fbpx

Efekti Ultrazvučnog SMAS liftinga na telo

Zatezanje kapaka neinvazivnim tretmanima u Vita Elos-u
25 februara, 2019
Uklanjanje ožiljaka serijom tretmana Plasma Pen tehnologijom
1 marta, 2019
Prikaži sve

Efekti Ultrazvučnog SMAS liftinga na telo

3D HIFU

ZAŠTO JE MOGUĆE URADITI I ULTRAZVUČNI SMAS LIFTING TELA

Ultrazvučni SMAS lifting tela se radi u našem Kabinetu zahvaljujući primeni 3D HIFU tehnologije. SMAS lifting tela (nadlaktice, grudi, butine, stomak i zadnjica) se preporučuje onim klijentima koji su stariji od 40 godina. Izuzetak su klijenti čije stanje kože je podložno preranom starenju, te se u takvim slučajevima Ultrazvučni SMAS lifting može raditi u 35-toj godini.
Superficial Muscular Aponeurotic System (SMAS) je sloj tkiva koji čine mišićni sloj („platisma“) i vlaknaste komponente (elastin i kolagen vlakna). On se nalazi između mišića (pokosnice) i hipodermisa (najdubljeg sloja kože, koji se zove potkožno masno ćelijsko tkivo) i predstavlja tkivo koje sadrži elemente mišića i vezivnog tkiva (aponeuroza). Iz ovog sloja “rastu” vlakna kolagena i elastina. Suština delovanja 3D HIFU tehnologije se bazira na dejstvu ultrazvuka na dubini potkožnog tkiva gde se nalazi SMAS sloj.
Delujući na SMAS sloj kože, pored koagulacije tkiva, 3D HIFU tehnologije izaziva denaturaciju i kompresiju kolagena u potkožnom vezivnom tkivu. Termalni efekti na strukturi kolagena se ogledaju u razbijanju međumolekularnog vezivanja vodonika, što dovodi do kompresije ovog lanca, a kao rezultat toga on uzima svoj stabilan oblik. Rezultat procesa je zgušnjavanje i skraćivanje kolagenih vlakana – učvršćivanje mišića i zatezanje kože.

EFEKTI ULTRAZVUČNOG SMAS LIFTINGA NA LIFTING TELA

Dejstvo ultrazvuka na kolagen vlakna, elastin i mišiće, kada je telo u pitanju, je na dubini od 13 mm, 8 mm ili 6 mm, zavisno o kom delu tela se radi. Nakon 180 dana od tretmana se vidi pun efekat – vreme potrebno da se prirodnim putem obnovi kolagen stablo i time podigne i zategne tretirana regija.
Efekti liftinga nadlaktica:
- značajno smanjenje „viseće kože“ nadlaktice i vraćanje tonusa, čvrstine i turgora kože nadlaktice,
- nestajanje sitnih bora na koži nadlaktice,
- poboljšanje kvaliteta kože.
Efekti liftinga stomaka:
- zatezanje kože stomaka i nestajanje „viseće kože “ na stomaku,
- nakon trudnoće, vraćanje elastičnosti kože stomaka i zatezanje kože stomaka,
- vraćanje stomaka u prirodan izgled, nakon obnovljenog kolagena,
- podmlađivanje kože stomaka i poboljšanje tonusa kože tretirane regije.
Efekti liftinga grudi:
- zateže se koža u predelu grudi usled stimulacije prirodnog stvaranja kolagena i elastina, zaduženih za očuvanje čvrstine kože, a time i izgleda i čvrstine grudi,
- poboljšava se stanje i zategnutost postojećeg mišićnog sloja, neophodnog za podizanje grudi i očuvanje privlačnog izgleda grudi,
- poboljšava se cirkulacija i ishrana tkiva, stimulisanje rasta i obnavljanja ćelija kože, što direktno utiče na željeno stanje i kvalitet kože grudi.
Efekti liftinga nogu i zadnjice:
- zategnutost unutrašnje i spoljašnje strane butina, prirodni izgled butina,
- zategnutost stražnjice i nestajanje „ravne“ zadnjice.

Oblikujte svoje telo, zategnite ga na prirodan i jednostavan način u našem Kabinetu!
Vaš Vita Elos

 
gdpr-image
Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi poboljšao Vaše iskustvo. Koristeći ovaj sajt pristajete na našu politiku privatnosti Vaših podataka.
Čitaj više