fbpx

O dlakama i trajnom rešavanju maljavosti

Trajna šminka obrva (senčenje)
Popust preko 30% na uslugu Trajna šminka obrva u tehnici “puder obrve”
10. avgust 2017.
Lifting lica i lifting tela - cenovnik
Lifting lica i tela – cenovnik
16. avgust 2017.
Trajna šminka obrva (senčenje)
Popust preko 30% na uslugu Trajna šminka obrva u tehnici “puder obrve”
10. avgust 2017.
Lifting lica i lifting tela - cenovnik
Lifting lica i tela – cenovnik
16. avgust 2017.
Prikaži sve

O dlakama i trajnom rešavanju maljavosti

ŠTA SU DLAKE I VRSTE DLAKA

Dlake su nitaste izrasline, građene od belančevina keratina, koje postoje samo kod sisara. One izlaze iz epiderma i izrastaju iz folikule, smeštene dublje u srednjem sloju kože - u dermisu. . Gustoća dlaka varira od osobe do osobe, a sam rast normalne ljudske dlake je takođe individualan. Kod odraslog čoveka broj dlaka je oko 5 miliona i pod normalnim uslovima se ne povećava.
Na različitim delovima ljudskog tela rastu različite vrste dlaka:
- vellus (tanka, nežna, kratka i svetla dlaka) i
- terminal (dlake koje čine kosu, obrve i trepavice).
Dlake možemo razlikovati i po boji, zavisno od pigmenta koje sadrže od melanina:
- tamna kosa (dlaka) sadrži više crnog eumelanina,
- svetla dlaka ima daleko više bleđeg pigmenta, koji se naziva feomelanin,
- seda dlaka, bez pigmenta.

FAZE RASTA DLAKE

Kod dlake se mogu razlikovati 3 faze rasta: anagena, katagena i telogena. U toku života, dlaka prolazi kroz ove faze rasta mnoštvo puta.
1. Anagena faza – faza aktivnog rasta korena dlake u folikulu i traje od 2 do 6 godina.
2. Katagena faza – prelazna faza, dlaka je u ovoj fazi od 1-2 nedelje.
3. Telogena faza – faza mirovanja (spavanja), koje najčešće traje oko 3-4 meseca i u ovoj fazi dlaka može ispasti sama ili biti istisnuta novom dlakom, nakon čega se pojavljuje nova dlaka u istom folikulu i otpočinje ponovo prva faza, faza rasta – anagena faza.
U svakom trenutku 80-90% dlaka je u anagenoj fazi, 1-2% je u katagenu i 10-20% je u telogenu.
Oko 90% dlaka obrva i kose su u anagenoj fazi, u katagenoj i talogenoj je njih oko 10%. Dlake koje čine bradu i brkove (muškarci) su oko 70% u anagenoj fazi, a oko 30% njih su u kategenoj i talogenoj fazi. Dlake pazuha su 30% njih u anagenoj fazi, a ostatak je u katagenoj i talogenoj fazi. Prepone (bikini) su najčešće oko 50% u anagenoj fazi (faza aktivnog rasta). Aktivna faza rasta (anagena faza dlaka) kod ruku i nogu je između 20-80% dlaka, što je individualno.

OSLOBODITE SE NEŽELJENIH DLAČICA

Najčešća zabluda vezana za rast i gustinu dlaka je ta što se smatra da dlake što se češće briju, čupaju ili šišaju, gušće su i jače. Ono što treba da znate je da je naučno dokazana činjenica je da upravo brijanje, šišanje i čupanje dlake ne utiču na brzinu njihovog rasta, niti na debljinu dlake.
Ukoliko ste do sada primenjivali samo pomenute načine za kratkotrajno rešavanje pitanja maljavosti, pravi je trenutak da se odlučite na trajno rešenje tog problema korišćenjem usluge Trajna epilacija u Vita Elos-u, bilo kao trajna epilacija 808 Diod laserom ili trajna epilacija Elos-om.
Tretmani trajne epilacije pomažu da se oslobodite uraslih dlaka i rešavaju estetski i/ili psihološki problem uzrokovan usled pojačane maljavosti kod oba pola. Kabinet za aparatu kozmetiku Vita Elos Vam nudi usluge Trajna epilacija 808 Diod laserom i Trajna epilacija Elos-om.

Pomogli smo mnogima da se oslobode neželjenih dlačica, dozvolite da pomognemo i Vama!
Vaš Vita Elos

ListOnama
Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi poboljšao Vaše iskustvo. Koristeći ovaj sajt pristajete na našu politiku privatnosti Vaših podataka.
Čitaj više