fbpx

Bez akni uz Elos tehnologiju u Vita Elos-u

Uklanjanje trajne šminke
Zatezanje lica – saveti za negu i prirodan face lifting
16. maj 2018.
Kozmetika Vita Elos
Kozmetika – od ulepšavanja do nauke
22. maj 2018.
Uklanjanje trajne šminke
Zatezanje lica – saveti za negu i prirodan face lifting
16. maj 2018.
Kozmetika Vita Elos
Kozmetika – od ulepšavanja do nauke
22. maj 2018.
Prikaži sve

Bez akni uz Elos tehnologiju u Vita Elos-u

Uklanjanje akni

UZROČNICI AKNI

Akne ili bubuljice (lat. Acne vulgaris) su upalno oboljenje kože, uzrokovano promenama u strukturi kože, koja se sastoji iz folikula dlake i njemu pridružene lojne žlezde. Akne nisu samo estetski problem, već i patološki poremećaj kože. Akne se javljaju kada dođe do preteranog odziva lojnih žlezdi na uobičajene nivoe muškog hormona testosterona. Najčešće pogođene regije su: lice, grudi, leđa, ramena i nadlaktice.
Uzročnici pojave akni još uvek nisu dovoljno ispitani, ali se neki od njih izdvajaju u proučavanjima procesa vezanih za nastanak akni.
Uzročnici akni su sledeći: hormonska aktivnost (poput menstrualnog ciklusa i puberteta), stres (koji pokreće povećano lučenje hormona nadbubrežnih žlezda i hormoni stresa), hiperaktivnost lojnih žlezdi (je uzrokovana i preko prethodno pomenuta dva mehanizma, nagomilavanje izumrlih ćelija površinskih slojeva kože, bakterije u porama (usled čijeg prekomernog prisustva telo pokreće alergijsku reakciju), iritacija kože ili češanje bilo koje vrste (aktivira i potpomaže upalne procese), upotreba anaboličkih steroida, bilo koji preparati, lekovi koji sadrže halogene (jodidi, hloridi, bromidi), litijum, barbiturate, ili androgene, izlaganje visokim nivoima jedinjenja hlora, pogotovo hlornim dioksinima, može uzrokovati snažnu i dugotrajnu pojavu akni poznatiju kao hlorakne, genetski faktor.

UKLANJANJE AKNI U NAŠEM KABINETU

Vaš problem sa aknama rešavamo uspešno, na obostrano zadovoljstvo. Lokalno lečenje akni podrazumeva normalizaciju funkcije masnih i lojnih žlezda, uklanjanje upalnih procesa, sprečavanje širenja aktivnosti propionbakterija, stafilokoka i streptokoka. Uporedo sa preparatima koji sadrže antibiotske, antibakterijske, antiupalne sastojke za lečenje akni, primenjuju se i tretmani koji poboljšavaju cirkulaciju kože i uništavaju patogene bakterije.
U svrhu lečenja i uklanjanja akni koristimo ELOS tehnologiju. Ovo je aparat koji radi po principu objedinjavanja dve energije: optičke energije (IPL) i električne energije (radiotalasi). Skraćenica ELOS znači: EL – električna energija, O – optička energija, S – sinergija.
ELOS manipulatorom se može da raditi lečenje akni u aktivnoj fazi, tako što radiotalasi omogućavaju da optička energija prodre dublje u dermis i zagrevaju tkivo uništivajući patološku mikrofloru, koja parazitira u koži, izazivajući upalne procese, a time i akne. Posle tretmana ELOS-om koža postaje glatka, svežija, zdravija, mlađa i nežnija.
Broj tretmana uklanjanja akni ELOS-om je strogo individualan i zavisi od stanja vaše kože. Uobičajeno se preporučuje serija tretmana od 6-8 sa razmakom od 3-4 dana, posle čega se razmak između tretmana povećava na 7 dana, pa do 2 tretmana mesečno. Za održavanje postignutih rezultata preporučuje se jedan tretman mesečno.

Akne mogu biti vaš uspešno rešen problem ukoliko nas posetite!
Vaš Vita Elos

 
ListOnama
Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi poboljšao Vaše iskustvo. Koristeći ovaj sajt pristajete na našu politiku privatnosti Vaših podataka.
Čitaj više