fbpx

Tretman uklanjanje trajne šminke u našem Kabinetu

Nehirurški face lifting najsavremenijim ultrazvukom
28. decembar 2022.
TRANSPARENTNE CENE U VITA ELOS-u
Mišljenja naših klijenata koji su radili tretman Ultrazvučni SMAS lifting
4. januar 2023.
Nehirurški face lifting najsavremenijim ultrazvukom
28. decembar 2022.
TRANSPARENTNE CENE U VITA ELOS-u
Mišljenja naših klijenata koji su radili tretman Ultrazvučni SMAS lifting
4. januar 2023.
Prikaži sve

Tretman uklanjanje trajne šminke u našem Kabinetu

Uklanjanje trajne šminke

O UKLANJANJU TRAJNE ŠMINKE

Trajna šminka je permanentna šminka, namenjena za ulepšavanje i isticanje prirodnih crta lica: kapaka, usana i obrva. To je zapravo vrsta tetovaže kojom se boje unose pod kožu, ali za razliku od klasične tetovaže, kod trajne šminke boja vremenom postaje svetlija, kako bi posle izvesnog vremena (nekada i nakon 4 godine), trajno nestala. Ova metoda pruža besprekoran i konstantan makeup usana, obrva ili kapaka.
Besprekoran i konstantan makeup postoji samo u slučaju da je trajna šminka urađena profesionalno, ali i u skladu sa fizionomijom lica tako da poboljšava izgled usana, obrva ili kapaka, naglašavajući prirodnost crta lica. Često se dešava se da klijent nije zadovoljan urađenom trajnom šminkom ili se tokom vremena, zbog loših boja, tehnike tetoviranja ili nekih drugih ličnih razloga, odluči da ukloni trajnu šminku.
Kabinet za Aparatnu kozmetiku Vita Elos vam nudi, zahvaljujući vrhunskim aparatima i stručnosti tima, i tu uslugu – uklanjanje trajne šminke sa kapaka, obrva i usana. Svaki tretman se individualno određuje u zavisnosti od kože, tkiva, pigmentacije i mesta tretiranog dela tela klijenta.

KAKO SE RADI TRETMAN UKLANJANJA TRAJNE ŠMINKE

Do pojave lasera, uklanjanje trajne šminke je bilo nedovoljno uspešno i dolazilo je velikih oštećenja okolnih tkiva. Sa pojavom Nd:YAG lasera (koji se koristi u Vita Elos-u) moguće je postići zadovoljavajuće rezultate. Ovaj laser deluje isključivo na pigment, jer ima izuzetno kratak impuls. Nema oštećenja okolnog tkiva, niti ikakvog krvarenja. Nd:YAG laser deluje tako što proizvodi kratke impulse veoma velike energije, koji bezbedno prolaze kroz epidermis i mešaju se sa bojom pigmenta trajne šminke tj. deluje svetlosnim impulsom na pigment kože. Pigment sakuplja svetlosnu energiju, te se zato uništava (boja pretvara u sitne komadiće). Uništen pigment se izlučuje iz organizma pomoću limfnog sistema. Kad je organizam na taj način izbacio pigment, on iz dubljih slojeva kože izlazi na površinu, pa se sa svakim tretmanom trajna šminka sve više skida.
Nd:YAG laser pretežno skida crne, zelene i plave pigmente. Tretman skoro da nema sporednih dejstava. S obzirom da svetlost vrlo kratko deluje na tkivo, koža ostaje neoštećena. U zavisnosti od praga osetljivosti klijenta, može se reći da je tretman gotovo bezbolan i omogućava veoma dobre rezultate.
Za potpuno uklanjanje trajne šminke potrebno 3-5 tretmana sa razmakom od mesec dana između svakog. Za korekciju trajne šminke ili prekrivanje novom bojom, obično je dovoljno 1 do 2 tretmana da bi izbledela stara boja. Posle laserskog tretmana potrebno korišćenje Pantenola (samo mast) 3 puta dnevno tokom 3-5 narednih dana.

Uklonite neželjenu ili loše urađenu trajnu šminku u našem Kabinetu!
Vaš Vita Elos

 
ListOnama
Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi poboljšao Vaše iskustvo. Koristeći ovaj sajt pristajete na našu politiku privatnosti Vaših podataka.
Čitaj više