fbpx

Oslobodite se strija lako, jednostavno i bez hirurgije

Uklanjanje keratoza – efekti tretmana
Kako vršimo uklanjanje keratoza u našem Kabinetu
25. novembar 2022.
Ultrazvučni SMAS lifting – zatezanje vrata i podbratka
30. novembar 2022.
Uklanjanje keratoza – efekti tretmana
Kako vršimo uklanjanje keratoza u našem Kabinetu
25. novembar 2022.
Ultrazvučni SMAS lifting – zatezanje vrata i podbratka
30. novembar 2022.
Prikaži sve

Oslobodite se strija lako, jednostavno i bez hirurgije

Uklanjanje strija tehnologijom Plasma Pen

KAKO NASTAJU STRIJE

Strije su obojene linije ili pruge koje se javljaju usled istezanja vezivnog tkiva kože. U osnovi su suženja na koži, ali nisu pokazatelj zdravstvenog problema.
Strije (lat. striae) nastaju usled dejstva dva faktora:
- mehaničkog, podrazumeva naglo i intenzivno rastezanje kože,
- hormonalnog, odnosi na promenu u sintezi hormona glukokortikoida, koji blokira proizvodnju kolagena u fibroblastima i na taj način stvara epidermalnu promenu na koži u vidu strije.
Bilo koji faktor da je uzročnik promena na koži, strije se javljaju usled rastezanje kože, koje nije praćeno adekvatnom proizvodnjom kolagena, a koji bi omogućio znatno veću elastičnost kože pri njenom intenzivnom rastezanju.
Novije strije sa crvenom bojom (striae rubra) lakše se leče. Postaju crvene jer su krvni sudovi prisutni ispod kože. Prisustvo funkcionalnih krvnih sudova omogućava crvenim strijama da daju uspešnije rezultate kod lečenja.
Bele strije (striae alba) su starije i teže se leče. Vremenom se krvni sudovi sužavaju, pa je teže podstaći proizvodnju kolagena.

PLASMA PEN TEHNOLOGIJA ZA USPEŠNO UKLANJANJE STRIJA

U Kabinetu za aparatnu kozmetiku Vita Elos je omogućen tretman Uklanjanje strija sa svih regija tela primenom tehnologije Plasma Pen-a. Plasma Pen je nehirurška tehnika za Uklanjanje strija, u kojoj se ne koriste skalpel ili neki drugi hirurški instrument, te ne postoje operativni rizici kod tretmana Uklanjanje strija. Plasma Pen tehnologija stvara strogo i precizno kontrolisanu povredu specifičnih kožnih ćelija u cilju podsticanja prirodne proizvodnje kolagena. Ovaj postupak utiče na zatezanje kože, a time i veoma uspešno uklanja strije i poboljšava ukupan kvalitet i izgled kože.
Priprema i sam postupak tretmana Uklanjanje strija tehnologijom Plasma Pen se izvodi uz poštovanje najviših higijenskih standarda i propisanih proceduralnih koraka.
Procedura tretmana Uklanjanje strija se bazira na delovanju plazma zraka na mikroregije kože, koje su pogođene strijama (butine, stomak, bokovi, unutrašnja strana kolena, listovi). Plazma zracima se utiče na proizvodnju kolagena, te nestaju linije koje su nastale kao posledica širenja kože koju količina postojećeg kolagena nije mogla da proprati, te su se pojavile strije. Tokom postupka Uklanjanje strija, lekar sve vreme prati površinu kože koja se tretira, kao i dubinu izloženosti plazma zracima. U oblasti akupresure, tokom tretmana Uklanjanje strija, formira se krasta, koji otpada u roku od 3 do 5 dana, a na njenom mestu ostaje nova, mlada koža. Boja kože se izjednačava sa bojom netretirane regije kože u roku od 30 dana. Nakon tretmana Uklanjanje strija Plasma Pen-om, na tretiranu regiju se ponovo nanosi antiseptik, koji ne sadrži alkohol. Završni korak tretmana Uklanjanje strija Plasma Pen-om je nanošenje "Pantenol" masti na tretiranu regiju.
Efekti koji se postižu tretmanom Uklanjanje strija Plasma Pen-om: uklanjanje strija nehirurškim putem, bez ikakvih otvorenih rana, ožiljaka, infekcija i gubitka pigmenta, rešavanje estetskog problema, vraćanje prirodnog izgleda kože bez vidljivih linija duž stomaka, butina, bokova, listova, unutrašnjeg dela kolena, zatezanje kože tretirane regije usled povećane proizvodnje kolagena.

Uspešno uklanjanje strija, bez hirurgije, u našem Kabinetu primenom Plasma Pen-a!
Vaš Vita Elos

 
ListOnama
Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi poboljšao Vaše iskustvo. Koristeći ovaj sajt pristajete na našu politiku privatnosti Vaših podataka.
Čitaj više