fbpx

Morfologija lica

Trajna epilacija Elos-om
Iskustva klijenata koji su radili trajnu epilaciju u Vita Elos-u
8. april 2017.
SMAS lifting
Nova usluga u Vita Elos-u
13. april 2017.
Trajna epilacija Elos-om
Iskustva klijenata koji su radili trajnu epilaciju u Vita Elos-u
8. april 2017.
SMAS lifting
Nova usluga u Vita Elos-u
13. april 2017.
Prikaži sve

Morfologija lica

Trajna šminka

ZAŠTO JE VAŽNO POZNAVATI MORFOLOGIJU LICA?

Poznato je da je potpuno simetrično lice ne postoji. Međutim, za specijaliste u određenim oblastima, kao što su kozmetičari koji se bave trajnom šminkom, neophodno je da se izgradi model "normalnog" lice kao „kalup“ za ono što rade – model potpuno simetričnog lica. Takvo lice bi bilo dobro izbalansirano i kao pretpostavka moguće, čak neophodno pre početka bilo kakve intervencije na licu. Ova simetrija lica je predstavljena nizom virtuelnih referentnih linija. Sa slikom "normalnog“ tj. simetričnog lica, lekar ili kozmetičar, donose profesionalnije, preciznije i estetski najprihvatljivije odluke za svoj rad i izgled svog klijenta. Pored toga, poznavanje simetrije lica omogućava ispravljanje svih nepravilnosti na licu, koje se upravo trajnom šminkom i eliminišu.
Kako Kabinet za aparatnu kozmetiku Vita Elos Novi Sad, nudi brojne usluge koje se odnose na lice, počev od usluge Trajna šminka (trajna šminka obrva, trajna šminka usana i trajna šminka očiju), te je poznavanje morfologije i simetrije lica neophodno i znanje vezano za to se primenjuje u najvećoj meri kod pomenute usluge Trajna šminka. Pored trajne šminke, poznavanje svih detalja vezano za lice (struktura kože, mišićna struktura, pa i simetrija, odnosno morfologija lica) je važno kod pružanja i ostalih usluga Kabineta, kao što su: radiotalasni lifting (radiotalasni lifting lica – posebno regija radiotalasnog liftinga oko očiju), uklanjanje trajne šminke, uklanjanje akni, depigmentacija laserom, karbonski piling i trajna epilacija regije lica (trajna epilacija nausnica, trajna epilacija brade).
Posebno važno je poznavanje morfologije, simetrije i strukture kože i potkožnog tkiva i mišića lica je važno kod pružanja nove usluge našeg Kabineta – Ultrazvučni SMAS lifting, zbog preciznosti i efekata koji se ovom uslugom postižu u oblasti anti–aging procedure.

SIMETRIJA LICA I TRAJNA ŠMINKA

Ljudsko lice je podložna stalnim promenama koje se dešavaju usled brojnih razloga: starosne promene, promene mišićnog tonusa, masti i dlaka tokom vremena, kao i promene elastičnosti tkiva. Neophodno je da kozmetičar (ili lekar) bude upoznat sa svim promenama na licu klijenta pre tretmana trajna šminka, kako bi mogao da izabere najprikladniju tehniku za postupak trajne šminke i način nanošenja pigmenta (odnosno boje).
Klijenti, koji su stariji, zahtevaju suptilniji pristup u odnosu na mlađe klijente u smislu tehnike koja se primenjuje ili boja koje se koriste. Takođe je važno napomenuti da je zbog promena u elastičnosti kože i mišićnog tonusa njihovo lice značajno različito od „normalnog“ lica, odnosno idealno simetričnog lica.
Prvi korak kod trajne šminke je tačna procena lica. Da bi to moglo da se izvrši na najprecizniji način, kozmetičar koristi svoje znanje o osnovnim konceptima morfologije i simetrije lica, kao i znanje vezano za facijalnu analizu.
Da bi se pojednostavio postupak procene lica, sledi prikaz (slika) osnovnih referentnih linija lica.
 
 
Analiza počinje analizom linije koja deli lice u vertikalne polovine (F1). Tehnički, ova linija ne mora da definiše sredinu nosa, ali je treba izvući sa početkom u vrhu lobanje ka dole ka središnjem delu brade. Kod idealnog lica, ova linija lica se zaista poklapa sa sredinom nosa i deli lice na dva jednaka dela. Međutim, u praksi kozmetičar će primetiti da je od većine osoba nos nepravilan - iskrivljen na jednu stranu.
Druga najvažnija referentna linija je ona linija koja deli lice u dve horizontalne polovine (F2), a koja je pod pravim uglom u odnosu na liniju F1. Linija F2 je provučen kroz najmanje jednu zenicu (u idealnom slučaju se povlači kroz dve tačke – obe zenice, zbog simetrije). Kozmetičar bira najbližu poziciju, koja deli lice na jednaki gornji i donji deo. Ove dve linije (F1 i F2) su dve osnovne referentne linije i stvaraju osnov za dalju procenu lica.
U detaljnoj analizi morfologije lica, kozmetičar (lekar) koriste i ostale, izvedene referentne linije, koje su podeljene u tri osnovne grupe : vertikalne paralele, horizontalne paralele i kose linije.
Vertikalne paralele
N1 - vertikalna linija je paralelna sa linijom F1 i izvlači se duž bočne strane nosnice i proteže se nadalje duž suzne žlezde. Ova linija definiše prvi deo linije obrva.
H1 - vertikalna linija paralelna sa F1 i N1, koja prolazi kroz spoljašnje delove zenica i ide na dole do ugala usana.
L3 - vertikalna paralelna linija koja proizilazi iz vrha „Kupidon luka“ na svakoj strani i koja bi trebala da podeli nosnice na jednake polovine.
Horizontalni paralele
L1 - horizontalna linija paralelna sa F2 linijom, nacrtana na donjoj granici donje usne, koja bi u idealnom slučaju trebalo da deli deo lica između dna brade i vrha nosa na dva jednaka dela.
L2 - paralelno povučena linija sa L1 na gornjoj granici gornje usne.
B1 - paralela liniju koja povezuje nosni deo čela sa slepoočnim delom.
B2 - paralela linija, koja definiše gornju granicu obrva.
Kose linije
N2 - kosa linija koja proizilazi iz bočne strane nosnice i prolazi kroz bočni ugao oka, kako bi definisala kod idealnog lica najvišu tačku obrva („rep“ obrve), a koja istovremeno pada u centralnu tačku „Kupidon luka“.
H2 - kosa linija, izvučena iz bočne strane nosnica ka spoljašnjoj granici zenice i proteže se (kod idealnog lica) do najviše tačke luka obrva.
Poznajući ove osnovne vrste linija lica, simetriju i morfologiju lica, u Kabinetu za aparatnu kozmetiku Vita Elos, Novi Sad moguće je odrediti idealan model za vašu trajnu šminku obrva, usana ili kapaka, kako bi se dostigla željena simetrija lica, otklonile postojeće nepravilnosti i vratio prirodan izgled lica, najpribližniji vašem idealnom obliku lica.

Znanje, stručnost, profesionalizam našeg tima omogućava da sve usluge koje nudimo budu sa maksimalnim efektima. Izaberite neku od naših usluga i zakažite svoj termin!
Vaš Vita Elos

ListOnama
Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi poboljšao Vaše iskustvo. Koristeći ovaj sajt pristajete na našu politiku privatnosti Vaših podataka.
Čitaj više