fbpx

Uspešno uklanjanje strija u Vita Elos-u

SMAS lifting
Tok postupka Ultrazvučni SMAS lifting terapije – neinvazivne terapije za lifting lica i tela
17 oktobra, 2018
Uklanjanje ožiljaka
Uspešno uklanjanje ožiljaka u Vita Elos-u
23 oktobra, 2018
Prikaži sve

Uspešno uklanjanje strija u Vita Elos-u

Uklanjanje strija tehnologijom Plasma Pen

ŠTA SU STRIJE I KAKO NASTAJU

Strije (lat. striae) su promene na koži u vidu linearnih, crtastih atrofija kože. Strije nastaju usled dejstva dva faktora: mehaničkog i hormonalnog. Mehanički faktor podrazumeva naglo i intenzivno rastezanje kože, a hormonski se odnosi na promenu u sintezi hormona glukokortikoida, koji blokira proizvodnju kolagena u fibroblastima i na taj način stvara epidermalnu promenu na koži u vidu strije (rastezanje kože nije praćeno adekvatnom proizvodnjom kolagena, koji bi omogućio znatno veću elastičnost kože pri njenom intenzivnom rastezanju).
Strije se u početku javljaju kao crveno-ljubičaste linearne linije (pruge, brazde) atrofične kože, širine nekoliko milimetara i različitih dužina, paralelno i simetrično raspoređene. Vremenom strije postaju žućkaste i sve svetlije. Najčešće pogođene regije su: nadlaktice, grudi, butine, stomak, zadnjica, kukovi, unutrašnji deo kolena, listovi.
Strije se javljaju u pubertetu, trudnoći, kod gojenja ili mršavljenja. Strije se javljaju se kod svih starosnih grupa. Češće ih imaju žene, ali su prisutne i kod muškaraca.

UKLANJANJE STRIJA PLASMA PEN-om

U Kabinetu za aparatnu kozmetiku Vita Elos je omogućen tretman Uklanjanje strija sa svih regija tela primenom tehnologije Plasma Pen-a.
Priprema i sam postupak tretmana Uklanjanje strija tehnologijom Plasma Pen se izvodi uz poštovanje najviših higijenskih standarda i propisanih proceduralnih koraka. Prvi korak tretmana Uklanjanje strija podrazumeva da se očistiti koža u području gde su prisutne strije (regija tretmana) i dezinfikuje antiseptikom. Zatim se nanosi lokalna anestezija u vidu kreme. Kada počne dejstvo anestezije, Plasma Pen-om (iglicom) se tretira površina kože pogođena strijama tako što se prave precizni i kratki pokreti, kojima se stvaraju ablacione tačke. One su pozicionirane na udaljenosti od 1 do 2 mm od kože. Pokretima se formiraju serije tačaka duž linije strija. U svakoj ablacionoj tački, koja se stvara tokom tretmana Uklanjanje strija, počinje aktivan razvoj kolagena i elastina, što rezultira zatezanjem kože tretirane regije.
U oblasti akupresure, tokom tretmana Uklanjanje strija, formira se krasta, koji otpada u roku od 3 do 5 dana, a na njenom mestu ostaje nova, mlada koža. Boja kože se izjednačava sa bojom netretirane regije kože u roku od 30 dana. Nakon tretmana Uklanjanje strija Plasma Pen-om, na tretiranu regiju se ponovo nanosi antiseptik, koji ne sadrži alkohol. Završni korak tretmana Uklanjanje strija Plasma Pen-om je nanošenje "pantenol" masti na tretiranu regiju.
Postupak Uklanjanje strija Plasma Pen-om je moguće ponoviti nakon 3 meseca. Preporučen broj tretmana Uklanjanje strija tehnologijom Plasma Pen zavisi od željenog efekta i stanja promene na koži. Cena pojedinačnog tretmana Uklanjanje strija tehnologijom Plasma Pen-om je od EUR 20 pa naviše (zavisi od površine regije).

Uspešno uklanjanje strija bez ožiljaka i hirurške intervencije u našem Kabinetu primenom Plasma Pen-a!
Vaš Vita Elos

 
gdpr-image
Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi poboljšao Vaše iskustvo. Koristeći ovaj sajt pristajete na našu politiku privatnosti Vaših podataka.
Čitaj više