenje "pantenol" masti na tretiranu regiju.
Podjednako je važno da usluga Uklanjanje strija, pored kvaliteta, bude i finansijski pristupačna, te je cena prihvatljiva za sve klijente.
Cena pojedinačnog tretmana Uklanjanje strija tehnologijom Plasma Pen se kreće od 20 EUR pa naviše, što zavisi od tretirane površine.

Uspešno uklanjanje strija bez ikakvih neželjenih nuspojava u našem Kabinetu!
Vaš Vita Elos

 
ListOnama
Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi poboljšao Vaše iskustvo. Koristeći ovaj sajt pristajete na našu politiku privatnosti Vaših podataka.
Čitaj više