fbpx

Uklanjanje akni i uzročnika pojave akni

Efikasno zatezanje kapaka i uklanjanje tamnih krugova ispod očiju
16. novembar 2018.
Ultrazvučni SMAS lifting – terapija za uspešno uklanjanje nazolabijalnih bora
21. novembar 2018.
Efikasno zatezanje kapaka i uklanjanje tamnih krugova ispod očiju
16. novembar 2018.
Ultrazvučni SMAS lifting – terapija za uspešno uklanjanje nazolabijalnih bora
21. novembar 2018.
Prikaži sve

Uklanjanje akni i uzročnika pojave akni

Uklanjanje akni

UKLANJANJE AKNI – PROCEDURA

U Kabinetu za aparatnu kozmetiku Vita Elos za lečenje akni koristi se ELOS tehnologija, kao vrsta fizioterapije.
Uklanjanje akni ELOS terapijom je spoj delovanja optičke energije u vidu intenzivnog laserskog zraka i energije elektromagnetnih talasa, koji se emituju u određenom radiofrekventnom dijapazonu. Koristeći ELOS tehnologiju moguće je potpuno uklanjanje akni ili njihovo značajno smanjenje, jer se tokom procedure Uklanjanje akni ELOS-om direktno deluje na dva faktora, koji igraju najznačajniju ulogu u razvoju problema akni – propionbakterija (kao prvog faktora) i prekomernog stvaranja kožnog loja u masnim žlezdama (kao drugog faktora).
Sama procedura tretmana Uklanjanje akni ELOS terapijom je bezbolna i jednostavna, a broj tretmana Uklanjanje akni ELOS-om je strogo individualan i zavisi od stanja kože na dan prvog pregleda. Prosečno se preporučuje serija tretmana od 6 do 8 sa razmakom od 3 do 4 dana, posle čega se razmak između tretmana Uklanjanje akni ELOS-om povećava na 7 dana, pa do 2 tretmana mesečno. Za održavanje postignutih rezultata preporučuje se jedan tretman Uklanjanje akni ELOS-om mesečno.

UZROČNICI POJAVE AKNI

Akne se razvijaju kao rezultat različitih narušavanja funkcija čitavog organizama.
Uzroci koji dovode do pojave akni su:
- retenciona folikularna hiperkeratoza,
- pojačano lučenje sebacealnih žlezda,
- bakterija propionibacterium acnes,
- androgeni faktori koji kod genetski predisponiranih osoba izazivaju pojačano lučenje sebuma i retencionu folikularnu hiperkeratozu.
Posebno značajno kod stvaranja akni je naseljavanje lipofilne bakterije Propionibacterium acnes u samoj sebacelanoj žlezdi i na koži. Bakterija oslobađa niz enzima, proteolitičkih, lipolitičkih i saharolitičkih. Proizvodi nastali pod dejstvom ovih enzima (bakterija) šire se iz sebacealne žlezde u derm i izazivaju zapaljenje na koži. Broj bakterija je proporcionalan količini sebuma, pa je cilj u terapiji akni redukovati broj prisutnih bakterija i smanjiti lučenje sebuma, što je suština tretmana akni ELOS-om.

Zavidni rezultati koje postižemo tretmanom Uklanjanje akni Elos-om su razlog da nas posetite i rešite ovaj problem!
Vaš Vita Elos

 
ListOnama
Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi poboljšao Vaše iskustvo. Koristeći ovaj sajt pristajete na našu politiku privatnosti Vaših podataka.
Čitaj više