fbpx

O „visećim bradavicama“ – papilomima

Lifting lica i lifting tela - cenovnik
Lifting lica i tela – cenovnik
16. avgust 2017.
Lifting vrata i dekoltea
Lifting vrata i dekoltea u Vita Elos-u
17. avgust 2017.
Lifting lica i lifting tela - cenovnik
Lifting lica i tela – cenovnik
16. avgust 2017.
Lifting vrata i dekoltea
Lifting vrata i dekoltea u Vita Elos-u
17. avgust 2017.
Prikaži sve

O „visećim bradavicama“ – papilomima

Uklanjanje papiloma odnosno visećih bradavica laserom

O PAPILOMIMA

„Viseće bradavice“ ili papilomi su neprijatne izrasline na koži, od kojih se najčešće ne mogu razviti ozbiljnija kožna oboljenja. Postoji oko stotine vrsta papiloma virusa, ali najveći broj njih ne predstavljaju opasnost po zdravlje čoveka. Mogu da variraju u izgledu od glatkih do blago naboranih, boje mesa ili blago smeđe boje i vise na maloj stabljici.
Papilom tj. „viseća bradavica“ se određuje kao polipoidni izraštaj na koži virusnog porekla, kao pojedinačni ili višestruki. Obično su to hiperpigmentovane meke izrasline boje kože veličine najčešće nekoliko milimetra, često na tankoj peteljci. Viseće bradavice ne uzrokuju nikakve tegobe, osim u slučaju ako dođe do dugotrajne i stalne iritacije ili ako se povrede. Tada može doći do njihove inflamacije, naglog rasta ili pojave bolova. Najbolje rešenje u tom slučaju je tretman Uklanjanje „visećih bradavica“, čime se sprečavaju dalje neprijatnosti vezane za njih.
Papilom ili „viseće bradavice“ se mogu javiti na bilo kom delu tela. Najčešće se pojavljuju na: vratu, kapcima, pazuhu, podlakticama, dojkama i preponama. Obično su stečeni (nisu prisutni pri rođenju) i mogu se pojaviti kod bilo koga tokom bilo kog perioda života.
Uzroci pojave papiloma tj. „visećih bradavica“ mogu biti brojni: oslabljen imunitet, pušenje, zloupotreba alkohola, stres, gripa, gojaznost, hormonski disbalans, hronična iritacija papiloma, kao i problemi sa gastrointestinalnim traktom. Uzročnici pojave papiloma mogu biti i pojedina mesta, pogodna za infekciju papiloma virusom: saune, bazeni i plaže (mesta sa viskom vlažnošću). Dokazan uzročnik je svakako humani papiloma virus. Infekcija ovim virusom je moguća pri neposrednom kontaktu, nakon kog se u periodu od 3-6 meseci može pojaviti papilom.

UKLANJANJE VISEĆIH BRADAVICA U VITA ELOS-u

U Kabinetu za aparatnu kozmetiku Vita Elos se koristi vrlo efikasan metod Uklanjanje papiloma odnosno tretman Uklanjanje „visećih bradavica“. U svrhu uklanjanja „visećih bradavica“ koristi se najsavremeniji, testirani laser u okviru usluge Depigmentacija laserom.
Vita Elos se odlučio za tehniku Uklanjanje „visećih bradavica“ laserom, jer su brojne studije u svetu i kod nas ovaj metod (Uklanjanje „visećih bradavica“ laserom) dokazale da je lasersko uklanjanje papiloma daleko najefikasniji način njihovog uklanjanja – procenat izlečenja je 97%. Pored velike efikasnosti uklanjanja papiloma tj. tretmana Uklanjanje „visećih bradavica“ laserom, prisutan je još jedan veoma važan rezultat – estetski. Depigmentacija laserom ne ostavlja nikakve ožiljke nakon tretmana. Uklanjanje papiloma tj. uklanjanje „visećih bradavica“ je u našem Kabinetu moguće u potpunosti i to najčešće nakon samo jednog tretmana Depigmentacija laserom u trajanju od nekoliko sekundi, bezbolno, beskrvno i bez ožiljaka.

Uklonite „viseće bradavice“ bez ožiljka i izbegnite dalje iritacije ovih kožnih promena. Zakažite svoj termin za uslugu Depigmentacija laserom u Vita Elos-u i uverite se u rezultate koje postižemo!
Vaš Vita Elos

ListOnama
Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi poboljšao Vaše iskustvo. Koristeći ovaj sajt pristajete na našu politiku privatnosti Vaših podataka.
Čitaj više